Prvé stretnutie s dopravným prostriedkom by vraj malo byť dôležitým míľnikom v živote každého muža. Tak aspoň vravieval môj ujo inštruktor, keď náhodou nebol zamestnaný tým, že ma vysmieval, deptal, traumatizoval na celý život alebo bil po hlave. On sám sa pritom narodil v malomeštiackej drožke nekontrolovateľne sa rútiacej dolu príkrym svahom. Aspoň sa ma o tom snažil presvedčiť, keďže úplne správne predpokladal, že mi odmalička trieskali hlavu o stenu a potom, len tak z pasie, mi po nej skákali na fitlopte.

Tieto jeho silno dôveryhodné historky donútili aj mňa premýšľať o tom, ako je to vlastne so mnou a akoukoľvek formou transportu. A tak som sa retrospektívne prehrabával v hlbinách svojej špinavej minulosti. Môj prvý intímny kontakt s vozidlom je úzko spätý s ružovou trojkolkou, ktorá bola majetkom susedovie šumnej devy, mojej detskej platonickej lásky Ľudmilky F. V spomienkach si navždy uchovám ten jej šialený sadistický výraz, keď ma týmto sofistikovaným vozidlom prenasledovala po celom ihrisku ako štvanú zver a vánok sa jej pritom nežne pohrával s nepoddajnými kučeravými kaderami. Zväčša sa mi podarilo jej ujsť, no keď ma z času na čas dobehla rozpútali sa jatky tarantinovských rozmerov. Najprv ma prudkým nárazom zvalila na zem, zoskočila zo svojho nablyšťaného ružového tátoša a pristúpila mi hlavu sandálkou. Uštedrila mi zopár kopancov, pästných rán a hádzala mi štrk do očí, čím ma na určitú bližšie nešpecifikovanú dobu paralyzovala. A vtedy mi vtisla bozk na skrvavené doráňané líce a so šialeným smiechom odišla, trebárs na šmykľavku alebo do pieskoviska.

Moje ďalšie pôsobenie v rámci dopravy tiež nedopadlo nijak slávne. Spadol som z poníka, na babkinom invalidnom vozíku som sa zrútil zo schodov, na skateboarde som si zlomil nohu, na bicykli som si rozbil hlavu, korčuľovať som sa pre istotu nenaučil a vôbec, aj ako chodec väčšinou zlyhávam, pretože okrem neurotika, paranoika a sociopata som aj anonymný alkoholik. A potom mám aj niečo s tlakom v strednom uchu, ale moje diagnózy necháme na inokedy.

Predchádzajúce odstavce teda celkom presne indikujú môj postoj voči absolvovaniu výcviku v autoškole. Nehovoriac o tom, že slovo výcvik vo mne evokuje skôr synchronizované plávanie, hromadné telovýchovné vystúpenie a v tom lepšom prípade možno ženy v armáde. „Jebal to pes“ povedal som si však (ale nie nahlas, aby to pánbožko nepočul) a jeden taký výcvik som si zafinancoval. S odstupom času usudzujem, že užitočnejšie by bolo, keby som si kúpil odšťavovač (a za tú cenu som mohol mať bárs aj tri a to nerátam, koľko by som ušetril na cigaretách).

Ten vodičák mi nakoniec dali, hoci tomu nikto nechce veriť. Ani ja som neveril, keďže počas skúšok ma predbiehali deti na kolobežkách, invalidi, pešie dôchodkyne (s plnými LIDL taškami), čo sa ponáhľali na autobus a tuším som zazrel aj autíčko na ovládanie...

Teraz by mal prísť nejaký poučný záver alebo niečo, čo by dalo vecid nejaký zmysel. Mne osobne však došiel sladko-kyslý nálev, múza a čo je horšie aj tabak. Takže idem na pumpu, ...aspoň teraz nemusím ísť pešo, keďže som dostal auto (od dobrých ľudí, čo ma našťastie nevideli jazdiť ).

 Pseudoblog
Komentuj
 fotka
d170  21. 7. 2009 22:21
Máš dobrý štýl písania, dávam 5 hviezd
 fotka
black_soul  21. 7. 2009 22:39
chybali mi tvoje blogy
 fotka
tercika  21. 7. 2009 22:40
zaujimavo napisane
 fotka
yolis  21. 7. 2009 22:41
strašne som sa smiala

a vitaj medzi motorizovanými
 fotka
grietusha  21. 7. 2009 22:50
chýbal si mi tu.

a strašne sa smejem, milujem tvoj humor

idem si prečítať ten o tom, jak si bol sexy na pieskovisku.
 fotka
joelina  21. 7. 2009 22:50
ono, podľa mňa toho musíš mať už plné zuby, ale tebe sa iný ako obdivný, zasmejuvší, pobavený a "chýbal si tu" komentár dať nedá.



schopnosť písať takéto fajn blogy má na svedomí určite pristúpenie sandálkou. kiež by aj po mne za mlada stúpali!
 fotka
matusha  21. 7. 2009 23:02
Ku kvalite a čitateľnosti tvojich blogov sa už vyjadrovať nebudem, ku kvantite už tobôž nie (je ich málo).

Nebudem ti ani gratulovať k získaniu vodičského oprávnenia, keďže som tak už učinila. Vlastne ja tu nemám čo napísať

Aha, vlastne mám. To bol ten ujo inštruktor čo mal taký dlhý necht na malíčku?
 fotka
bublinqac  21. 7. 2009 23:38
dobré, kvalita ...
 fotka
whatsername8  22. 7. 2009 10:01
blog je nenormalna kvalita. mne si nejako nechybal, keďže ťa čitam prvy raz ale ak sa zase odmlčiš, tak ti hodim do oči štrk
10 
 fotka
jogurtovakultura  22. 7. 2009 10:10
smejem sa na blogu, na komentoch,a pridavam sa, absolutne neoriginalne (no a čo!) k vyjadreniu, ze super blog, ze skoda dlhej pauzy, ze si tu chybal a výhražka o strku naberá na intenzite, ja do teba hodím aj labuť, ak nebudes pisat castejsie
11 
 fotka
hellium  23. 7. 2009 16:03
dávam aj šiestu hviezdičku :p
12 
 fotka
saddath  23. 7. 2009 20:27
skvelý blog

ja ke´D som si začala robiť vodičák, netušila som, že ho dokončím
13 
 fotka
cursednymph  24. 7. 2009 14:10
opisom svojej jazdy si mi dvihol sebavedomie a ja ani doteraz neverím,že mi ten vodičák dali
14 
 fotka
alysia  13. 10. 2009 09:54
mala som odlozeny link na tento tvoj blog a velmi dobre som urobila ze som si ho precitala dik za pekne rano

idem aj na dalsie blogy.. nech mam este lepsiu naladu

pises super
Napíš svoj komentár