"Dnes sa cítim na desinu."
Zvykla hovorievať moja priateľka Juls, keď sa nahodila do vypasovaných džínsov a tielka s hlbokým výstrihom. Krásavica. Ja som si dnes obliekla nové tričko, rozstrapatila nový účes, použila ten geniálny nový rúž a išla do roboty. Nová. Cítiac sa tak na sedmičku, predsa len nie som taká krásavica ako bola drahá Juls.

Plánujem výlet do Dánska, krásny a náročný roadtrip, o ktorom snívam už niekoľko rokov. Spomínam si ako mi bolo sľúbené to kvantum vecí. To už bolo dávno. Však nikto mi nesplní toľko, čo on mi dokázal sľúbiť.

„Aj polárnu žiaru uvidíme?“
„Keď budeš poslúchať, bude aj žiara.“

Poslúchala som, ale žiadna žiara nebola. Ani žiadny výlet. Nezostávalo mi teda nič iné ako to zobrať do vlastných rúk. A s iným človekom, takým, ktorý mi sľubuje iba veci, ktoré dokáže splniť.

Nejak som chytila druhý dych do života. Zrejme za to môže skutočnosť, že ma nevyrazili zo školy. Tak som si opäť užila terapiu farbením vlasov a opájam sa pocitom, že nemusím rozmýšľať nad tým, či bude lepšie zametať ulice alebo blokovať v Lidli. Aspoň nateraz. Kým nepríde ďalší letný semester. A tak celkovo. Je to fajn.

No a tie spomienky. To už tak z nostalgie a s úsmevom na perách. Rodičia opúšťajú mestskú štvrť a sťahujú sa inam. Z jednej z druhej strany, bola som naozaj posledná. Tá, čo tam najdlhšie vydržala, aj keď teraz poriadne neviem, kde mám domov. Tak som si minule dopriala nostalgickú prechádzku ulicami.

Na okraji tejto fontány sme sedeli, mladé a opité. V tomto podniku zbalila chlapa, ktorý za nás zatiahol takmer 100€ účet. Plot tohto kúpaliska sme preliezli a potom sme sedeli s nohami v bazéne, keď mi o pol tretej ráno ukazoval hviezdy. Na tamtej hojdačke ma hojdal kým som nespadla a nerozbila si koleno. O tamten strom raz oprela svoje drahé auto. Na tomto kopci sme od ôsmej večer čakali na svitanie. A iné veci. Stovky, tisíce, milióny čriepkov mňa. Farebnej mozaiky zloženej z ich úškrnov. Ich slov, činov a pocitov. Z nich. A zo mňa. Z lásky.

 Pseudoblog
Komentuj
 fotka
tequila  1. 7. 2021 16:33
verim, ze i ty si velmi krasna
Napíš svoj komentár