Víkend sa mal pôvodne niesť v pokojnej nálade, takmer Vianočnej, len bez komercie, oslepujúcich svetielok a ihličia, čo treba vysávať. Len po tom, čo som Silvovi pred celou triedou odporučila, aby si pral slipy, som sa mohla tešiť na nejaký záludný plán, ako mi to vytmaviť. A to nebolo všetko. V piatok som sa vrátila domov a našla mamu v mojej izbe, ako poctivo utiera poličky od prachu, dokonca mala na seba aj správnu dramatickú šatku, úplne ako tá blondína z reklamy s mykajúcim sa obrazom na Oust (nieee, nemaž ma, to nie je reklama! Ale keby niečo, môžete si Oust odo mňa kúpiť za akciovú cenu 99 sk, info cez TS). Hneď som vedela, čo to znamená...Silvia príde (takisto predávam lístky na "KOZA alebo Kto je Silvia?").

Pýtate sa, kto je Silvia? Zlá babysiterka? Stará nájomníčka nášho bytu robiaca inšpekciu s bielou rukavicou? Úspešná blogerka, ktorej všetci závidia? Latino diva z telenovely, ktorú naša rodina šikanuje? Bohatá teta, po ktorej máme šancu dediť, preto ju netreba rozhnevať?

Ani jedno. Je totiž ďalší človek, spojený so mnou pokrvným putom, aj keď si to uvedomuje len vtedy, keď jej v Trnave na priváte dojdú materiálne zdroje a čisté prádlo.

Silvia je zaujímavý exemplár homo sapiens, hoci by to človek na prvý pohľad nepovedal. Jej hlavná záľuba je chŕlenie poučiek z akéhokoľvek oboru. Keď sa začnete baviť o hudbe, očakávajte prehľad histórie daného žánru a ako bonus myšlienkové východiská, to celé odznova, ak zmeníte žáner. Podľa mňa určite založila wikipediu. Zaujíma sa o všetko možné aj nemožné na tomto svete, občas sa mi zdá, že jej uniká, čo sa okolo nej deje.

Čo sa chalanov týka, musím dať pred ňou klobúk dolu, nikdy som nemala šancu ju dohnať a to sa netýka len počtu. Kto ma pozná, vie, na koho tak bežne natrafím a kým iní ľudia randia a držia sa za rúčky, ja unikám vlhkým bozkom informatikov a ešte vlhším slzám básnikov. Ale na Silviu nemám. Na tú nemá ani najsmolárskejšia smoliarka zo Smoliaríc. Najlepší doteraz bol tuším ten, čo jej na narodeniny dal prázdnu krabičku od prsteňa.

Aj keď na druhej strane, kto sa stýka z mnohými ľuďmi, má šancu niekoho nájsť, takže jej sa na rozdiel od niekoho (ehm ehm) niekedy pošťastí. Ako momentálne napríklad. Až jej trochu závidím.

Vždy ma udivovalo, ako to s nimi robí. Aby ste chápali: Študuje psychológiu. A veľmi rada ju uplatňuje v bežnom živote. Napríklad chalanovi na prvom rande začne hovoriť, že mužom to pomalšie myslí a je to dokázané, lebo muži majú viac neurónov, ale ženy viac synáps, takže im to rýchlejšie dopína. A oni sa jej na to len zasmejú. To pre ten nenútený spôsob, akým to hovorí. Superžena.



Ale aká je Silvia naozaj? Je dobrou staršou sestrou, alebo nastolí doma peklo? Ako dopadne delenie o jednu izbu? Nezmenila sa Silvia? Alebo Sofia sama? Odpovede na tieto a ďalšie dôležité otázky (Prečo ženy chodia na záchod vo dvojici?) nájdete v ďalšom diely!


P.S.: Viem, že nie som trpezlivá...ale kedy budem klíčiace semienko?

 Blog
Komentuj
 fotka
chiflada  8. 11. 2007 18:58
uzasny opis

a tu prazdnu krabicku od prstena aj zabalil?



este chvilku vydrz pri 550 budes semienko mas 45a(pri pisani komentara)
 fotka
xi  8. 11. 2007 19:53
no podla mna si uz rozkvitla do krasy, kludne by mohli to semienko preskocit.

PS: ako sa Silvii pozdavaju The Clash
 fotka
sent  8. 11. 2007 20:23
Hmm, aky mas vztah s trnavou? :roll:
 fotka
chavez  8. 11. 2007 23:57
Zase raz dobry blog (kolka nuda, ked je to stale dobre



PS: vydrz, za chvilku urcite budes
 fotka
tatianka  9. 11. 2007 22:44
a kolkych surodencov mas este v rukave?
Napíš svoj komentár