Milujem seriál Sex v meste. Je to fakt, závislosť aj uvoľnenie. A každý, kto ma pozná, sa s tým musí vyrovnať. Je to kult. Nie len kvôli Manhattanu, nielen kvôli Cosmopolitanu, nielen kvôli botičkám od Blahnika za šesťstoviek - amerických dolárov. Ale najmä kvôli ženám, ktoré ukázali už snáď aj miliónom obyčajných smrteľníčok, ako sa dá život skutočne žiť, sex skutočne užívať a muži skutočne milovať.

Keď som bola mladšia, prirodzene som tomu nerozumela. Prvýkrát som nejakú časť videla, myslím, keď som mala 15. Zasmiala som sa na dračici Samanthe a na vulgarizmoch a ďalej som neriešila. Že som sa do toho seriálu zamilovala, som pochopila až 5 rokov neskôr.

A dnes som miesto učenia zapla na DVD prehrávači PLAY a bola som tam - v New Yorku, kráčala po 5th Avenue a rehotala sa spolu s Carrie, Samanthou, Mirandou a Charlottou.

Niečo také sa ale dá riešiť jedine s babami. To len raz som pred chlapom spomenula, že mám rada Sex v meste a on sa hneď začal obzerať po vhodnej lavičke. Nevadí. A čo sa sexu týka, seriál nie je len o tom, ako si mnohí mylne myslia. Je to v prvom rade o sebavedomí. A hoci ja, ako úhlavná nepriateľka (slobodná dvadsiatka) štyroch hlavných predstaviteliek sa tomu ešte vlastne ani poriadne nerozumiem, musím s nimi súhlasiť. Veď perly, aké sa dajú v jednej epizóde počuť sú až neuveriteľné:

Charlotta o análnom sexe: "Když to udělám, budu análka a já nechci být análka, protože taková holka se nikdy nevdá."

Miranda o orálnom sexe: "Orální sex je pro ženy darem od boha - můžeš z toho vyklouznout bez obavy, že jseš tehotná."

A čo si o tom myslí Samantha? "Plus ten pocit moci, který je tak rajcovní - možná jsi právě na kolenou, ale držíš ho za koule."

Ale som písala, že to nie je iba o sexe. Napríklad aj o deťoch a materstve. "Právě jsem si něco uvědomila: možná je to dospělostí, možná moudrostí, která přichází s věkem, ale tá čarodejka z perníkové chaloupky je hrozne nepochopená. Ona si postaví dům svích snů a ti parchanti přijdou a začnou jí ho jíst."

To povedala Miranda, ktorá, paradoxne, otehotnela z štvorice ako prvá. Carrie s večnými problémami s pánom Božským ma zasa dostala výrokom: "Ze svých minulých kluků jsem už vyrostla a do mužů své budoucnosti jsem ješte nedorostla."

A takto by som mohla pokračovať donekonečna. V týchto dňoch sa teším najmä na premiéru druhého filmu, ktorý má priniesť nové zvraty a prekvapenia. Už teraz je známe, že sa holky presunú do Maroka, Samantha spozná muža s veľkým.... em na začiatku a stretneme sa opäť aj s Aidenom, do ktorého som bola platonicky zamilovaná.

Takže prečo toto všetko píšem? Ani sama neviem. Len som sa potrebovala vypísať. A ešte by som chcela poprosiť, aby ste mi opravili akúkoľvek chybu v tom českom texte. Lebo po česky písať neviem a rada by som sa naučila. Vopred ďakujem.

 Blog
Komentuj
 fotka
hajzelodkosti  22. 5. 2010 22:07
pretože = protože



že jsi = že jseš
 fotka
fearprincess  22. 5. 2010 22:07
ANI MI NEHOVOR!!





ja som minulý piatok druhý krát dopozerala sex v meste všetky série a...PO NIČOM INOM NETÚŽIM ako žiť v NYC, nosiť topánky od Manola, byť neviazaná, krásna, chodiť po kluboch..proste..



ja síce mám 15 ale zamilovala som sa aj tak



a análku si pamätám, Charlotte bola hrozne zlatá keď sa nad tým rozčuľovala alebo tá čo vypadla z okna na párty och skvelý seriál a ešte lepší film...alebo keď Mirande dala tá upratovačka do nočného šuflíka namiesto kondómov Pannu Máriu úplne to milujem každopádne
 fotka
zuzulka98711  22. 5. 2010 22:08
Sex v meste som nikdy nepozerávala, ale možno aj ja začnem keď dorastiem
 fotka
elwinko  22. 5. 2010 22:15
Ešte že som nevidel poriadne ani jednu časť.

Ale to bude zrejme taký seriál pre ženy ako bol napr. Knight Rider pre mužov.
 fotka
midnightlady  22. 5. 2010 22:24
ja tiež, ja tiež! všetko ako ty!
 fotka
dudri  22. 5. 2010 22:45
@hajzelbaba je uz dost opita, ale aj tak ma rada tento blog
 fotka
hajzelbaba  22. 5. 2010 22:46
@dudri he dosť namyslený, ale aj tak má rád náhodné známosti.
 fotka
titusik  22. 5. 2010 22:57
moje 2 naj kamošky ním dýchajú, žijú Keď šla Maťa na intrák na 700 km od domova, prvé, čo hádzala do kufra bol Sex in the city. A potom kefka a gaťky a tričká a vankúš ...
 fotka
ayreen  22. 5. 2010 23:16
no počkaj, Sex v meste je kult! takže sa nad tou našou závislosťou netreba vôbec vzrušovať

akurát dopozerávam posledné diely - už po niekoľkýkrát.

ono to má veľa do seba - hlavne o ľudských vzťahoch a o tom, nad čím veľakrát rozmýšľame a málokedy dostaneme odpoveď.

strašne sa mi páči, ako v každom dieli Carrie napíše do svojho stĺpčeka nejakú otázku a zrazu celé tie ich príbehy začnú do seba zapadať.

jediné s čím nesúhlasím je paradoxne tá čeština - seriály a vlastne všetko pozerám výhradne v origináli a nedá sa to s dabingom či prekladmi v titulkách ani len porovnať, ale to bude možno len mojou závislosťou na počúvaní americkej angličtiny

každopádne - o takú polhodinku zapínam ďalší diel
10 
 fotka
2807  23. 5. 2010 11:47
milujem ten seriál, pozerala som ho vždy, a ked bude príležitosť pozriem zas a znova.

Neskutočný relax
11 
 fotka
kokinka  23. 5. 2010 11:54
jáá bych to nekukala ani keby mi platili za to DDDDDD
12 
 fotka
vlcica1989  23. 5. 2010 13:16
skvelý seriál, teším sa na film
13 
 fotka
alysia  24. 5. 2010 14:13
zamilovala som si ten serial davno ale rovnako ako ty az neskor som pochopila aky je skvely... a tie hlasky pre casti uplne dotial si to vytiahla ze? tesim sa na leto aj kvoli tomuto serialu, ktory si konecne dopozeram dufam cely!!
14 
 fotka
ixka  19. 7. 2010 13:01
ja som tiež fanušik toho serialu a možno ho začnem viac pozerat..
15 
 fotka
soolvieza  31. 1. 2011 13:16
ja milujem sex v meste,ale filmy,zo serialu som videla len jednu cast a zdala sa mi nudna...a neviem,ci na to potrebujem dorast,lebo moja maminka je este mladsia ako Samantha a nema rada film ani serial
16 
 fotka
amikadze  31. 7. 2012 00:07
všetky tie výroky odzneli v jednej epizóde, že? možno okrem posledného. pred pár dňami som ju videla a spomenula som si na tento blog, tak som ho musela ísť pohľadať
Napíš svoj komentár