Fedor emalianenko Vyznávačom MMA Pride ho určite netreba predstavovať V tomto chlapovi je odrzkadlená pevná vôla , odhodlanie , motivácia .

Narodil sa 28 septembra 1976 v Rusku.Je povazovaný za najlepsieho zápasnika sveta (čo sa ani nečudujem) Z 30 zápasov prehral iba 1. aj to si iba neštastne roztrhol obočie , ked sa zrazili hlavami so súperom.V sučastnosti je šampionom vo federacii Pride a WAMMA (čo su zmiešané bojové umenia)


Troška zo životopisu


Ako som spomínal narodil sa v Rusku . Má jedného brata Aleksandra (ktorý je tiež zapasníkom ale nie tak uspešným )
Fedor skončil strednú školu v 1991 a neskôr slúžil v Ruskej armáde ako hasič. V roku 1999 sa zosobášil z jeho ženou Oksanou a v tom istom roku sa im narodila dcéra Masha. V roku 2006 sa Fedor rozviedol z Oksanou a vzal si svoju priateľku Marinu. S ňou sa mu narodila dcéra Vasilisa v roku 2007.

MMA

Fedor sa už odmala venoval bojovému umeniu konkrétne Sambo a Judo
Nikdy si však nikdo nemyslel že bude taký dobrý , nebol moc fyzicky zdatný ale však disponoval velkou vytrvalostou odhodlaním a cielavedomosťou.

melianenko získal oficiálne ocenenie „majster športu“ v Sambe a Džude v roku 1997 a stal sa súčasťou Ruského národného tímu po tom, čo získal bronzovnú medailu v roku 1998 na Ruskom šampionáte v Ďžude. Preto že „nemal žiadne peniaze“ (podľa vlastných slov) začal súťažiť v Sambo a MMA už vo veku 25 rokov.

Jeho trening spociva v uplných zakladných veciach trenuje 2-3x denne
Zhyby, brušaky, kliky, posiluje a denne beháva až 15kilometrov



Federácia Pride

V tejto sutaži sa stretol z velikánmi ktorý ho vo vsetkých smeroch otestovali a on uspel


K prvemu výžnemu zápasu došlo s Antonioum Rodrigom Nogueirom, ktorého vyznavačom MMA netreba vôbec predstavovať. Je to víťaz niekoľkých titulov v ťažkej váhe z Brazílie. Aj toho Fedor porazil a stal sa tak druhým šampiónom v ťažkej váhe federácie Pride.

V roku 2004 sa stretol z hviezdou UFC Markom Colemanom, ktorého porazil pákou na ruku už v 2. minúte. Kevina Randlemana porazil v druhom kole.

V mojich očiach neskutočný zapas je s Mirkom „Cro Cop“ Filipovičom. Aj toho porazil Fedor, dokonca so zranením, ktoré mu bránilo poriadne zápasiť, čo Fedor priznal až po víťaznom zápase.(Odporucam pozret! ! )

Fedor porazil i známeho zápasníka Mark Hunta v roku 2006. Porazil ho chvatom „kimura“ v 8 minúte a 16 sekunde zápasu.

Veľmi medialne známim zápasom bol s Matt Lindladnom v roku 2007. Tento zápas sa konal v St. Petersburgu v Rusku a sledoval ho aj Ruský prezident Putin (bývalý džudista). Fedor vyhral chvatom – pákou na ruku už v druhej minúte 1. kola.Tak isto medialne známy zápas bol aj z Veľmi sledovaným bol zápas s Matt Lindladnom v roku 2007. Tento zápas sa konal v St. Petersburgu v Rusku a sledoval ho aj Ruský prezident Putin (bývalý džudista). Fedor vyhral chvatom – pákou na ruku už v druhej minúte 1. kola.

Fanusikovia fedora si prajú aby sa stretol s UFC šampiónom Randy Catourom.
Randy ho ma ako posledného na svojom zozname ským by chcel bojovať takže je dost zrejme že sa DOČKÁME


Dalši blog bude o Mirkovi cro-cop




 Recenzia
Komentuj
 fotka
v3nty  30. 9. 2009 20:07
Joj to este vela hodin stravim v posilke a buchanim do vreca kym budem mat taku ranu ako on
 fotka
stmortiis  30. 9. 2009 20:16
Teším sa na Mirka !!! a veruže si bližšie obzrem aj Fedora..zbožnujem UFC takže by som si mala rozšíriť obzory

Prídem ta povzbudit na zápas
 fotka
stmortiis  30. 9. 2009 20:17
a ete "idolovi"!!! tam je makke "i"
 fotka
v3nty  30. 9. 2009 20:52
@stmortiss myslím že sa nedostanem vyzssie ako zo slovenskej ligy ale uvidime Po chorobe sa ide naplno makať
 fotka
lubobs  4. 10. 2009 12:14
je to tvrdý stroj...ale nikto nie je najtvrdší

chce to fakt odvahu...
 fotka
semhamforas  2. 9. 2010 18:45
musím sa tu este zastať mirka crocop povedal že bol na zápase s fedorom značne unavený...



Ale nič to nemení na fakte že je to hrozný borec. Nemal by ani tú jednu prehru keby rozhodcovia neprerušili zápas
 fotka
v3nty  2. 9. 2010 19:13
@semhamforas každopadne mirko nieje až taký dobry nazemi ako fedor bol to tažký zápas aj pre fedora dobre vykrýval hight kicky (mirkova najlepsia zbraň) každopádne si myslím že mirco nieje až tak dobre technicky vybavený ako fedor....



Obydvaja su to skvelý bojovníci či už v ringu alebo v civile ...



Mirko dokonca robí alebo robil poslanca ...



Fedor by mal mat teraz nejaký zápas ... nwm ským ale vravia ze padne nahubu každopádne to hovorily aj o zápase z rogersom a myslým že nebolo očom
 fotka
semhamforas  2. 9. 2010 19:29
to rozhodne nie je. Veď mirko sa snažil presadiť v K-1 kde boj na zemi vôbec neni. Takže sa to zo sambom (úžastné umenie, škoda že tu je tak malo rozšírené) alebo judom nedá porovnať.



Mirko poslanca este stále robí



Áno o tom som čítal, tiež neviem kto to bol no údajne ho chce poraziť čistým jiu-jitsu pretože tam má údajne slabiny. Čo je myslím blbosť. Sambo je univerzálne umenie a fedor je v ňom dobrý myslím že uvidíme jeho ďalšie víťazstvo.
Napíš svoj komentár