Nooo tak ako už ste počuli, tento rok sa konal Kvazfest v rôznych mestách na Slovensku, čiže v rôznych slovenských mestách. Na svoje si prišli fanúšikovia nie veľmi andrgraundovej hudby, lebo viete, ja som tá správna andrgaunďáčka, takže viem, čo je andrgraund a čo nie, viete. Nooo a toto andrgraud nebol až na Horkýže Slíže, lebo tých mám fakt rada. Nooo tak poďme na to.

Nooo tak koncert v Bratislave, v hlavnom meste Slovenska ležiacom juhozápadne od Žiliny a severovýchodne od Zimbabwe, otvorili dosť dobrí FeelMe z Pezinka, ktoré sa v písomných listinách prvýkrát spomína na papíri z roku 1208. Za ten čas sa Pezinok stihol presláviť svojím vínom, vysoko vybudovaným priemyslom a v neposlednom rade aj touto veľkolepou kapelkou, ktorá hrá hudbu z filmov, preto ten názov FeelMe, chápete. Akože FeelMe = Filmy. Ako filmový fanatik a kritik veľmi dobre viem, z akých filmov bola hudba odohraná, ale nebudem to tu vypisovať, pretože za to nie som platená. Nooo pre tých, čo nemali finančné prostriedky na vstupenku, ktorú by mu preplatil zamestnávateľ, spomeniem, že zahrali piesne z Ghost Busters a iných. Myslím, že netreba už spomínať, že bubeník a inštrumentálny spevák zároveň počas vystúpenia behal pomedzi ľudí za účelom rozpumpovania ich krvného obehu, ktorému škodí vysoký cholesterol a mastné jedlá. Preto nenavštevujte sieť McDonald’s, aj keď mávajú super zľavy a ja osobne sa tu veľmi rada stravujem.

Náboj vystúpenia: 1,6021892 * 10 na -19 C

Nooo tak ďalej Vandali až z vesmíru prišli na vesmírnej lodi, aby nám predstavili svoju vesmírnu posádku, ktorá pozostáva z intergalaktických hudobníkov a speváka z vesmírneho filmu Vesmírne gule. Hlavnú postavu v tomto filme stvárnil Mel Brooks, za čo mu touto cestou chcem poďakovať, pretože mňa, ako veľkého filmového kritika, naozaj očaril. Nooo tak Vandali hrali, ľudia sa zabavili, ľudia šaleli, kričali, potili sa, pogovali, jačali ako prasce, ktoré práve ženiete na bitúnok vzdialený 12 kilometrov z mesta B od mesta A, z ktorého vyštartuje nákladné vozidlo s prívesom plným oviec. Nooo ale mne to akože dosť nestačilo, lebo ako som už spomínala, ja som fanúšik Horkýže Slíže, ja neviem oceniť snahu iných kapiel a už vôbec nie ich schopnosť rozjašiť dav do šialenstva, ktoré vyústi v jednotné skandovanie: „Eeešte, eeešte, eeešte!“ Takže no odohrali, ja som si vzadu vypila pivko, pofotila čo to dalo, aj keď až na pódium sa nedalo.


Náboj vystúpenia: 1,6021892 * 10 na -17 C


Nasledovala zostava Vypsaná Fixa, ktorá sa niesla v duchu vypsanej fixy. To je taká fixka, čo už nepíše, ale môžete ju na pár vteřin rozpísať tým, že do jej úložného priestoru na náplň nalejete trochu octu. Ocot nájdete v každej domácnosti, kde sa varí fazuľová polievka a iná pochutiny. Nooo tak spevák pekne pózoval, decká sa bavili, skupina sa tešila a ja som sa tešila tiež, že všetky fixky, čo mám doma, ešte píšu.

Náboj vystúpenia: 1,6021892 * 10 na -11 C

Ďalej som sa nechala kochať milou zostavou HT (Hotentoten), ktorá za večer podala tiež výborný výkon, ale pre mňa....pre mňa to je akooo niččč. Ja si na tú pravú andrgraundovú úderku ešte len počkám, pretože neobmenený setlist, tak to je už veľký fault, ako tomu hovoríme my, hudobníci s niekoľkoročnými skúsenosťami. Gitarista kapely je síce majster vo svojom remesle, no keby som bola na jeho mieste, odohrám to tisíckrát lepšie, pretože ja som hudobná kritička, hudobníčka a hlavne mám veľké oči a mozog, ktorý sa dokáže naučiť noty a akordy každej jednej pesničky, každej jednej skupiny. Závidíte, čo? Ja si tiež závidím. Nooo takže gitarista sa párkrát kopol, ale keďže to zachránil bubeník tým, že mal šatku na hlave a že počas vystúpenia spadli plagáty sponzorov, prepáčime mu to. Navyše bubny sa mi zdali trochu nevyladené, dosahovali veľmi vysoké tóny v pravom repráku na ľavej strane pódia, ale šatka je šatka a HáTéčko vo mne zanechalo veľmi veľký dojem, ktorý len tak ľahko neprekonám.


Náboj vystúpenia: 1,6021892 * 10 na -5 C




Kto si doteraz neobľúbil slovenskú ANDRGRAUNDOVÚ kapelku Horkýže Slíže zo Slovenska, tak ten mi môže lízať riť, pretože ja som si ich obľúbila počas ich vystúpení vrámci najandrgaundovejšieho prvého albumu. Týmto chcem len načrtnúť, že zostava môže všetky svoje nové albumy spáliť a zostavovať setlist len zo starých platní, aj keď song Maštaľ sa mi zdá už kúsok otrepaný, no je to andrgraund, nepomôžem si. Nooo takže Kuko (nie ten z relácie STV, toto je ten druhý Kuko- ten z nitrianskej kapely Horkýže Slíže) sa v úvode predstavil ako Dj Emo, ktorý je strašne smutný, ale to tu netreba spomínať, vy, čo ste sa nezúčastnili, ste sa už iste dopočuli. EMO je nový životný štýl, ktorý sa vyznačuje výraznými účesmi, namaľovanými očami na čierno, pestrofarebnými kravatami, obtiahnutými gaťami a veľkými, veľkými ofinami. Vznikol v hlave jedného dorezaného tínedžera na konci 17.storočia, ktorý sa učil dlhé roky za kuchára, no aj tak nevedel pokrájať tú skurvenú cibuľu, a tak plakal. Plakal deň, dva, tri, až nakoniec si povedal, že stanoví nový módny trend vo svete. A tak sa aj stalo.
Horkýže Slíže sú fakt vtipná formácia. Hlášky, ktoré zo seba súkali, som nikdy v živote nepočula, no zdali sa mi príliš otrepané. To viete, ucho hudobníka s dlhoročnými skúsenosťami je dosť citlivá záležitosť. Za zmienku nestojí ani pohotovosť kapelníkov pri ojebaní Sabotéra pol litrom piva počas pesničky, kedy sa odpájala gitara a utierali sa slzy dojatia. Mala by som oceniť celovečerný kontakt kapely s publikom, rozdávanie Shangai-Coly, brnkátok, záverečný výstup na pódium v raperskom oblečení a 10-minútový pokrik celej haly: „Sme jebnutí“ a Sabotérov pochod medzi ľuďmi s mikrofónom v ruke. A aj to ocením, pretože toto je moja najobľúbenejšia kapela a keďže je moja najobľúbenejšia, dám jej najviac bodov, vychválim ju do neba a snahu ostatných spolubojovných Kvasfesťákov zakopem pod čiernu zem, pretože tí mi môžu lízať riť, ano?! Nie sú pre mňa dosť andrgraundoví a to som prosím pekne najobjektívnejší hudobný kritik v okolí troch metrov. Po dlhom koncerte, keď celá hala zdúchla na linky MHD, členovia Horkýže poskytovali súkromné interview súkromným osobám so súkromným obsahom v intímnom prostredí večerných ulíc, no to je už len vec domnienok.

Náboj vystúpenia: 6,022 * 10 na 24

V každom prípade nezabudnem povedať veľké ďakujem za famózne vystúpenie andrgraundových kapiel, medzi ktoré patria Horkýže Slíže, ale už nič iné, lebo nič iné som nevidela, buhaahaaaa.
Som najlepší hudobník, hudobný kritik, fanatický filmový divák a ešte veľa iných schopností mám, nezabudnite!

 Blog
Komentuj
 fotka
popolcek  29. 10. 2010 19:11
 fotka
courtneylovegrunge  29. 10. 2010 19:12
 fotka
hnisavica  29. 10. 2010 19:12
Akože, pri všetkej skromnosti, idem si vymeniť spodnú bielizeň.
 fotka
transplantovana  29. 10. 2010 19:29
ty si v prvom rade jebnutá

ale zabudla si napísať, že aj ja som tam bola a videla som 20 minút z tej fixky, kde sa dolieva ocot, vystískala som dudriho a opila sa z dvoch vín, lebo som celý deň nejedla a nič iné som nestihla.
 fotka
pubertslatinocelny  2. 3. 2011 14:27
more to preco toto ma 4/5 priemer?

ja som sa nasmial het ja by som chcel tiez byt andagraund, naucis ma to trochu?
 fotka
hnisavica  2. 3. 2011 15:05
@pubi Mal by som jeden tip, prečo to tak je
 fotka
hajzelbaba  12. 3. 2011 10:55
@pubertslatinocelny lebo bohatym berie a chudobnym dava!
 fotka
hnisavica  11. 5. 2013 13:00
Toto je podľa mňa najlepší blog na birdzi a mali by ho dať do čítaniek
 fotka
hajzelbaba  11. 5. 2013 23:26
@hnisavica treba to potiahnut az na miňisterstvo!!!
10 
 fotka
antifunebracka  3. 9. 2013 01:08
sice som sa od smiechu nesulal, ale tvoj styl sa mi fest pacil a napravil som ti hodnotenie na plny pocet hviezd
11 
 fotka
hajzelbaba  3. 9. 2013 14:28
@antifunebracka oooo, diky, diky, moj zivot sa prave vydal uplne inym smerom
12 
 fotka
n0win0u  3. 9. 2013 14:30
smerom k danielkovi isto !
13 
 fotka
hajzelbaba  3. 9. 2013 17:08
@n0win0u tam predsa smeroval ždy!
14 
 fotka
hnisavica  1. 6. 2015 15:00
Do piči
Napíš svoj komentár