No a konečne to je na svete. Trvalo to dlho ale je to hotové. Venované sessllik ktorá na moje psie očká pridala kapitolu neskutočne rýchlo.

6.Kapitola-Princov príchod a ples

Bol jasný slnečný deň a more bolo až prekvapivo pokojné. Hermiona sa prechádzala po palube. Oblečenú mala žiarivo bielu košeľu a na nej čierny korzet. Spod širokej svetlohnedej sukne vykúkali vysoké čierne čižmy. Danee bola oblečená podobne len v iných farbách.

Profesor a Július boli oblečený rovnako len v rôznych farbách. Obidvaja mali na sebe kabátce siahajúce do polovice stehien, kožené jazdecké nohavice s ozdobnými cvočkami, košele, vysoké čižmy a nariasené žabó na ktorom sa skveli spony s drahokamami. Július mal na hlave ešte svoj kapitánky klobúk s s perom z hypogrifa. Oblečený bol prevažne do červenej na čo sa jeho brat pozeral so zamračenou tvárou. Bolo to kvôli jeho nechuti k istej fakulte.

Na druhej strane bol profesor Snape odetý do polnočnej modrej. Vlasy mal zviazané stuhou do chvosta a pár pramienkov ktoré mu lemovali tvár, mu dodávali ležérny výraz. Jeho spona bola zdobená gagátom zatiaľ čo spona jeho brata bola zdobená granátom. Postával bokom od trojice pirátov. Mal s nimi byť aj Jimmy ako podporučík. No teraz ležal v posteli kvôli zápalu pľúc.

Hermiona sa prechádzala po palube. Premýšľala prečo vlastne Princ pozval na ples práve ju. V týchto vodách boli aj krajšie devy ako bola ona. Je pravda že bola možno jedna z magicky najsilnejších pirátov vôbec, ale to nemohol byť dôvod.

„Loď Se Battre na obzore!“ vytrhol ju zo zamyslenia Gilov hlas rozliehajúci sa celou palubou.

A naozaj. Galeóna sa približovala k nim. Princ bol na dohľad. Zmenili kurz smerom na loď Se Battre. Keď sa lode takmer dotýkali bokmi, Princova loď spustila mostík. Po ňom začal zostupovať sám Princ Séducteur. Musela uznať že Július mal pravdu. Bol to naozaj veľmi šarmantný muž.

Mal vlnité, zlaté vlasy ktoré mu siahali tesne nad plecia. Porcelánová pleť vyzerala ako jedna z najdrahších látok obchodníkov exotického orientu. Jemné svetloružové pery odkrývali bezchybné biele zuby. Hranatá tvár mala síce ostrejšie črty no na jeho tvári to vôbec neprekážalo. Práve naopak. Dodávalo mu to zaujímavý a neobyčajný výzor.

Oblečený bol v hnedých jazdeckých nohaviciach, bielej košeli, krémovej veste a na nohách mal tmavohnedé čižmy z dračej kože. V ušiach mal zlaté náušnice ktoré sa ligotali v zlatých lúčoch slnka. Na rukách mal biele rukavičky s množstvom prsteňov.

No to čo vás naozaj upútalo boli jeho oči. Jedno strieborné a druhé zlaté. Ako mesiac a slnko. Noc a deň. Keď ste sa do nich zadívali, už ste neodtrhli zrak. Tie oči vás polapili do svojej spletitej pavučinky a nehodlali vás pustiť. Žiarili tak, že skoro zatienili slnko. Strieborno-zlatý pohľad sa stretol s orieškovým. V strieborno-zlatých očiach niečo zažiarilo. No nikto na palube nedokázal rozoznať čo to bolo.

***

Severus Snape. Meno čarodejníka ktoré Princ prevaľoval na jazyku. Rozlievalo sa mu v ústach ako jeden z najprudších jedov. Môže mu spôsobiť problémy a zničiť jeho plán! Zabrániť jeho návratu ku ktorému potrebuje Hermionu. Nie musí tomu zabrániť.

***

Hermiona sa už od obeda pripravovala. Ples. Milovala tanec, plesy a večierky. Najprv sa osprchovala, potom vykúpala. Na nohy si natiahla jemné pančušky. Obliekla si šaty a na nohy nazula červené lodičky. Učesala a upravila si vlasy, naniesla jemný make-up. Okolo krku zapla rubínový náhrdelník, natiahla červené rukavičky, pripla náramok z bieleho zlata a navliekla strieborný prsteň s granátom. Posledný krát sa zadívala do zrkadla a zhodnotila svoj obraz. S nepatrným úsmevom vyšla z kajuty. Na palube sa stretla s Danee.

Mala na sebe krásne svetlo-modré šaty v ktorých vyzerala ako víla. Vrch a úplný spodok sukne bol akoby pomaľovaný ľadovými kvetmi aké maľuje mráz na okno. Okolo pásu bola uviazaná veľká biela mašľa. Blonďavé vlasy mala vyčesané do úhľadného drdolu až na pár zvlnených pramienkov ktoré jej lemovali tvár. Na perách mala jemne ružový rúž a na viečkach sa jej trblietali svetlo modré očné tiene. Keď ju zbadala na tvári sa jej roztiahol milí úsmev. Zišla dole po schodoch ktoré boli pôvodne mostíkom, no len kvôli plesu ich transfigurovali na nádherné, široké a honosné schody. Vložila svoju elegantnú rúčku do Jimmyho dlane pokrytej mozoľmi a spolu vošli ku Slepému Kapitánovi.

Zadívala sa dolu. Július sa rozprával s profesorom kým čakal na madam Kailerovú. Princ bol k nej otočený chrbtom. Keď si ju Július zbadal drgol doňho lakťom. On sa otočil a uväznil jej orieškové oči v strieborno-zlatej klietke. Začala pomaly zostupovať dolu schodmi. Na princovej tvári sa rozlial hrejivý, prívetivý úsmev. Podišla k nemu. Vzal jej ruku a vtisol jej na ňu bozk.

„Moje oči sa nedokážu nabažiť pohľadu na teba, drahá Hermiona.“

Chytil ju za ruku a viedol dnu. Vošli do obrovskej plesovej sály. Hrala pomalá hudba. A Hermiona s princom tancovala a tancovala, a tancovala.... A takto pretancovala celú noc.

***

Severus bol od rána znechutený. Neznášal plesy! A on bol donútený tam ísť. Dobre nehodlá tancovať. Bude len stáť bokom a popíjať škótsku whisky. Nehodlal tancovať. Za nič. Dúfal že jeho brat nepríde s nejakým šialeným nápadom.

Neskôr stál s Júliom na móle a rozprával sa s ním kým čakali na jeho tanečnú partnerku, madam Kailerovú. Všimol si ako Július drgol do princa a zadíval sa na schodisko. Prekvapením takmer zabudol zatvoriť ústa.

Na schodoch stála Hermiona Grangerová. Teda niekto kto sa na ňu podobal. Na sebe mala korzetové šaty so širokou skladanou sukňou ktorá podtrhovala jej krovky. Tmavohnedé kadere jej v romantických vlnách padali po plecia. Vo vlasoch mala taktiež vpletené nádherne rubínové kvapôčky. Pery karmínovej farby krvi boli roztiahnuté do nežného úsmevu. V orieškových očiach horeli vzrušené divoké plamienky. Áno musel priznať, vyzerala nádherné. Pomaly zostúpila po schodoch. Princ jej pobozkal ruku a voviedol ju do sály.

Vošiel hneď za nimi. Pozoroval ju celý večer. Nechápal ten výr pocitov vo svojom vnútri keď videl ako sa princove ruky presunuli z oblasti Hermioninho pása k jej bokom. Do kotla! Od kedy volá Grangerovú Hermiona! Vývoj situácie sa mu vôbec nepáčil. Nie! Je to len otravná šprtka ktorá všetko čítala a všetko vie. Nie necíti k nej nič iné ako nechuť.

Pohárik škótskej whisky stlačil až príliš silno a črepiny sa mu zarezali do dlane. Július zbadal už len typické zvírenie plášťa a jeho brat zmizol zo sály. Na jeho tvári sa objavil samoľúby úsmev. Severus je presne tam kde ho chcel mať.

 Blog
Komentuj
 fotka
karin12122  31. 1. 2010 19:09
ci panecky ... mas ty ale vela uchylok
 fotka
1smajlik13  31. 1. 2010 19:11
jakych uchylok?
Napíš svoj komentár