Bolo to pred niekolkymi rokmi v hlavnom meste Thajskeho kralovstva, v Bangkoku. Bangkok je mesto, ktore ma udajne okolo 12 milionov obyvatelov,[viacere zdroje uvadzaju rozne pocty obyvatelov] takze si viete asi predstavit, aka je tam dopravna situacia hlavne v spicke, ktora je doobeda asi tri hodiny, a vecer asi tri, styri hodiny. Bangkok je mesto, ktore ma vyborne vybudovanu cestnu siet, ale aj tak tazko zvlada tie desattisice osobnych aut, taxikov, autobusov, nakladnych aut a statisice motoriek.
Takze sme s kamaratmi nastupili pred hotelom v ktorom sme byvali, do taxiku a taxikar siboval auto na hlavnu stvorprudovu, jednosmernu cestu. Po asi desiatich minutach sme sa zaradili do jedneho zo styroch pruhov a pomaly, systemom - 50 metrov presun, 10 minut stat, sme sa viezli k nasmu cielu cesty - restauracii na brehu rieky Chao Praya. Tuto situaciu sme ocakavali, bolo uz totiz hodne po siestej hodine vecer, stmievalo sa, bola dopravna spicka. Po asi pol hodine, ked sme presli priblizne tristo, styristo, metrov, sme v dialke videli ako niekto mava zlava do prava cervenym svetlom. Kamarat znaly pomerov, kedze bol uz v Bangkoku viackrat, poznamenal - "Hm, asi buracka, to sa nacakame, mozno by bolo lepsie, keby sme sli peso". Ledva to dopovedal, zasa sme sa pohli asi o 50, 60 metrov, ale zaroven s nami aj vpredu pohybujuce sa cervene svetlo. Takze naburane auta zrejme uz asi odtahuju, uvazoval som potichu. Vsetci sme pozorovali pohybujuce sa cervene svetlo vpredu, ktore sa v nerovnakom rytme stale pohupovalo dolava, doprava, dolava, doprava.
Vtom zrazu ako zazrakom, sa dopravna situacia vylepsila a zacali sme sa suvisle, bez prestavok posuvat smerom dopredu a blizili sme sa vo vedlajsom pruhu k pohybujucemu sa svetlu. Priblizili sme sa asi na desat metrov a co nevidime? Nie buracka, nie odtahovacie auta, ale nieco neocakavane, na co by som nikdy nebol pomyslel, ale co som neskor, pri mnohym mojich cestach vidaval pravidelne - obrovsky slon, ktory mal na chvoste priviazanu elektricku lampu s cervenym svetlom, ktora mu zrejme sluzila ako vystrazny signal pre auta, iduce za nim. A slon si chvostom a zaroven aj lampou veselo pohupoval. Pobavilo nas to, a mne akosi tato prihoda utkvela v pamati. Tych prihod, ktore europana prekvapia mam desiatky a budem ich postupne uverejnovat. Ale len ked budem vidiet priaznive odozvy.
:-]]]

 Blog
Komentuj
 fotka
cokokika  24. 8. 2006 10:08
cauky, no pisem teda priaznivu odozvu... xixi toto ma fakt pobavilo, fakt dobreeee! nemas, aj fotku? môze to byt zaujimave, dost si to neviem predstavit... xixi slon s lampou na chvoste xixi dobreeeeeeeeeeeeeee!

mimochodom, kolko ste za ten taxik zaplatili? to musela byt dobra supa, ked ste sa tak rychlo pohybovali... Neplatili ste aj pokuty za prekrocenie rychlosti? xixi
 fotka
anthony  24. 8. 2006 10:27
taxiky su tu velmi lacne, takze ziadne horybilne sumy.
 fotka
deathangel  24. 8. 2006 11:38
to muselo byt mileeeeee lol
 fotka
antiny  24. 8. 2006 12:28
")
 fotka
ladyofdarkness  25. 8. 2006 20:43
Prekvapivé odhalenie !! Fakt ma to pobavilo.
Napíš svoj komentár