Možno je to tou neskorou hodinou, možno pesničkou čo jej hrá. Ale je jej smutno. Za ním a za nimi. Za tými, ktorí zmizli z jej života. Niektorí mimovolne, iní náhle.

Tak ako on.

Pamätá si to. To ako sa zoznámili, Prvú gulovačku, druhú a tretiu. Prvé kino, aj druhé a zakaždým s titulkami. Zmiešané pocity. Prvú návštevu u nej. Spievanie bez hlasu. Stolný futbal v Laugaríciu. Každodenné blbnutie vonku. Veľkú noc a tú mláku pod ňou. Naháňanie s flašami vody. Ohadzovanie kamienkami. Lozenie po strome. Hranie flaše. Oblievanie na firme. Zoznámenie s jeho rodičmi. Hru na klavíri. Premenu na dievča. Siahodlhé hovory, smskovanie a dôverné slová. Ich pizzérku. Plač chalana. Jeho rozbitú hlavu. Pobyt a návštevu v nemocnici. Strach. Týždeň bez neho. Posledný deň šk. roka. Prvýkrát na kúpalisku. Topenie v bazéne. Rozhovor. Má ju radšej ako kamarátku. Prvá pusa. Vodenie za ruky. Motýle v bruchu, Neuveriteľné šťastie. Východ Slnka v tráve. Ďalší týždeň bez neho. Západ Slnka pri Váhu. Doterné komáre. Telefonáty pri hviezdach počas letnej búrky. Komplikácie. Zoznámenie s najlepším kamarátom. A potom bratrancom. Vyťahovanie lopty z potoka. Behanie po poli. Dvojhodinové čakanie. Druhýkrát kúpalisko. Vysvetlovanie na Pádivci. Ako ostali len priatelia. Smútok. Tancovanie valčíka v pivnici. Skákanie do kaluží. Jeho prvý deň v novej škole. Posledný deň vonku. Noví kamaráti, záujmy. Stretnutie v autobuse. Ako zabudol na jej meniny a narodeniny. To ako ho vymazala zo svojho života.

Vtedy si určitú dobu nevedela predstaviť, žeby sa nebavili. A dnes si nevie predstaviť, žeby boli opäť priatelia. Pretože ľudia sa menia. Zmenil sa on, zmenila sa ona.

Zmenili sa okolnosti.

No aj tak vie, že na neho nikdy nezabudne.

A teraz takmer po dvoch rokoch sa opäť stretli.
Pravidelne sa vídajú, no je im jasné, že to nebude také ako kedysi. Všetko je iné. A ona ho momentami nespoznáva.

Je jej smutno za osobou, ktorou bol vtedy. Za jeho úsmevom.

Ale napriek všetkému jej ostali už len spomienky.

» www.youtube.com/watch?feature=e...
» www.youtube.com/watch?feature=e...

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár