"Eddie?" vystrašeným hlasom sa spýtal Charlie.
"Trafil si, chlapče. No čo, si pripravený splatiť svoj dlh?"
Charlie sa nadýchol. Celý život vedel, že táto chvíľa príde, ale napriek tomu to nečakal. Je to, ako keď viete, že raz zomriete, ale keď to príde, úplne vás to prekvapí. Bolo to dosť dávno. Bol mladý. Pamätal sa na tú noc.

Slnko pomaly zapadalo a partia mladých ľudí sa vybrala zabaviť sa. Medzi nimi Charlie, chalan, ktorý mohol mať hocijaké dievča a veľmi dobre si to uvedomoval. Mal bohatých rodičov, dobré známky, bol obľúbený. Skrátka niečo, čo väčšina mladých ľudí poznala len z televízie. Vtedy nebol ani trocha dokonalý. Arogantný, namyslený, povrchný, ale kam prišiel, všetkých očaril. Mal niečo v sebe. Niečo neopísateľné, čo napriek jeho nie príliš lichotivým vlastnostiam, ľudí priťahovalo. Večer sa pomaly rozbiehal. Striedali sa plné poháre s prázdnymi, striedali sa dievčatá na jeho kolenách a jeho oči nadobudli vždy tú povestnú iskru, ktorej žiadna neodolala. Až na ňu. Jessica, alebo jednoducho len Jess, nebola taká ako ostatné. Vlastne ona nebola ako nikto. Za peknou tváričkou Charlieho videla presne to, čo tam bolo. Nie iskru, ale pretvárku. Hádam ani nemusím spomínať, ako Charlie zúril. Mohol mať toľko iných, ale bolo celkom prirodzené, že chcel tú, ktorú, možno ako jedinú, mať nemohol. Snažil sa o ňu už dlho, ale dnes akosi strácal trpezlivosť. Nepoddala sa mu, odstrkovala ho a navyše naňho pozerala s takým pohŕdaním, že to Charlie jednoducho nemohol nechať tak. Okolo polnoci zbadal, že Jess vychádza von. Necitlivo zo seba striasol nejakú blondínu, ktorá bola takmer polonahá. Rozbehol sa k dverám. Videl, ako rýchlo kráča. Zahla do tmavej uličky a tam ju Charlie dobehol. Vrhol sa na ňu, chcel ju pobozkať, no ušla sa mu taká facka, až sa zľakol, či to niekto nezačul. Neurobila to naschvál, ani nevedela, kto sa na ňu hodil, bol to len reflexívny pohyb. Charlieho to však vytočilo tak, ako ešte nič. Schytil ju za ruku a ťahal ju spod pouličnej lampy do tmavého kúta. Dievča sa bránilo, ale proti nemu nemala najmenšiu šancu. Čo sa stalo, snáď nemusím opisovať. Chalan, ktorý mal v živote všetko, čo chcel, za ktorého by nejedno dievča rado aj zaplatilo, tak presne ten chalan nezniesol, že ho nejaká odmieta a preto si ju vzal násilím. Udychčaný sa poobliekal a utiekol. Jess tam nechal ležať. Roztrasenými rukami si zapálil cigaretu a pomaly mu začalo dochádzať, čo spravil. Neveriacky pozeral pred seba. Nechápal, ako to, že bol schopný niečoho takého. Rozbehol sa domov a v záchvate bezmocnosti všetko vyrozprával otcovi. Ten mu povedal, nech sa ničoho nebojí, že všetko vyrieši. A vyriešil. Charlie vyviazol bez trestu. Jess urobila strašnú chybu, keď to neoznámila hneď, ale až po pár dňoch. Takže to bolo slovo proti slovu. Ale Charlie mal veľký tromf. Peniaze. Veľa peňazí. No tým to neskončilo. Brat Jess prisahal pomstu, aj keby mal čakať dvadsať rokov. Prisahal, že ho zabije, že očistí meno svojej sestry.

Charlie si uvedomoval, že čas pomsty už prišiel. Že nemá ako ujsť. Ale čo bolo najhoršie, uvedomoval si, že si to zaslúži.

..to be continued..

 Vymyslený príbeh
Komentuj
 fotka
perseus  20. 9. 2008 22:10
no takže vidím, že si dodržala slovo...zlepšuje sa to...ale aj tak, z môjho subjektívneho pohľadu hovorím, že toto nie je štýl, ktorý by som veľmi obľuboval...
Napíš svoj komentár