Už som čítala podobné blogy o hudbe aj o knihách. Ja som sa rozhodla písať o filmoch, o jednej z mojich vášní. Zbožňujem kiná, ich nezabudnuteľnú atmosféru, veľmi rada sledujem film s niekým, ale svoje čaro má aj keď si ho pustím sama a postupne ho vychutnávam.

Nemusíte súhlasiť s tým, čo budem písať. Každý máme iný vkus a ja by som vám rada poodhalila ten môj, aspoň čo sa filmov týka. A ktovie, možno vás trošku inšpirujem a urobíte si pekný večer pred telkou s kýblom pukancov.

Dnes by som rada písala o najlepšom filme, ktorý som videla minulý rok. A bolo ich skutočne veľa. Rozhodla som sa ale, že napíšem o tom, ktorý vo mne rezonoval čo najviac. Takým filmom bol Ondine.

Film známeho írskeho režiséra Neila Jordana (Interview s upírom, Raňajky na Plute) ma zaujal už prvým záberom. Podmanivá hudba, nádherná írska príroda, drsný život. K tomu úžasný výkon hlavného predstaviteľa Colina Farrella (Telefónna búdka, V Brugách), ktorý ma konečne presvedčil, že vie hrať.

Dych mi vyrazila aj jeho herecká partnerka, pre mňa dovtedy neznáma herečka poľského pôvodu Alicja Bachleda.

Dej je trošku fantazijný. Rybár vytiahne z vody krásnu mladú ženu, o ktorej si jeho dcéra myslí, že je morská víla - selkie. Rybár na rozprávky síce neverí, ale s príchodom neznámej sa jeho život postupne od základov mení - paradoxne k lepšiemu. Záver je možno taký, aký by ste čakali - a pre mňa bol zasa úplne nečakaný. V každom prípade vrelo odporúčam.




Deň druhý: Film s najlepším soundtrackom

 Blog
Komentuj
 fotka
shaolingirl  14. 6. 2011 00:11
Už sa mi sťahuje.
 fotka
purenarcissism  14. 6. 2011 19:15
idem stiahnuť! rozhodne, páni och jejda, sa čudujem, že som o tom nepočula
 fotka
aresa  14. 6. 2011 19:31
ďakujem, práve som rozmýšľala nad tým, aký film by som si stiahla
 fotka
elwinko  15. 6. 2011 17:24
ja som ho myslím tiež nevidel....
 fotka
wera55555  16. 6. 2011 20:55
no dúfam že niekde nájdem link na stiahnutie
Napíš svoj komentár