Asi pred mesiacom som založila fórum na túto tému, kde som chcela vedieť názory ľudí . Na základe toho, rozhodla som sa napísať článok.

Opäť sa opakujem : dôvod písania alebo myslenia nieje ovplyvnený Twilight-om, Dracula, a ani upírskymi denníkmi.
Sú vampíri skutoční? -áno, je to skutočná komunita ľudí ktorá existuje po celom svete. Po svete chodí veľa ľudí, ktorí sa nazývajú vampírmi. Sú medzi nimi normálni ľudia, chodiaci do práce, do školy, doktori, inžinieri,...
Sú rovnakí ako obyčajní ľudia? -telom áno, ale spirituálne nie.

Upíri vo fikcii sú nesmrtelné, krvilačné indiviuá ktoré žijú v noci. Ale existuje tu už vela rokov reálna vampírska subkultúra do ktorej patria ľudia, ktorí sa nazývajú upírmi. Neboja sa kríža, svätenej vody a ani cesnaku. Sú tu akí, ktorí skutočne pijú krv a takí, ktorí berú upírov iba ako ich módny štýl.
Vampíruzmus je pojem, ktorý opisuje akéhokoľvek človeka, ktorý má problémy s vlastnou energiou a to ho núti získavať ju od druhých ľudí za cieľom znormalizovať jeho vlastný "level" energie. Výsledkom tohto môžme vampírov rozdeliť na viacero typov. Tu sú
Základ/konzumenti životnej energie :
Pojem SANGVINICKí VAMPíR bol vytvorený pre označovanie vampírov, ktorí v skutočnosti pijú krv. Väčšinov je to ľudská krv ale niektorí zvyknú piť aj zvieraciu. Avšak to, čo "sang" vampír potrebuje, je jadro energie, alebo "duša energie" (životná energia), ktorá vyžaruje z hustého zväzku energie a nachádza sa v centre tela, tesne pod pupkom osoby. Tento typ energie sa vytvára v jadre ľudského osobného energetického poľa, a toto je "ťažká", hustá energia, ktorú môže byť ťažké manipulovať, alebo odoberať z tohto poľa. Z nejakého dôvodu, krv poskytuje priamu spojitosť s touto energiou, vďaka čomu môže byť ľahšie ju vyvodiť z darcu.
Krv je niečo, čo môžu vidieť, cítiť a piť a následne z nej získavať životnú energiu.
Po pití cítia eufóriu a cítia sa byť zdraví. U týchto ľudí sa spozoroval lepší výkon orgánov a tak aj tela, a počas abstinencie rôzne úpadky únavy, chorlavosť, neschopnosť premýšlať. Doktori pre toto nemajú vysvetlenie.
Krv nieje jediné puto/spojitosť. Životná energia býva taktiež cítiteľne uvoľňovaná (samovoľne) počas sexuálneho aktu, bez toho, aby bol úplne dokončený, aby vaša predstavivosť vyplnila zvyšok. Niektorí "sangovia" si počas tohto vyžadujú fyzickú spojitosť, niektorí nie.
Sangvinickí upíri sú tiež citliví na svetlo ale príčiny sú neznáme.

Psi/energetickí vampíri:
Všetci poznáme ten pocit keď stretneme človeka, od ktorého odchádzame unavení, vyčerpaní, v depke, otrávení... Svetlo vychádzajúce z tela každého z nás (aura), je psychická energia. Zdá sa, že je spojená s nervovým systémom, aspoň do určitej miery- zvýšená nervová činnosť spôsobuje zvýšenie výroby psychickej energie. Niektorí psychickí vampíri sú so schopnosťou odoberať energiu z druhých, narodení. Jednou z príčin je vzácny vrodený psychický špecifický rys, ktorý zahŕňa vysoký stupeň schopnosti manipulácie s energiou a jej kapacitou, so zaniknutou schopnosťou vytvárania si vo vlastnom tele vlastnú psychickú energiu (dôvod odoberania druhým ľuďom) . Iní majú jednoducho vrodenú vadu, ktorá bráni normálnej úrovni energie.Nie všetci konzumenti životnej energie vyžadujú fyzickú väzbu. Niektorí sú schopní nasávať energiu priamo od darcu, bez nutnosti fyzického kontaktu.(bez dotyku, prikladaním rúk, myšlienkami) To má čo do činenia s psychickou silou, obratnosťou a zručnosťou. Zdá sa, že niektorí psychickí vampíri a ostatní konzumenti životnej energie sa môžu napĺňať aj inštinktívne, vytiahnuť energiu z ľudí za krátkych, ale hlbokých kontaktov, najmä z tých, na ktorých sú už napojení. Nie všetci to dokážu.

Veľa vampírov sa zhoduje na tom, že majú zvýšenú aktivitu v noci a cez den majú potrebu spať. Veľa z nich opisuje, že vidí auru vychádzať z ľudí, vidia duchov a vedia o ľudoch veci, ktoré by sme možno nechceli aby vedeli.

Ak viete po anglicky, môžte si vyhladať týchto ľudí a čo to si zistiť.
veľa dnešných upírov o týchto veciach nerozpráva ale napriek tomu sa našli ludia, ktorí o sebe prehovorili pred celým svetom a tak sa stali slávnymi, ale ich cielom bolo ukázať ľuďom, že existujú a tým možno aj pomôcť pochopiť seba ľuďom, ktorí si uvedomujú že s nimi niečo nieje v poriadku

Michelle Belanger - psychická upírka, veľmi inteligentná. Od malička trpela úpadkami energie, tri krát odpadla a bola navrhnutá transplantácia srdca-ktorá sa ale nekonala, lebo sa dokázala vyliečiť sama zo dňa na deň, ked zistila aký dar má a učila sa energie používať. Dôvody jej zdravotným problémov preto pripisuje tomu, že jej chýbala životná energia v časoch, ked o tom ešte nevedela a nečerpala ju z okolia. Tiež hovorí, že odmalička vidí duchov. Jeden čas ju bolo vidieť v televíznom programe Paranormal State kde pomáhala rodinám, ktorí tvrdili, že v dome im straší. Taktiež sa raz snažila zaradiť do normálnej spoločnosti tým, že prestala s praktikami nasávania energie, a po 4 dňoch prišiel ďalší kolaps a skončila v nemocnici.

Don Henrie-hybrický upír (snagvinický a psychický naraz) je muž, ktorý o sebe hovorí, že odmalička videl duchov ľudí a ich duše, auru okolo ľudí a potrebuje piť krv preto, aby prežil. Krv získava od svojich darcov, ktorí sú pravidelne testovaní (aby sa zamedzili šíreniu chorôb z krvi), nežije pohlavný život, spáva v rakve (aby necítil rušvé energie na ktoré je citlivý a spôsobujú mu rozne zdravotné ťažkosti). Tiež je známy ako kráľ upírov. Pracuje ako inžiner elektrotechniky. Bol doktormi testovaní, tí ale skončili tým, nech naďalej robí to čo robil a to čo mu robí najlepšie, pretože nevedia ako mu pomôcť. Nezaraďuje sa k nejakým temným satanistom ako si môžu mnohí myslieť, skôr sa prikláňa k anjelským chodníkom. Mne sa zdá byť v pohode chlapík, celkom sympatický.

Patrick Rodgers- psychický upír. Od malička vedel že je iný ako ostatné deti, kým nezistil, ako to vlastne s ním je. Vždy bol velmi citlivý na rôzne energie, ked prešiel okolo neznámych ľudí ktorí trpeli hneď to vycítil a bol schopný sa rozplakať, pretože cítil ich bolesť.

Sarah Lester- psychická upírka, najskôr si myslela, že sa zbláznila, pretože nechápala čo s ňou je, prečo upadáva do depresií a je príliž slabá, prečo vie to, čo si ľudia myslia. Kým nezistila, kto je. Teraz je z nej sympatická, vtipná a úspešná žena.

a mnoho ďalších..

tiež je známy prípad muža, ktorý prišiel do nemocnice, doktori mu nedávali nádej, nevedeli vysvetliť čo mu je, jednoducho mal spomalené telesné činnosti, ako keby mu "chýbala šťava". Chlapík bol dosť agresívny. Po návštevných hodinách ho prišli pozrie ľudia oblečení v dlhých čiernych kabátoch. Ked ich zastavila sestrička, že už je dávno po návštevných hodinách, nejakým zvláštnym spôsobom ju presvedčili, aby mohli ostať a aby ich nechala osamote. Zdalo sa jej to čudné. Keď prišla na druhý den pozrieť chlapa na izbu, jeho zdravotný stav sa zdal byť v poriadku. Ked ho doktori vyšetrili, povedali, že nejakým zázrakom sa jeho stav naozaj rapídne zlepšil. Ked spal, sestrička vošla do izby s tým, že upratá kúpelku. Chlap sa bleskurýchle zobudil a zakázal jej tam ísť. Bol velmi agresívny. Ked vybavila s kolegom, aby ho zobrali na ďalšie vyšetrenie, aby sa jeho izba uvolnila, vybrala sa tam. Na zemi v kúpelke našla prázdne vaky v ktorých bola krv a ktoré boli uložené v krvnej banke. Chlap sa blížil s doktorom naspať, a ked ju tam uvidel, postavil sa z vozíčka a zmlátil ju. Vyskočil von oknom a už ho nikto nenašiel. Tento príbeh sa naozaj stal a sestrička ho opisuje tak, že nevie, čo sa mohlo ten večer stať, ale určite tá krv môže za to, že sa jeho zdravie tak rapídne zlepšilo.

Viem, že môj článok sa môže zdať byť nejasný, preto ak máte nejaké otázky, môžte sa obrátiť na mňa.

Najlepšie je si to na záver zhrnúť
čo sú upíri : chorí ľudia ktorým chýba životná energia, bez ktorej ich telo nemôže fungovať na normálnej úrovni, preto si ju dopĺňajú.
akí upíri existujú: sangvinickí-energiu získavajú z krvi ktorú získavajú od svojeho stáleho zdravého darcu pomocou injekčnej striekačky. psychickí-energiu získavajú z ľudí vysávaním ich vlastnej. Môžu byť vedomí- ktorí o sebe hovoria že by nikdy nečerpali bez toho aby s tým niekto súhlasil, alebo čerpajú iba tú, ktorá je navyše (ak má niekto privela energie) a to pomáha udržiavať nás v rovnováhe (tí čo jej majú veľa-znížia to na normál a sebe pridajú-zvýšia to na normál) a tiež tu máme nevedomých, ktorí to robia samovoľne, z ich prítomnosti sa cítime unavení, vyčerpaní a ospalí. Títo to nevedia kontrolovať, preto z nás čerpajú viac než je potrebné. a nakoniec tu máme hybrických, ktorí znamenajú oboje.

Nezabúdajte, že dnešný normálny upír nemá nič spoločné s Edwardom z twilightu a ani s Draculom. Vyzerajú ako normálni ľudia, žijú ako normální ľudia a ani neviete o tom, že ich každý deň stretávate.

Máte aj vy nejaké zážitky? napíšte!

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár