Ked som prisiel na ostrov Samui, vsimol som si jedno - bolo tu vybudovanych vela novych domov, vela novych ulic, ktore nemali nazvy. Jednoducho to boli bezmenne ulice. Administrativa zrejme nestihala.
"Moja" ulica bola taktiez pomerne nova, bezmenna, so spustou novych domov, restauracii, obchodikov a jednym Monkey theatrom.
Co je to Monkey theater??? No, ukazuju tam turistom opicky, ktore robia pre nich vystupenie. Opice hraju volejbal, zapasia, boxuju, zberaju kokosove orechy z vysokych paliem a tak. Cize normalne predstavenie, kde su hlavnymi ucinkujucimi opice a ich drezeri.
Iba tak mimochodom, opice su skutocne vycvicene na zberanie kokosovych orechov, tu v Thajsku je dokonca specialna skola kde ich cvicia, nepamatam sa ale na nazov mesta v ktorom skola je. Ked si predstavite 15 - 20 metrov vysoku kokosovu palmu, tak opica sa tam vysplha za okamih, chyti kokos do labiek a vehementne nim kruti. Kokosovy orech krutenim odtrhne a orech spadne na zem. Ludia ich iba pozbieraju. Takze ludia si "zotrocili" opice, ktore chudatka pracuju len za byt a stravu. Peniaze za predaj zhrabnu Thajci. :-}}}

No, ale vratme sa k "mojej" bezmennej ulici. "Moja" ulica z hlavnej cesty oblukom odbocuje, je dlha asi kilometer a potom sa znovu na hlavnu cestu napaja, asi takto: D , pricom ciarka je hlavna cesta, oblucik vedlajsia.
Onedlho mali prist moji kamarati na dovolenku a mailom sa ma jeden pytal: a na akej ulici byvas???
Na akej, na akej, na bezmennej, uvazoval som, ze odpisem, potom ma ale napadlo: Kedze na nasej ulici je Monkey theater, pomenujem ulicu Monkey soi. Slovo soi z thajciny,[vyslovuj so] je po slovensky ulica. Tak som odpisal: byvam na ulici Monkey soi, ale ked pridete, najprv zatelefonuj, asi by ste to nenasli, Koh Samui je totiz dost velky.
Este v ten den som zabehol do Tesca, kupil styri plastove tabulky formatu A3, nezmyvatelnu hrubu modru fixku, priesvitnu lepiacu pasku a slo sa na vec. Na kazdu z tabuliek som sa snazil krasopisne, velkymi pismenami napisat MONKEY SOI a priprava bola hotova. Sadol som na motorku a odisiel umiestnit tabule. Z kazdej strany cesty som dal jednu, priesvitnou lepiacou paskou som ich upevnil na stlpy elektickeho vedenia, potom som odisiel na druhy koniec cesty a vsetko zopakoval.
"Kamarati mozu prist, ulicu maju viditelne oznacenu, nie je mozne, aby tabule prehliadli" myslel som si.
Onedlho kamarati skutocne prisli, najprv mi ale zatelefonovali, tak ako som im doporucil a spolu so mnou sme sli ku mne domov. No, poviem tak - keby som ich neupozornil na tie styri tabule s nazvom ulice, tak si ich zrejme ani nevsimnu. Nepamatam sa uz, ci vobec ocenili moju namahu a starostlivost, s akou som sa snazil dat im na vedomie miesto mojho bydliska, ale asi som bol mierne sklamany.

Po case, asi po 1/2 roku pozeram pri Tescu na velku tabulu s inzeratmi: dam do prenajmu 3 izbovy dom..... adresa Monkey soi. Fakt ma to potesilo, nazov ulice, ktory som vymyslel, sa ujal. Neskor som videl podobnych inzeratov vela, ba dokonca ulica pod nazvom Monkey soi bola zapisana aj v mape ktoru vytlacila nejaka miestna cestovka.
Keby som dal miesto slova Monkey moje meno, alebo dokonca priezvisko, mohol som mat pomenovanu podla seba ulicu na ostrove Samui v Thajsku.
Tabule s napisom Monkey soi uz davno zmizli, ulica dostala oficialne pomenovanie soi MOO 1, ale ludia ktori tu byvaju, pouzivaju stale nazov Monkey soi, aj cudzinci, aj Thajci a stale sa na velkej inzertnej tabuli pred Tescom nachadzaju inzeraty s prenajmom, ci predajom, s blizsim urcenim ulice Monkey.
A musim povedat, ze ma to celkom tesi.

 Blog
Komentuj
 fotka
vanilka:))  30. 8. 2006 10:12
jj ...taketo ocenenie tvojej snahy, vzdy dokaze potesit super!! len tak dalej
 fotka
vanilka:))  30. 8. 2006 10:19
strašne sa mi píše štýl tvojho písania... je veľmi pútavy, zaujímavý ...pekne sa vyjadrujes
 fotka
antiny  31. 8. 2006 09:03
asi preto že je skutočný
Napíš svoj komentár