Tatra 805 alebo ľudovo kačenka bola v našej dedinskej hasickej zbrojnici od nepameti . Kupoval ju moj starky, vyrastall nanej moj otec, a dakujem bohu že som sa nanej aj pár krát mohol previest aj ja .

Táto mašina dlhé roky fungovala bezchybne, stala sa pýchou hasictva v našom okrsku a kraji . Lež ako ten čas ubúdal sa po páde socializmu (očom ja moc neviem ) hasictvom zanevrelo držalo sa ako tak do toho 92 ale bolo cítit už nedostatok penazi, prestalo sa chodit na krajské sútaže ostalo sa iba pri okrskových.Neboli peniaze na opravu techniky atd.Ked som mal asi tak 10 rokov som sa previezol posledný krát na bezchybnej kačene (rok 2000) . Prišla okrsková sutaž a taktiež moja prvá sútaž za žiakov "plameniaci" už si nepametám presne kedy k závade na kačene došlo ani kedy ale viem že cestou na sútaž už išla podstatne slabšie .

Bejaku dobu sa nanej ešte jazdilo , kým nenadišiel rok 2008. Išli sme na sútaž a kažena nevysla 10%stúpaním an redukovanej jednotke .... tak nas na sutaž museli dotiahnuť . Po tejto trápnej udalosti sa výbor rozhodol predať kačenu . Predpokladaná závada pridretý motor a tesnenie podhlavou. žial neboli peniaze na opravu, pristúpilo sa k predaju . Kačka sa predala podla mna za smiešnych 23 000sk

Ale mojou útechou je že sa dostala dorúk zberateľovi .


» www.skoda110r.cz/photo.php?... aid=1168&pid=1


» www.skoda110r.cz/photo.php?... aid=1168&pid=2

 Blog
Komentuj
 fotka
freedomko  14. 7. 2009 16:25
pekne napisane



s kamaratom sme na takej sedeli minule leto a viezol nas jeho dedko



na slovensku je ich este viac podla mna a ludia si to odkladaju ako spomienky..
 fotka
xhtml  17. 7. 2009 16:21
bomba auto.. ja si tiez zacinam uvedomovat, hoci aj ked vidim skodovku, ze tieto auta su uz pomaly rarita
Napíš svoj komentár