Stretávam sa vždy s rečami typu:"Uč sa, budeš sa mať dobre," alebo "Prečo sa neučíš, prečo máš také zlé známky.." Odpoveď je jasná. Lebo ma to nebaví... Lebo to v živote nevyužijem, lebo... Veľa dôvodov by som našiel.. A riešením pre mňa je to proste nerobiť, lebo nemám motiváciu k tomu. Poznáte to, však? Spolužiaci, či bývalí spolužiaci... Bol by som rád, keby mi napíšete do komentu, čo Vám naozaj tá škola dala a čo nie, plusy a mínusy. Ako ste si niektorí mohli všimnúť z mojich predošlých blogov, tak sa zaujímam o peniaze- podnikanie, investovanie, občas si skladám texty, lebo ma to BAVÍ a mám MOTIVÁCIU to robiť... Chodím do posilky... O tom budem písať tiež blog, pretože by som ocenil pár rád od Vás. No ide ale o to, že škola ma vôbec nebaví a vždy počúvam že:"Každý si tým musí prejsť.." vždy sa zamyslím a poviem si.. Každý, nieje zaujímavé že práve tí najlepší ani školy nedokončili, alebo aj keby áno, vôbec sa neživili tým, čo študovali. Myslím si, že každý z Vás má sen a pochopí ma, čo vlastne robím. No na veci ktoré chcem v živote robiť ja, čo je napr. tréner (do posilky), podnikateľ, investor.. Fakt ma zaujíma, ako mi k tomu pomôže škola, lebo vždy počúvam že bez maturity nemám nič.. Lebo tí, čo mi to hovoria isto zarábajú milióny, majú všetko.. Určite. Ak je tu niekto taký, kto ma chápe, dúfam že zanechá nejaký rozumný koment.

 Blog
Komentuj
 fotka
muaykelo  1. 11. 2017 22:16
Je naozaj pre teba také ťažké spraviť tú maturitu? Myslíš že keby si bol tréner alebo podnikateľ nemusel by si robiť veci ktoré ťa nebavia? Tak sa uč na štvorky a rob popri tom to v čom chceš pracovať ale pamätaj na to že realita je iná než tvoj sen tak aby si potom tvrdo nenarazil niekde pri 12 hod smene
 fotka
sveter  1. 11. 2017 22:26
no ja napríklad som si presne hovorila celý gympel, že ma to nebaví, že načo mi to bude, známky som mala nie najlepšie, ale ani najhoršie, lebo nie som úplne tupá.
vedomosti mám ale nulové, neviem fakt ani zaťať z histórie, z geografie, nepoznám základné vzťahy vo fyzike, pretože som sa to nikdy reálne nenaučila.

áno, mnoho vecí zo strednej nevyužiješ, ale na to, čo z toho budeš potrebovať, prídeš až v budúcnosti.

ja osobne sa cítim veľmi hlúpo, pretože neovládam základné fakty. stretla som ľudí z usa aj austrálie, ktorí vedeli o histórii slovenska viac, ako ja, nie preto, že by boli nejak super študovaní ale preto, že ja neviem fakt nič. a neviem to preto, lebo som mala rovnako v piči ako ty a neučila sa.


je xy úspešných ľudí, ktorí nemajú ani maturitu, ale som si istá, že tých neúspešných je mnohonásobne viac.
dorobiť strednú nie je tak náročné, fakt. ja keby som na ňu mohla ísť znova, tak to beriem trochu svedomitejšie. a to stále neviem, čo chcem robiť so životom.

momentálne nemáš (pravdepodobne) iné starosti, živia ťa rodičia,nemusíš sa (asi) starať o to, či budeš mať čo jesť na večeru a či máš dosť na účte, aby odišla trvalá platba na nájom. tvojou jedinou povinnosťou je škola. popri nej sa venuj svojim koníčkoma choď si za svojím cieľom.
ale máš len 15 a možno za 2-3 roky, keď viac dospeješ (čo sa určite stane), budeš mať na seba a svoj život iný názor a pohľad, iné ciele. tak aby si potom nebol smutný z toho, že si kašlal na školu
 fotka
thesamec  1. 11. 2017 22:39
@muaykelo nieje ale nebavi ma to nemam motivaciu robit a nevidim v tom zmysel. A ty si makal niekedy pre svoje sny a podobne? Povedz. A neboj ja nebudem robit 12h denne a mozno ano ale pracovat na sebe nie pre niekoho ineho
 fotka
thesamec  1. 11. 2017 22:41
@sveter nezivia ma rodicia, ale podstate mas pravdu, nie ja budem pracovat v takomto veku na svojich cieloch aby som si potom neskor mohol uzivat zivot, ja nepotrebujem zaklady geo, fyz, atd.. Ja chcem byt financne inteligentny ak vies co to znamena
 fotka
tarassaco  1. 11. 2017 22:59
Nuž... Maj na školu akýkoľvek názor, no byť tvojou budúcou kolegyňou, zákazníčkou, obchodnou partnerkou, etc. a videla by som, že musíš do kalkulačky zadávať, koľko je 8x7, nevieš, kde približne sa nachádza nejaká krajina, alebo by som nebodaj zhliadla tvoju gramatiku, utekala by som kade ľahšie. Všeobecný rozhľad je potrebná vec. Keď ho máš, môžeš s kýmkoľvek viesť dialóg na akúkoľvek tému na schopnej úrovni - a to je to, podľa čoho väčšina ľudí prvotne usúdi inteligenciu daného človeka.

...a to, že niekto nedoštuduje Harvard a je úspešný, nemôžeš porovnávať s niekým, kto nedokáže spraviť maturitu ani na štvorku.
 fotka
thesamec  2. 11. 2017 07:44
@tarassaco dokazem ale nezaujma ma maturita
 fotka
lorgine  2. 11. 2017 08:22
Viem, že ja som ti už svoj názor povedala, ale po tomto blogu sa naozaj obávam, ako to s tebou dopadne.
Skús sa na to pozrieť logicky- teba možno maturita nezaujíma (úprimne, koho v 15tich zaujímala? Tiež by som tam nešla keby som nemusela , ale ostatných áno.
Ak chceš byť zručný pri manipulácií s peniazmi, musíš byť zručný aj pri manipulácií/jednaní s ľuďmi. Pretože tie peniaze, ktoré chceš, pochádzajú od niekoho (povedzme investor/obchodný partner). Najskôr musíš jeho vedieť presvedčiť, aby ti nejakým spôsobom tie peniaze poskytol. Takže musíš rozumieť psychológií, ako ľudia myslia. A ako tu už viacerí písali, keď potenciálny "darca peňazí" uvidí, že nemáš maturitu, ver, že jeho pohľad na teba nebude ako predtým. Ak sa bude rozhodovať medzi tebou a niekym iným, ak aj budete mať obaja rovnaké vedomosti, je oveľa pravdepodobnejšie, že si vyberie toho druhého.
Ja viem, že je to hlúpe, ale ľudia proste takto fungujú. Celá spoločnosť. Keď sa chceš dostať na jej vrchol pomocou peniazov, najskôr jej musíš rozumieť.
Okrem toho- ak sa náhodou stane, že nebudeš mať peniaze na začiatok a budeš si chcieť požičať od banky, vieš, že musíš dokladovať trvalý príjem? A ten nebudeš mať ak nebudeš mať prácu, do ktorej ťa nevezmú, pretože nemáš ani maturitu (jedine ako robotník alebo po známostiach).

Jednoducho, ber tú školu ako súčasť svojho bussines plánu. Tak či tak budeš musieť na sebe makať ešte nejakú dobu, tak prečo do toho nezahrnúť aj školu? (však na VŠ nemusíš, ale dnes je naozaj aspoň maturita základ).
 fotka
vreskot000  2. 11. 2017 13:18
ani by som nepovedal, pretože pri viacerých prácach maturita nie je potrebná vôbec. je len chyba ekonomického systému, kde každoročne chrlia univerzity promovaných inženírov a podobne, a skončia väčšinou ako operátori výroby kdesi v automobilke, alebo opatruju v zahraničí, alebo robia v zahraničí prácu, ktorá je možno podradná, a absolútne nesúvisi ani v päte s vyštudovaným odborom či už na urovni strednej školy, alebo vysokej školy. aj keď všetko je vec názoru, ale stokrát lepšie platená, a možno aj vážená. v takom holandsku napríklad kde je Minimálna mesačná mzda v Holandsku v roku 2017 je na úrovni 1551,60€ pre každého človeka nad 23 rokov. Za jeden odpracovaný deň tu dostaneš minimálne 71,61€. Ide o netradičný spôsob výplaty minimálnej mzdy, kde sa zvyšuje práve vekom. Pozri sa na výšku minimálnej mzdy v Holandsku podľa vekových kategórií a na slovensku. nepopieram, že zato, že nejaký možno dobre že nie negramotný človek, ktorý robi podradnú prácu v holandsku je platený tisíckami eur, prečo to nie je možné aj u nas na SR, kde politici sa vystatujú aký máme najrychlejší ekonomicky rast a podobné drísty. Maturita je len na to dobrá, aby si naozaj nevyzeral ako somár z osobitnej školy, ale vo všeobecnosti maturita má nulovú výpovednú hodnotu. Nikto v práci sa ťa nespýta, pokiaľ fakt nejdeš robiť do štátnej správy, ale napríklad robíš vo výrobe, alebo čo ja viem kde, či máš maturitu. každého zaujíma, že ked ta prvotne na pohovore v hrubých rysoch oboznámi s predbežnou náplnou novej práce, či ju na úrovni tvojho chápania dokážeš zvládnuť. všetko ostatné je druhoradé. Teda ak robíš mäsiara v nejakom spominanom holandsku, je im uplne ukradnuté či si vedel nejaké logaritmy alebo si exceloval na matematike v gymnaziálnej úrovni, poprípade na vysokej škole. Tam to nehrá rolu. tým chcem ale to povedať, že máme kopa nepodstatných informácii, ktoré v živote nikdy nevyužijeme. nieže niekedy, ale nikdy. taká je realita.
 fotka
thesamec  2. 11. 2017 15:19
@lorgine dakujem za nazor
10 
 fotka
thesamec  2. 11. 2017 15:22
@vreskot000 pekny nazor tento sa mi paci, ja sa ucim doma o peniazoch zatial len ucim ked snimi nemozem poriadne pracovat, s ludmi viem jednat komunikovat a tak nemam strach maturita nematurita.. Vela nedokoncilo ani zakladku a zbohatli boli financne inteligentny a presne touto cestou som sa vybral a na slovensku nechcem byt asi
11 
 fotka
cos45  2. 11. 2017 19:12
Ja mam svoj nazor: Pink Floyd - Another Brick In The Wall.
13 
 fotka
vladqog  2. 11. 2017 19:32
Chlapče zlatý, ty si tak hlúpy, že by som ti nezveril ani starostlivosť o domáce zvieratko, nie to ešte nejakú reálnu prácu.

V škole sa neučíš "to, čo v živote nevyužiješ" preto, lebo učitelia nevedia, čo si od nudy začať, ale preto, aby si mal všeobecný prehľad a nebol medzi ľuďmi za hlupáka, aby si sa naučil vyjadrovať na úrovni a aby si sa naučil určitej disciplíne, lebo ver tomu, že keď budeš pracovať, budeš robiť aj činnosti, ktoré ťa baviť nebudú.
14 
 fotka
lostinthedark  2. 11. 2017 22:32
Tí ľudia, o ktorých sa tu tak opieraš, že sú úspešní bez dokončenia školy sú väčšinou takí, ktorí by tú školu dokázali jednoducho zvládnuť, akurát im nič nové nepriniesla. Ty chlapče ale do tejto kategórie očividne nepatríš, zjavne si si príliš uletel na motivačných citátikoch a obrázkoch zo Svetu bohatých.
15 
 fotka
thesamec  2. 11. 2017 23:05
@lostinthedark patrim tiez medzi takych len ma skola nebavi nemam motivaciu sa ucit a robim co ma bavi atd
Napíš svoj komentár