Vieš, že neverím v kúzlo Vianoc, ani podobné veci z amerických filmov. Ale dnes mám modrý pokoj. Taký, čo by niekto nazval vianočným, možno predvianočným. A možno je to tými ľuďmi, ktorí kúzlu Vianoc veria a sú teraz milší ako zvyčajne a možno je to tým, že som bola s Betlehemským svetlom v ústave a v domove dôchodcov.

Okrem toho som bola aj u všetkých z rodiny. Teta mi zašepkala do ucha, či som šťastná. Či som najšťastnejšia na svete. A ja som. Nikdy som nebola šťastnejšia a spokojnejšia.

Všetko je fajn. Tak veľmi, že ani neviem, o čom sa sťažovať.

Milý Ježiško,
na Vianoce si už nič neprajem, lebo to, po čom túžim najviac mám. Ale ak by si mi už veľmi chcel doniesť materiálne dary, veľmi by som sa nebránila, ba povedala by som, že budem ešte šťastnejšia, než som aktuálne, ak by sa to dalo.
S pozdravom,
Agáta

Posielam adresu, len keby si stíhal poslať darčeky ešte.

PS: A keď už Ti posielam list, po najmenej desiatich rokoch, chcem Ti ešte povedať, že sa mám fajn. A že nechodím do kostola v nedele a mala by som, ale to už vieš. V kostole sa dnes spievalo o Spasiteľovi narodenom z panenského lona. Nemáš niekedy výčitky, voči mame, aké musela mať z Teba pôrodné bolesti? Rodiť z panenského lona, to nie je len tak. Inak si celkom fajn. Pozdravuj Toho hore. Čau.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
zajkousko  23. 12. 2014 23:28
Mila Agáta
Mária nemala žiadne pôrodné bolesti, keď priviedla na svet Syna Ježiša.
Počala predsa z Ducha svätého a čo počalo z Boha,počalo z lásky, preto náš Pán Ježiš Kristus nemusi mať žiadne výčitky

Nech Pán vyslyší tvoju prosbu a nadeli ti hojnosť darčekov)
 fotka
agatik  25. 12. 2014 17:38
@zajkousko bolo to myslené skôr ako žart... a mám pocit, že má tvoja teória nejaké medzery, ale neznášam internetové hádky, takže to nechajme tak... Pekný zvyšok Vianoc
 fotka
zajkousko  25. 12. 2014 17:43
@agatik

ano maš pravdu som internetová medzera
Napíš svoj komentár