Flákala som sa a trvalo to teda dosť dlho. Tú mrchu čo sa nazýva múza som musela násilím dotiahnuť až sem aby som mohla niečo napísať. Mám rozpísanú jednu vec na súťaž takže mi to trocha trvá.Koniec som trošičku uťala tak prosím nehnevať sa .Prajem pekné čítanie.

8.Kapitola- Pirátstvo, klebety a večere

Severus zapadol v najbližších dňoch do stereotypu pirátskeho života. Jeho dni boli takmer rovnaké.

Zobúdzal ho ranný budíček v podobe Hermioninho hlasu ktorý...No počkať! Žiaden Hermionin hlas. To že sa so slečnou Grangerovou jakž takž priatelil, čiže sa nepokúšali navzájom zabiť, neznamená že má dôvod ju nazývať menom! No takže ráno ho budil kúzlom zosinený hlas slečny Grangerovej ktorý oznamoval to že prvé centimetre slnka začali vykúkať nad obzor. V celom podpalubí bolo počuť hundranie, nadávanie a krik. Kým zliezol zo svojej siete v ktorej spal, pred kúpeľnou sa začala bitka.

Ako vždy ju vyhral rozparovač a pred dverami kúpeľne sa začala tvoriť rada. Dlhá rada. V jednej kajute ich bolo asi dvadsať a on bol ako vždy posledný. Keď sa konečne dostal do kúpeľne do kajuty ako veľká voda vtrhla Grangerová a začala svojím krikom všetkých popoháňať. Zabúchala na dvere kúpeľne a zakričala: „No tak čo ste morská panna?!Pohyb chlape lebo ti utečú raňajky.“ Dosiaľ nevedela že chodí just v tej chvíli keď sa za mnou zavrú dvere kúpeľne. Kým som sa dostal z kajuty číslo jeden až do jedálne, veľa vody pretieklo. Ako každé ráno som sa posadil na ľavo od Júlia ktorý sa znova hádal s Grangerovou. Každé ráno sa nezabudli na nejakej hlúposti pohádať. Dnes to bol smer plavby.

Grangerová Júlia upozorňovala že nie som pripravený na prípadný prepad nejakej lode, čiže by sa Nemezis mala držať od lodí bokom. Július vrhal na Grangerovú vražedné pohľady, no nakoniec uznal že má pravdu. Po raňajkách uprostred ktorých sa k mojej nevôli ku nám pripojil Princ, sa všetci zoradili na palube kde dostali rozkazy od troch najvyšších na celý deň. Július sa často vybral ku kormidlu či plachtám a Danee do kuchyne pomôcť Moon. Grangerová väčšinou zamierila ku laboratóriu, do podpalubia alebo do koša. Pokiaľ mierila do laboratória, mieril za ňou. A tak trávil cele doobedie v laboratóriu.

Obed bol dokonalým miestom na šírenie klebiet. Všetci dnes nerozprávali o ničom inom ako o dni súbojov. Už od plesu sa nerozprávalo o ničom inom. Úplne všetci diskutovali a premýšľali kto z najlepšej trojice koho vyzve a kto nakoniec vyhrá. Mnohý stavili na to že Princ vyzve kapitána no nemenej námorníkov bolo presvedčených že keď už Princ so zástupkyňou tancoval tanec lásky tak si s ňou zatancuje i tanec meča. On sám si musel priznať že by rád videl oba súboje. Júlia ešte šermovať nevidel a vedel že by to bol úžasný zážitok. Na druhú stranu vedel veľmi dobre ako dokáže Grangerová šermovať a preto si bol takmer istý že toho Princa porazí. Ale len takmer istý.

Na obed bolo každý deň niečo iné. Vďaka tomu že bola táto loď i čiastočne čarodejnícka, nemuseli trpieť títo piráti nedostatkom dobrého jedla. Potraviny ktoré naberali U slepého kapitána boli schopné vydržať aj desiatky rokov len vďaka kúzlam. A tie tu ovládali len Grangerová, Július, Danee a Jimmy. No a teraz aj on. A samozrejme aj princ mal magické schopnosti lenže ako návšteva vypomáhal minimálne.

Poobedie až do súmraku trávil buďto lekciou šermu alebo prácou v podpalubí či rovno na palube. Dnes to mala byť lekcia šermu ktorú má spolu s celou posádkou. Posádka trénuje dva krát týždňa kým on každý druhý deň. Všetci sa zoradili na palube lode a otočili sa ku svojim partnerom. On mal len cvičiť a posilňovať aby nabral sily. So záujmom pozoroval úctivé pozdravy spolubojovníkov. Princ robil to isté.

Súboj prebiehal asi takto. Protivníci sa postavili oproti sebe a poklonili sa. Potom prišiel tradičný pozdrav prevzatý od amazoniek. Stisnutím predlaktia ľavej ruky a priložením pravej ruky stisnutej v päsť na srdce si vzdávali úctu. Samozrejme pri prepadoch takto súboje neprebiehajú ale pokiaľ chcete niekoho oficiálne vyzvať na súboj a získať jeho majetky a postavenie, ku platnosti súboju musí byť dodržaná etiketa súbojov. Po vzdaní úcty sa protivníci postavia oproti sebe a súboj sa môže začať. Pri tréningoch sa čepeľ meča ešte pred lekciou začaruje tak, že nie je vôbec ostrá no počas dňa súbojov sa bojuje s ostrými mečmi.

Pozoroval Grangerovú a svojho brata. Bol to veľmi vyrovnaný a elegantný súboj. Tí dvaja boli úžasne vyrovnaný. A Severus si naozaj musel položiť otázku, kto by vyhral súboj ak by sa tí dvaja raz museli postaviť proti sebe.

Večere boli neuveriteľné. Raňajky boli nechutné, obedy nekultivované ale večere boli hnusné. Jedlo sa váľalo na zemi a zdobilo steny. Podlaha bola celá mokrá do medoviny, vína, piva a whisky. Večera bola miestom kde sa mužská časť posádky pokúšala do svojej siete zviesť ženskú časť posádky. Tá celý čas úspešne odolávala a zanechávala tak druhé pohlavie v smútku. Každý deň Moon spadla do toho najväčšieho bordelu a to vyvolávalo hurónsky rehot.

Večer sa všetci napäto zoradili na palube. Šumelo to tam ako v obrovskom úli a všetci cítili nadšenie a vzrušenie. Keď boli na palube všetci Princ predstúpil dopredu a prehovoril.

„Táto loď je plná zaujímavých zvykov. Jedným z nich je tento deň súbojov. Rád by som túto možnosť využil a na súboj vyzval...“

TO BE CONTINUED

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár