Takže som sa dnes dosť nudila lebo sme mali riaditeľské voľno, tak som napísala 9. kapitolu.Je síce kratšia ale dôležitá pre tento príbeh. Odhaľuje sa v nej veľa a predsa veľa zahaľuje. Príjemné čítanie.

9.Kapitola-Súboj

„...Rád by som túto možnosť využil a vyzval slečnu Moon.“ Dopovedal s jemným úsmevom Princ.

Celá posádka naňho len prekvapene treštila oči. Čakali že Princ vyzve zástupkyňu či dokonca kapitána. Ani jeden z nich nečakal Moon. Nenápadne, temperamentné žieňa ktoré bolo na lodi len rok. Bola zvláštna a tajomná. Nikto, teda až na kapitána, o nej nič nevedel. Bola obrovskou záhadou. Bola tichá a milá, no ak ste sa s ňou pochytili, nemali ste šancu na výhru. Bola dobrosrdečná a milá no keď sa nahnevala sršali z nej blesky.

V šerme bola veľmi dobrá a používala naozaj netradičnú zbraň. Egyptský khopesh vyrobený z damascénskej ocele. Nezvyčajný a mimoriadne kvalitný. A že s ním vedela aj narábať. Všetci na palube mysleli v tej chvíli na to isté. Toto bude zaujímavé predstavenie.

***

Do ostražitých uší zvedavej Moon preniklo jej meno. Toto nečakala. ‘Čo si preboha ten blázniví Siva myslí. Vyzvať ju na súboj. Ten má teda nervy.’ behalo jej hlavou kým kráčala pomedzi dav do stredu paluby. Postavila sa „princovi“ čelom a vrhla naňho zlovestný pohľad. Posádkou to zašumelo a napäto čakali čo sa bude diať. Ani sa im nedivila. Tiež sa svojim spôsobom na tento súboj tešila. Už dlho nebojovala s naozajstným protivníkom. Predsa len bola škoda že ani jeden z nich nemohol ukázať tú pravú silu.

S hrdosťou tasila svoj khopesh z damascénskej ocele a posmešne sa dívala ako on tasí svoj anglický meč z bežnej ocele. Ako čakala od svojho dlhoročného priateľa, na nič nečakal a okamžite jej predviedol obzvlášť zložitý výpad meča. Zabudol však na jej húževnatosť a mrštnosť. Uhýbala sa rýchlo ako slizký had a útočila ako chrabrý lev. On bol rýchly ako gepard a agresívny ako tiger. Bol to naozaj neobyčajný súboj. Prizerajúci len otvárali ústa a oči dokorán. Tí menej vnímavý len ťažšie rozoznávali ich rýchle pohyby. Na svojom chrbte cítila Júliov uprený pohľad a modlila sa k najvyššiemu aby nič nezistil.

Pravda bola taká, že pri takýchto súbojoch či výroch emócií sa jej schopnosti svojvoľne uvoľňovali. Nemohla si dovoliť odhalenie, nie v tejto situácií. Celú svoju moc a pozornosť sústredila do udržania podoby. A to ju poznamenalo. Jej ruku zhyzdila krvavá rana. Znova sa plne sústredila na to, aby sa rana nezacelila opäť. Vrhla ustráchaný pohľad na Sivu a všimla si dovtedy nepovšimnuté. Sivove telo rovnako hyzdilo pár rán. Jej pohľad pochopil veľmi dobre. Zahrali to bravúrne. Ona zvíťazila a Princov anglický meč skončil na palube. Paluba sa naplnila výskotom a jasotom. Princ zmizol v kajute pre hostí a Moon v podpalubí. Posádka sa rozpŕchla po lodi a rozruch ustal.

***
Keď mesiac vystúpil na samý vrch oblohy a hviezdy zažiarili na nebi najsilnejšie, nenápadná postava prekĺzla s podpalubia do kajuty pre hostí. Tam našla mladého muža presne tak ako si ho pamätala. Stále rovnako krásneho s kvitnúcou kvetinou na prsiach. Oblečený starým indicko-tureckým spôsobom s náušnicami v ušiach. Podľa všetkého by mali tvoriť pár, no tak to nebolo. Možno kedysi dávno no teraz rozhodne nie. Jej srdce horelo kvôli niekomu inému. Tomu mužovi by svoje srdce i ochotne darovala ak by na tom visel jeho život. Dokonca by preňho rozohrala aj tú nechutnú hru ktorú jej druhovia s obľubou rozohrávali. I keď si sľúbila že ju nikdy nerozohrá.

„To bolo podlé. Vyzvať ma. Už to prosím ťa nerob. Dáva mi dosť práce neprezradiť že nie som človek.“ upozornila ho s úsmevom Moon.

Siva sa jemne usmial a potešene prehlásil:

„ To už čoskoro nebude nutné.“

A/N:Táto kapitola mi dala dosť zabrať i kvôli tomu že v nej nesmiem odhaliť príliš veľa no je veľmi dôležitá. Musela som sa trochu oboznámiť i s mečmi a kovmi z ktorých sa vyrábajú. Taktiež som musela vymyslieť koho Princ/Siva vyzve a akú bude používať zbraň. To prečo som pre Moon zvolila Egyptskú zbraň neskôr vysvetlím. Ako som už raz spomínala táto poviedka začala ako nevinná netradičná krátka poviedka o vzťahu Hermiony a Snapea a no krátko potom ma napadlo niečo väčšie a strhujúcejšie. Príbeh začal mať svoj vlastný život. Upozorňujem že za nič neručím. S pozdravom sluzy

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár