Si namyslená..

..počúvam to denne, počujem to už aj vtedy, keď mi to nikto nehovorí, z mojej hlavy, z vašich tvárí. Čo ma robí namyslenou, sebeckou, bezcitnou? To, že chodím s hlavou vztýčenou? Že si o sebe nemyslím, že som dopad? Že poviem to, čo si myslím? Nežiadajte úprimnosť, keď ju nevládzete zniesť. Nežiadajte dôstojnosť, keď nepoznáte význam tohto slova. Čo vás do môjho života? Čo vás po mojich vzlietnutiach a pádoch? Je to môj život, moje potknutia, moje city...Nestarajte sa stále do môjho sveta. Nehovorte mi s kým sa mám rozprávať a s kým nie. Je to moje rozhodnutie. Nehovorte mi, že ten alebo ten nie je pre mňa dosť dobrý. Ako to viete? Odkiaľ beriete tú múdrosť? Nechápem to, štve ma to. Všetci viete všetko najlepšie. Všetci viete, čo mám robiť. Všetci viete, aká som. Nepoznáte mas, môj život. Môžte si hovoriť, že viem o živote hovno, ale nedokážete mi to. Viete, tušíte, chcete, môžte. Nezaujíma ma to!

Nie je vhodné vnucovať ľuďom šťastie proti ich vôli. Oveľa lepšie je byť šťastným ich spôsobom s nimi a potom svojím spôsobom sám so sebou. Jedno šťastie nie je nikdy toľko ako dve.

R. Rolland

 Blog
Komentuj
 fotka
pastelqa  10. 12. 2008 13:55
hmm, nie najhorsi su ti, ktori ti radia, tych mozes ignorovat horsi su ti, ktori ti chcu zle, lebo na to treba uz viac namahy...

to je iba moj nazor, ne rada tak tento koment pls neber
 fotka
zebrucha13  10. 12. 2008 14:43
moja,viem ze v poslednej dobe,ti to hovori asi vela ludi a teraz ked mas koho mas,tak ti chce kazdy vnutit svoj nazor,ale ver mi,nikto by ti to nehovoril,keby ta nema naozaj rad.chce pre teba len to najlepsie,viem nikto nemoze vediet lepsie co je pre teba to najlepsie,ako ty sama.len sa ti snazime proste poradit,aby si sa nesklamala.a ja som pochopila ,ze nazor si vypocujes,a je len na tebe ci si ho zoberes aj k srdcu,ale riadit sa musis podla seba,a toho co chces ty.a to mozno niekto nechape.ale chcem aby si vedela ze ja pri tebe budem stat vzdy,aj pri tych dobrych,aj zlych rozhodnutiach.

a dufam ,ze ked som ti hovorila nieco ja,tak si to nezobrala v zlom.ja ta mam rada taku aka si,a zalezi mi na tebe,a dufam ze ani nas vstah sa nikdy nepokazi a vzdy budeme k sebe uprimne.

lubkam ta.
 fotka
janulka3112  10. 12. 2008 15:58
nebudem sa ti miešať do vzťahov, len som sa chcela vyjadriť k tomu citátu...vystihuje mňa a môj vzťah tak dokonalo, že som z neho nemohla vôbec odtrhnúť oči... ... ach jo...
 fotka
blackknight  11. 12. 2008 10:17
Dolezite je vidiet rozdiel medzi dostojnostou a aroganciou ... pretoze na mna tak ten blog zaposobil.



A nezachranil to ani ten pekny citat na zaver.
 fotka
macicka15516  6. 3. 2009 12:57
ludia nam hovoria ze sme namysleny preto lebo nam bud zavidia alebo maju pravdu...treba si vybrat
Napíš svoj komentár