5.Kapitola-U slepého kapitána

„A čo má pirátsky princ spoločné so mnou?“ spýtala sa absolútne bez nadšenia.

„Pokiaľ sa nemýlim, a to sa teda nemýlim, titul pirátsky princ je len vďaka jeho menu a nie je to nič iné než hlúpa prezývka“ pripomenula nadšene. Kapitán začínal byť nešťastný a tak sa snažil princovi v Miinich očiach zdvihnúť úroveň:

„Ale Hermiona, Princ je skvelý človek. Nepopieram že ho takmer každý divne prezýva ale on za to nemôže. A on sám ma skvelý zmysel pre humor a je to rodený gentleman. Vie skvelo tancovať a tiež je to šarmantný muž.“ Radšej sa obzeral po miestnosti aby sa nemusel dívať na brata ako prevracia oči a ako naňho Hermiona zazerá.

„Fajn!“ prehlásila rezignovane „Ideme to prediskutovať.“ Na to vyšla z dverí. Obidvaja ju nasledovali. Vyčarovala starobylí, vyrezávaný jedálensky stôl a tri stoličky okolo neho. Posadila sa a vyčkala kým tak spravia aj oni.

„Takže,“ začala a Július už teraz vedel že nemá dobrú náladu „Princ príde na túto loď. Aby sme ho privítali mali by sme niečo spraviť. Ďalej tu bude aj na deň súbojov čiže bude mať právo niekoho vyzvať. Potom kde bude uložený? A naposledy ti Július zdôrazňujem že ak budem chcieť dohadzovačku tak zavolám do firmy.“ Zakončila svoju reč a prebodla Júlia pohľadom. Ten aby skrátil dobu trvania vražedného pohľadu svojej priateľky začal odpovedať na nevyjasnené veci:

„Náhodou ja som veľmi dobrý dohadzovač. Princ samozrejme bude ležať v kajute pre hostí a Severusa presťahujem dolu.“ pri tej vete sa jeho brat zamračil. No ale veď vedel o čom idú diskutovať. Aj tak sa mu asi nepáčilo že teraz začne žiť už vážny život piráta.

„Vyzvať bude môcť tiež pokiaľ niekto iný niekoho nevyzve. I keď ja mám strašnú chuť si zašermovať len tak neviem že či by si si nemala prečistiť meč. A ja viem už presne čo pripravíme. Len to musíme pre jednať ešte s madam Kailerovou. Rád by som totiž usporiadal ples u slepého kapitána.“ Zadíval sa na svoju zástupkyňu aby zistil čo si o tom myslí. Veril že bude súhlasiť keďže veľmi dobre vedel ako rada tancuje.

„Fajn. Usporiadame ples. Lenže vieš že budeš musieť niekoho pozvať keďže si kapitán. A budeme musieť rozniesť pozvánky na všetky lode nech príde kto chce ale hlavne nezabudni pozvať špeciálne ženské lode. Pochybujem že by tvoji muži chceli tancovať medzi sebou.“ Upozornila ho vstávajúc a vydala sa zadať kurz na krčmu U slepého kapitána.

***

Nasledoval Júlia po starom drevenom móle až do drevenej krčmy. Neveril že sa na takom mieste bude konať ples. Jeho mienka o tomto mieste stúpla hneď ako vstúpil dnu. Možno prvá miestnosť vyzerala ako zatuchlá krčma, no keď vstúpili do tej ďalšej ostal len prekvapene stáť. Honosne zariadený salónik ho na takomto mieste dosť prekvapil. Usadil sa do pohodlného, červeného kresla a vyčkával. Nechápal prečo musel byť prítomní ale nevadilo mu to. Okrem neho a jeho brata tu bola samozrejme Grangerová, ten pirát Jimmy a nejaká šarmantná blondínka. Dnu vošla vysoká čiernovlasá postaršia žena odetá v dlhých červených šatách. Posadila sa oproti nim a opýtala sa Júlia:

„Július, ak sa nemýlim, neprišiel si sem len na priateľskú návštevu. A tiež sa mi dostalo do uší že princ sa chce zastaviť na tvojej lodi. Nemyslím však že kvôli tebe.“ Uškrnula sa a hodila do seba pohárik ohnivej whisky.

„Máš pravdu Anne prišli sme ti niečo navrhnúť. Áno Princ bude chvíľu prebývať na mojej lodi. A tiež viem čo máš na mysli. Ale patrilo by sa niečo špeciálne pripraviť. A mňa napadol ples. Ples ktorý by sme usporiadali tu, v hale za touto miestnosťou. Súhlasíš?“ opýtal sa Július a pohodlne sa oprel vo svojom kresle. Takmer mohol vidieť ako jej to v hlave šrotuje kým premýšľa.

„Nedbám. Usporiadame ples. Neboj sa ty sa nemusíš o nič starať ani sa o nič báť. Ja rozošlem pozvánky, zaobstarám pitie, jedlo, vyzdobím sálu a postarám sa o hudbu. Nemusíš mať strach.“ Povedala mu Anne a vypoklonkovala ich z miestnosti.

***

Hermiona stála pri svojom šatníku. Boli tam dvoje plesové šaty no ani jedny sa je nepáčili. Na okno kajuty zaťukala sova. Krásna, veľkolepá a biela. Niesla škatuľu zabalenú v striebornom papieri. Podišla k nej. Podala jej sovie žrádlo a prečítala si lístoček priložený k nemu. Na ňom stálo elegantným písmom:

Milá krásna dáma!

Posielam vám túto pozornosť keďže si myslím že na nikom nevynikne tak ako na vás. Tiež by mi bolo veľkou cťou ak by som vás smel do prevádzať na plese.

S pozdravom Princ Séducteur.

Hermiona ostala prekvapene stáť. Podľa slušnosti nesmela takúto ponuku odmietnuť. Naškrabala Princovi krátku odpoveď že prijíma. Otvorila škatuľu a vytiahla prekrásne plesové šaty. Boli červenej farby a mali dlhú, širokú sukňu. Korzet krásne odhaľoval ramená. Široká skladaná sukňa bola akoby poskladaná do veľkých ruží. Vrch zdobili koráliky prišité vo zvislých pásikoch. Šaty boli akoby šité na ňu. V škatuli boli ešte krásne červené lodičky a menšia škatuľka. V nej našla prekrásny rubínový náhrdelník s doplňujúcimi náušnicami náramkom. Toto bolo na ňu trošku veľa. Potrebovala sa ísť prevetrať.

***

Hermiona sa znova dívala na tiché more zahalené rúškom tmy. Premýšľala. O tom čo sa stalo medzi ňou, Harrym a Ronom, o tom čo za zvláštneho človeka je princ a o tom ako to Jimmymu a Denee vychádza.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár