4 kroky k úspechu

Prvý krok ...rozhodni sa aký chceš byť, čo chceš dosiahnuť
Môže to byť cieľ, ktorý vychádzajúca z tvojho vnútra, ktorý odráža vaše túžby. Ale pozor! V tomto prvom kroku zvažuj čo chceš uskutočniť vo svojom živote. Ak je to víťazstvo na súťaži, ktorá sa koná o štyri mesiace, je to v poriadku, ale iba v prípade, že nie si začiatočník. Ak si práve chytil činku do ruky, štyri mesiace je málo. Pochopil si? Tvoj cieľ musí byť taký, aby si mu mohol veriť, aby si mal šancu ho naplniť. Len vtedy ho dosiahneš! Kúp si zápisník a zapíš si do neho ciele, ktoré sa snažíš dosiahnuť.
Píš si tieto ciele denno-denne tak, aby sa vryli do tvojho podvedomia. Jednoduchým opakovaním počas tridsiatich dní sa niečo začne diať. Začneš pozorovať progres, priťahovať energiu a zdroje vo svojom živote, ktoré ti pomôžu tento cieľ dosiahnuť. Všetko sa začne meniť vo veľmi pozitívnom zmysle. Prirodzene, aby to fungovalo čo najlepšie, existujú aj moje pravidlá, ako tieto ciele zapisovať. Tvoj cieľ musí byť napísaný a opísaný pozitívne. Tvoje podvedomie je aktivované kladnými výrokmi iba ak sú štylizované v prítomnom čase – formula „chcel by som“ funguje iba výnimočne. Ty teda musíš napísať svoje ciele tak, akoby boli už splnené. Zatiaľ sa nestaraj o to, ako bude cieľ dosiahnutý. Iba sformuluj svoj cieľ a napíš ho do svojho zápisníka ako dosiahnutý. Písanie cieľov a ich určovanie sú prvé kroky k úspechu v každej úlohe.
Zamyslel si sa niekedy nad tým, prečo mnohí ľudia pracujú naozaj poctivo a tvrdo a napriek tomu v podstate nič nedosiahli? Príčina je v cieľoch – neurčili si ich. A naopak, aj v tvojej blízkosti sú ľudia, o ktorých sa tvrdí, že "darí sa im všetko, čoho sa dotknú a všetko čoho sa dotknú sa premení na zlato", alebo že majú doslova „magickú moc na úspech“. Všimni si však, že človek ktorý sa stáva úspešným má sklon žať úspechy ďalej. A na druhej strane, ľudia neúspešní majú schopnosť byť priťahovaní neúspechom - môžu za to ich ciele. Buď ich nemajú, alebo sú nereálne.

Druhý krok ... viera v úspech
Viera je stavebným kameňom našej spoločnosti. Je to taktiež základ náboženských vyznaní. Musíš veriť a byť presvedčený o tom, že tvoj cieľ môže byť reálne splniteľný. Predstav si svoje ciele ako splnené už v myšlienkach. Predvídaj ich. Začni si ich predstavovať a vytvárať obrazy v tvojej hlave k podporeniu toho, v čo veríš. Kedy je najlepší čas na tieto predstavy? Nepoznám lepší čas ako ranné zobúdzanie a večerné zaspávanie. Vtedy máš priestor zahĺbiť sa do svojich myšlienok na 10 minút bez toho, aby si bol rušený. Ak je tvojim cieľom vyhrať súťaž, predstav si seba na súťažnom pódiu v najlepšej forme, akú si kedy mal. Počuješ svoje meno, meno víťaza, pohľadom do hľadiska zbadáš svoju rodinu, ktorá je hrdá na tvoj úspech. Opakovaním týchto predstáv dvakrát denne zintenzívniš svoju vieru a vytvoríš si vo svojej mysli čistý obraz svojho vytúženého cieľa.
Ale pozor! Mnoho ľudí končí pri kroku dva a ak ja ty sa tu zastavíš, bude z teba iba ten, čo dokáže snívať a ... nič pre naplnenie svojich snov nerobí. Vízia je jedna vec, ale na jej dosiahnutie musíš konať, tvrdo trénovať v posilňovni, dbať na stravu a na optimálnu regeneráciu. Musíš si odriekať ... ale to už hovorím o treťom kroku za tvojim úspechom.

Tretí krok ... musíš konať
Máš cieľ, svoje vnútro si upriamil na jeho dosiahnutie a teraz prichádza krok, v ktorom mnohí zlyhávajú. Musíš konať! Ak je tvojim cieľom prekreslené, tuku zbavené svalstvo, musíš si vypracovať optimálny tréningový plán (a ten dodržiavať ... ak to nevieš, zaplať si trénera, ktorý to zvládne), musíš diétovať, odriekať si pri stole, vytrvať v kardio tréningu. Samotnou meditáciou a predstavovaním si toho, čo chceš dosiahnuť (ale bez konkrétneho konania .. v tvojom prípade pod týmto konaním mám na mysli 100% prístup k tréningu, strave a odpočinku) svoje ciele nikdy nedosiahneš. Musíš podniknúť kroky, ktoré ťa dostanú bližšie k cieľu.

Štvrtý krok ... vôľa a vytrvalosť
Máš cieľ, veríš, že ho dosiahneš a robíš všetko na jeho dosiahnutie. Čo ešte rozhoduje o tvojom úspechu? Vôľa a vytrvalosť. Či je to biznis, šport a alebo bežný živote, iba neprekonateľná sila vôle, čo ti pomáha prekonávať pochybnosti a stavy, keď chceš sa vzdať. Úspešní ľudia pokračujú v pohybe vpred aj keď robia chyby. Nezapichnú to.
Všetci čelíme ťažkostiam a nepriazni osudu svojou snahou. Zakaždým sa púšťame do novej výzvy a zakaždým čelíme prekážkam a ťažkostiam, ktoré dosiahnutie nami zvoleného cieľa prináša. Čím vyšší a náročnejší cieľ si zvolíš, tým viac sklamania a ťažkostí zažiješ. Je nemožné dosiahnuť plný potenciál bez toho, aby si čelil ťažkostiam a poučili sa z nich. Všetky podstatné životné skúsenosti získavaš z neúspechov a prekážok, ktoré musíš prekonať a prekonávanie ťažkostí je testom, ktorý je nutné splniť k uskutočneniu čohokoľvek užitočného.
Spomínam si na myšlienku jedného starovekého rímskeho básnika, ktorý povedal, že "ťažkosti majú za dôsledok odhalenie talentov, ktoré za priaznivých okolností spali ukryté na dne osobnosti“. A je to pravda! Kvalita, sila, odvaha a charakter vyplávajú na povrch väčšinou vtedy, keď čelíš najväčším výzvam a reaguješ na ne pozitívne a konštruktívne. Rozdiel medzi úspešným človekom s vysokým cieľom a tým neúspešným je jednoduchý – ten prvý využije každú ťažkosť a boj k rastu, zatiaľ čo ten druhý dovolí ťažkostiam a prekážkam aby ho prekonávali a ubíjali.
Aj spôsob reakcie na sklamanie je väčšinou presným ukazovateľom toho, aká je pravdepodobnosť dosiahnutia tvojho cieľa. Ak reaguješ na sklamanie poučením sa z neho, ak ho po krátkom čase dokážeš hodiť za hlavu, berieš ho ako nevýznamnú epizódu na ceste za tvojim konečným cieľom a prekonáš sklamanie – uspeješ. Pamätaj, tvoj najväčší úspech často príde chvíľu po tom, keď všetko v tvojom vnútri hnije od pochybností a aj tvoje okolie ti radí – kašli na to. Takže to nikdy nevzdávaj, posúvaj sa vpred a vlož do svojho konania všetko svoje úsilie.

A to je všetko. Toto sú moje kroky k úspechu vo všetkom čo robíš . Môžeš sa toho chopiť a zmeniť svoj život. Môžeš dosiahnuť všetko to, čo ti doposiaľ v živote unikalo.

 Blog
Komentuj
 fotka
rimanka  4. 12. 2009 12:03
niekto tu čítal The Secret?
Napíš svoj komentár