Pridávam jedno zamyslenie, ktoré som adresoval do jednej diskusie, nie tu. 

Trošku som prekvapený čo som si prečítal, ale tak isto píšete možno aj na základe vlastnej skúsenosti, tak jasne, človek si prešiel všeličím určite a nikto nevie, ako sa človek cíti... úplne rozumiem, všetci sme ľudia. píšete, som prekvapený, že všetko čo vnímame okolo seba...citujem vás ľudí, prírodu, Boha a dokonca aj seba, je a do konca nášho života bude len a len naša ilúzia - pokrivená mierou nášho egoizmu, pýchy, strachov, želaní, neschopnosti poznať všetko na 100%.no neviem neviem. viete. 

Ako človek je starší, tak v podstate zreje, dozrieva. A niekedy najmä mladí, chce spoznať všetko... chce veľa cestovať, zažiť, vidieť, spoznať. Robí to ale s jedným cieľom. Aby v dospelosti, alebo aby v nejakom pokročilom veku si povedal sám pred sebou, že nesedel som doma, ale niečo som reálne videl. niečo som skúsil a popálil som si prsty. 

Píšete ak miluješ niekto miluješ len jeho ilúziu, lebo realitu je schopný obsiahnuť len Boh. Som prekvapený, lebo tomu nerozumiem asi. Viete. poviem takto. 

Miera poznania lásky k druhému človeku je priamo úmerná strachu, keď si človek predstaví, že možno ho jedného dňa stratí navždy. Možno to príde smrťou, možno rozchodom. Človek predsa nikdy nevie, veď denne spejeme do náručia Božieho a každým dňom sme bližšie ku večnosti. 

Myslím si, že človek, ktorý vie,o čo mu ide v živote, už nerieši nič a preto miluje naplno. Lebo dobre vie, že keď toho človeka stratí, je s ním koniec. Napríklad morálne, ľudsky, hocijako. Na prvý pohľad sa môže zdať že áno. Ostal mi predsa Boh. Ako veriaci kresťan predsa tento fakt prijímam, a teda logicky keby som ho spochybnil, idem proti jednak sebe samému, idem aj proti svoju presvedčeniu, a poviem si potom, že tomuto všetkému predsa nedokážem nijako uveriť, tak potom kde sme sa pýtam? 

Ak sa vrátim k predchádzajúcemu odseku, láska spôsobuje mnoho bolestí, to vie azda každý. ALe nie každý si uvedomuje že priamo úmerná cesta k láske, je priamo úmerná aj cesta k utrpeniu v tom zmysle, že človek môže predsa len precitnúť a uvedomí si, že jedného dňa o toto všetko príde. Nemyslí na to ako z materialistického hľadiska, že niečo mám, prídem o to, skrachujem, som finančne na dne, začnem teda byť od nejakej tej pomoci závislý, pretože v duchovnej rovine je to všetko bokom. To ti nemôže nahradiť nič.

Jestvuje pár silných jedincov, ktorí prežili rôzne nepríjemnosti, a postavili sa na nohy a vedia, že každý jeden deň mi predsa prináša veľa možností, ktoré musím využiť. A predsa ich využiť nedokážeme, lebo človek nie je stavaný na výkon. Človek nie je nejaký stroj, ktorý bude ustavične myslieť, stále len niečo robiť, možno aj tá nečinnosť v pravom slova zmysle má veľký význam minimálne z toho dôvodu, že človek pri zdanlivej nečinnosti, ale len zdanlivej môže premýšľaním prísť na koreň problému, ktorý ho trápil, a možno  všetko to sa mu razom zdá ako niečo jednoduché.

Ale mám pocit, že 99 percent kresťanov nerozumie...že Boh predsa za to nemôže. Nepíše sa to vôbec ľahko, rozmýšľa sa nad tým dosť ťažko, ale taká je realita predse. 

Záverom asi toľko. A viera v Boha mi predsa dáva tú šancu, že sa môžem o neho oprieť celou silou keď je ťažko. v poslednej dobe sa veľa modlím. Zo mňa veľa zlých vecí opadlo, pretože som precitol tú realitu v ktorej som. Ona nezmizla, ale dostal som nový pohľad na niečo, s čím som sinevedel dať rady. a predovšetkým s niektorými vecami som sa dokázal vyrovnať. neriešte či je zamilovanosť ilúzia, a či to je prejav lásky. 

Tá ilúzia ktorú prežíva každý z nás... aj kňaz, aj reholník, aj reholná sestra je taktiež v každom z nás, lebo každý má svoje pocity a všetci sme ľudia. nik nie je stopercent zrelý aby si mohol povedať, že toto sa ma netýka. problémom mnohých ľudí je to, že v kresťanstve sme spochybnili rozumové zmýšľanie, a všetko si vysvetľovali láskou,ktorá pochádza od Boha. Ako sú teda hymnus na lásku ktorých e jdva v pavlových listoch. Ale Boh mi predsa dal aj rozum, aby som si vprostred všetkého toho zachoval svoju česť a nežiť v ilúzii. Lenže toto mnohí nedokážu prijať. A preto majú Boha znázorneného len ako Lásku, On Láska skutočne je. Ale on je nielen to. On presahuje celú našu osobnosť. takže tak.

 Blog
Komentuj
 fotka
zajko1211  18. 9. 2020 20:40
 fotka
vreskot000  18. 9. 2020 21:25
@zajko1211 vďaka ti
Napíš svoj komentár