Takže po prvé vás chcem upozorniť na špeciál ktorý to utorka určite pribudne. Moje ďakujem a venovanie patrí všetkým ktorý sú ochotný toto čítať a nechávaju po sebe značky=D Prajem príjemné čítanie.

7.Kapitola-Rozhovory,vysvetlenia,otázky a tajomstvá

Severus Snapea opieral o zábradlie na prove lode a upieral pohľad v diaľ. Jeho myšlienky kolísali rovnako ako vlnky na mori rozprestierajúcim sa pred ním. Premýšľal. Dumal. Rozjímal. Hlavou sa mu mihali všemožné myšlienky a otázky.

Tichý, takmer nečujný pohyb ho vytrhol zo zamyslenia. Zástupkyňa kapitána sa jemne oprela o zábradlie. Ani jeden z nich neprehovoril. Obaja so dívali na slnko ktoré klesalo za horizont aby mohlo svoje miesto prenechať lune a hviezdam. More sa pomaly upokojovalo rovnako ako sa vyprázdňovala paluba lode Nemezis .

„Čo máte na srdci pán profesor? Vidím že sa niečo chcete spýtať.“ Povedala Hermiona s úsmevom.

Severus prekvapene vzhliadol. Grangerová sa však naňho nedívala. Stále sa dívala v diaľ. V hlave mu všetko šrotovalo až príliš rýchlo. Nakoniec jeho ústa vyriekli ústa vyriekli otázku:

„Slečna Grangerová, čo sa vlastne stalo že ste odišli z Británie? Prečo ste opustili svoju rodinu a priateľov?“

Táto otázka ho hrýzla už dlhšie. Grangerová, verná svojim priateľom i rodine všetko opustila a stala sa pirátkou. Vymenila život hviezdy, záchrancu za tvrdý nebezpečný život piráta. Nechápal to. V čarodejníckom svete mohla žiť šťastný a dlhý život bez väčších problémov. Predsa len si to všetci bojujúci vo vojne s Voldemortom konečne zaslúžili. Nie. Ona si zvolila život pri ktorom ľudia umierali mladý. Tvrdý, drsný, rýchly, nebezpečný, nepredvídateľný. Piráti žili zo dňa na deň. Jediné čo ich mohlo robiť šťastnými boli ženy, alkohol, peniaze. Pravda v niektorých prípadoch aj úchvatné zážitky, západy slnka, azúrové more, biele pláže, blankytná obloha. Naozaj jediné čo ho na tomto živote zaujalo. A preto sa doňho aj zamiloval.

„Ach.“ povzdychla si Hermiona. „Rozpoviem vám celý tento smutný príbeh. Len vás upozorňujem že je to dlhé a úmorné rozprávanie.“ A rozprávanie sa začalo.

„Keď vojna skončila všetko sa zmenilo. Nie k dobrému ako by niekto čakal, práve naopak. Veci sa zhoršili. Harry nikdy nebol rozmaznanou celebritou. Nemal byť kým rozmaznaný. Týrané dieťa ktorého meno poznalo každé dieťa vyrastajúce v čarodejníckej rodine. Jeho príbuzný ho nenávideli. Mysleli si že to že je čarodejník z neho vytlčú. Nechceli mu dovoliť chodiť na Rokfort.

Ron tiež nikdy nebol rozmaznaný a nafúkaný. Rozmaznaný byť ani nemohol. Vždy žil v tieni svojich bratov. Chcel preraziť. Nikdy mu to nebolo dopriate. Keď sa priatelil s Harrym všetci videli len jeho a Ron sa cítil nadbytočný. Hral metlobal v Chrabromilskom týme. Jeho brat Charlie bol kapitánom týmu. Stal sa prefektom. Jeho brat Percy bol hlavným prefektom rovnako ako Bill. Celý čas bojoval vo vojne rovnako ako jeho celá jeho rodine i Harry a ja. A potom sa úplne všetko zmenilo.

Teda skôr sa zmenili Harry a Ron. Všetka tá sláva im stúpla do hlavy. Mysleli si že môžu všetko. Že každý bude skákať ako oni pískajú. No ja som Rona odmietla. To sa mu samozrejme nepáčilo. Harry sa postavil na Ronovu stranu. Pohádali sme. Veľmi sme sa pohádali. A ja som zbabelo utiekla. Chcela som ísť do Ameriky.

Moju loď však strhla búrka. A vlny ma vyvrhli na jednom z ostrovov Karibiku. Môj prútik to našťastie prežil. Podarilo sa mi drevo transfigurovať na čln. Plavila som sa a plavila. A potom prišla ďalšia búrka a tá môj čln taktiež pokorila. Z vody ma niekto vytiahol. Prebrala som sa na to že sa dívam do čiernych očí. Myslela som že ste ma zachránili vy. No potom sa mi Július predstavil. Začala som žiť pirátskym životom. Zamilovala som si ho. A už sa ho nevzdám.“ Zakončila neochvejne svoje rozprávanie.

Severus sa nedokázal zbaviť pocitu že mu slečna Grangerová nepovedala všetko. Niekedy sa chovala veľmi zvláštne. To zvláštne strhávanie keď sa jej niekto znenazdajky dotkne. Tie tiene v tvári. Určite to nebolo všetko.

***

Princ ležal vo svojej posteli a premýšľal. Vedel že Hermiona musí mať nejaké tajomstvo. Nevedel však aké a ani to, či nejako súvisí so Severusom Snapeom. Ten chlap ho neskutočne štval. Nič mu nespôsoboval no mohol všetko, úplne všetko skaziť a zničiť. Ten dokonalý plán. Musel tomu nejako zabrániť. Po tak dlhom čase sa to pokaziť nemôže. Stavil by i svoje oči že na to že je nebezpečný. Plán určite vyjde.

Princovu tvár ozdobil jemný úsmev. Nemal sa čoho obávať. Veď predsa len s jeho schopnosťami a očami sa nemal čoho báť. Všetko do seba čochvíľa perfektne zapadne. A plán vyjde.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár