Ahojte vsetci!
Chcela by som sa s vami podelit o tom, co som zazila tento vikend (6.-7.júna) v Trnave uz v nadpise spominany Lumen.
Ako v prvom rade by som vas chcela oboznamit o com je tento festival... na tomto festivale vystupuju gospelove skupiny zo skoro celeho sveta a su tu aj sv.omse kazdy den a samozrejme aj workshopy.
Tento festival nieje zaujimavy len z toho dovodu ze je najvacsim gospelovym festivalom na celom Slovensku, ale aj tym, ze tie gospelove kapely ktore tu vystupuju niesu obycajne ako tie typicke kostolne zbory, ale su v nich obycajni ludia a naozaj normalne kapely... ci su to rapery , ci rockaci alebo nieco ine ale maju svoje caro. Urcite si tam kazdy prisiel na svoje.
Ale mne sa tam najviacej pacilo ako ti mladi ludia drzali spolu, ako to vsetci prezivali a nehambili sa za svoju vieru...
Na zaciatku sa mi tam nechcelo vobec ist, pretoze to bolo cosi nove a aj ja som si pod tymi gospelovymi kapelami hned predstavila nudu... Ale isla som tam len tak zo zvedavosti.
Ako sme tam prisli, hned sme sa ubytovali a program zacinal sv. omsou o 16.30..Oficialne otvorenie festivalu bolo o 17.00 a potom sa to zacalo...koncerty slovenskych gospelovych kapiel a potom aj zahranicne, napr. Delirious? z Velkej Britanie...Velmi sa mi pacilo ako precitene tam hrali a spievali a my mladi sme sa k nim pripajali...naozaj...su to take neopakovatelne zazitky...
A napisem vam taky zazitok k nim...ako oni hrali, zacal strasny lejak..vy si pomyslite ze nic na lejaku nieje take nezvycajne...ale predsa len tu cosi bolo...Skoro nikto neodisiel z namestia aj za tu cenu ze by zmokol a skoro nik nemal dazdniky a toboz nie prsiplaste...Vsetci az na par vynimiek tam ostali a totalne zmokli..S tohto som bola trochu prekvapena, lebo som to vobec necakala a bolo to naozaj prekvapujuce.
Potom o polnoci sa zacalo tanecne divadlo ATak-zloDEJ...takisto to bolo pekne...ako to skoncilo vsetci sme sli do budov svojho ubytovania a zaspali sme..
Na druhy den sme mali budik o 7.30, pretoze sme si museli ist nakupit do obchodov potraviny...program sa zacal o 8.30 sv.omsou. Uz o 11.00 sa zacali prednasky(workshopy) a trvali cca do 13.30.
Ako skoncili v amfiku boli dalsie gospelove kapely a neskor sme sa vsetci presunuli na namestie na zahranicne kapely. Prevladali tam najme cernosske kapely, ktore boli uzasne...vystupenia trvali tak cca do 22.30 a ukoncenie festivalu bolo o polnoci, ked sa sluzila polnocna sv. omsa a na konci mal krasny prihovor aj primator mesta Štefan Bošnák...tie omse co tam boli, som v zivote nezazila...Bolo tam cosi neobycajne, precitene a krasne...
Ale uz vam nejdem tolko pisat..komu sa to bude kciet citat???
Jednoducho sa to ani neda opisat, tie zazitky a proste vsetko...treba sa toho zucastnit, pretoze v tom je naozaj kus cara...Dufam ze to nebolo pre vas priliz nudne a pridete aj vy na buduci rok do Trnavy sa presvedsit na vlastne oci ake to ma grady...
Tesime sa vsetci na Vas... Ahojte!
P.S: Tento rok to bol 16.rocnik tohto festivalu a zucastnilo sa na nom priblizne 10 ticic ludi zo slovenska aj zahranicia

 Blog
Komentuj
 fotka
fylo  12. 6. 2008 12:30
mohlo byť dobre, ale nič pre mna
 fotka
tereska77  12. 6. 2008 13:20
ahooj,, pecka ze tu dakto kto bol na lumene!! aj ja som bola!!! a mas pravdu, bolo to uuuuuzasne... ako vsetci totalne zmoknuti., ale nadseniii-... ako vilo risko povedal na omsi, Pan dal vediet, ze on to cele RIADI,, hehe... bolo to skveleee !
 fotka
stage  12. 6. 2008 13:33
verim, že v takom dave zjednotenom v jednej viere musi kazdy pocitiť akysi v dnesnej dobe ojedinely pocit radosti na duši, niečo krásne, čo posilnuje každého a spája všetkých.
 fotka
alchemille  12. 6. 2008 13:40
Som síce ateista ako vyšívaný, ale keďže som z Trnavy a neskutočný hudbofil, tak som sa tam bola zo zvedavosti v sobotu pozrieť.

Došla som akurát na jednu gospelovú kapelu, ktorá bola fakt fajn (no až na tie texty, zas "džízs is maj lav" - nič pre mňa).

Fakt som bola prekvapená výberom kapiel, čakala sm niečo úplne iné.

Ale zas na druhej strane - neviem si predtaviť, žeby vedenie mesta dovolilo takéto podujatia aj iného rázu do neskorých nočných hodín. Čo už - cirkev ma Trnavu dokonale pod palcom a to sa mi zdá trošku nefér.
 fotka
stage  12. 6. 2008 14:33
4. Alchemille - a čo tak akcie typu : pivný pochod Trnavska 13, futbalova liga (hlavne zapasy so Slovanom - 800 policajtov a bordel po celom meste), Trnavsky jarmok, Dobrofest a dalsie. Ved tie obmedzuju obyvatelov este viac. To ma tiez pod palcom cirkev?

Prečo si stale niekto musi umelo hladat nepriatela? Ateista veriaceho, slovak madara(predtym Čecha), biely cigana, nefajčiar fajčiara, dolniak horniaka, chudobny bohateho atd. atd. Niekedy to fakt nechapem.
 fotka
biancadetolle  12. 6. 2008 16:09
A na Mariánskej púti si už bola?
Napíš svoj komentár