16.4.2013

Pokracovanie z predosleho blogu.

Prichadzame do Agadiru,pyta sa nas kde nas vylozi. Vravim ze na plaz. Vystupujeme z auta a hned si na seba davame mikiny. Kym v Marrakechi bolo asi 35stupnov,tu je tak 20,zamracene a fuka vietor. A to sme o dost juznejsie. Sahara je asi 300km od nas,po Agadire smerujeme tam. Prechadzame sa chvilu na plazi,vyzera to tu ako v lubovolnom primorskom letovisku,promenada s restikami a palmami,Atlanticky ocean za nami. Na tabule s mapou plaze si Ivana vsimne camping,tak to ideme najst. Je to nedaleko,cena pre dvoch ludi so stanom je 90dirhamov. Beriem,na dva dni a potom uvidime.

Poznamka: Vedel som uz pred odletom ze francuzstina je jeden z uradnych jazykov,ale nemyslel som si ze tu nikde nebude ANI SLOVO po anglicky. Komplet francuzstina a arabcina. Zalostne malo ludi hovori po anglicky,cize mame vcelku problem sa dohovorit.

Poznamka 2 : Betonove palmy. Pozeram,aka divna vysoka palma,a ona je z betonu s nasadenim umelym vrchom. Az neskor som prisiel na pointu,ono je to telefonnahocijaka ina vezaantena. Tak aby to nebola len taka trapna antena,spravia ju v tvare palmy.


Rozkladame stan a konecne si dame sprchu,aj ked poriadne studenu. Rano mame zas mokry stan. Nadavam na vsetky svetove strany,uz nikdy nekupim nic od Vango. Nasledujuce dni sme sa len flakali po meste,na net do mcdonaldu,do supermarketu po bagety,kedze platim kemping tak nam z nasho maleho rozpoctu neostavaju peniaze na normalne jedlo. Kvoli trocha zdravotnym problemom hned na zaciatok necakane ostavame v kempe az 5dni.


Rozmyslame,ako bude pokracovat nasa cesta. Ak ste si vsimli,nesli sme hned do Rabatu na pakistansku a iransku ambasadu vybavit viza ako sme planovali. Dozvedel som sa ze pakistanske sa daju vraj vybavit len na prislusnej ambasade,co je pre nas Vieden. A na iranske treba dlho cakat. A mame jebnuty stan,ktory ma neskutocne sklamal,cize s nim sa nemozme vydat cez pol sveta len tak. Pevny plan sme nemali,chceli sme sa dostat do Azie po zemi. Z Maroka do Spanielska,odtial zacat stopovat cez Francuzsko,Taliansko,Slovinsko,Chorvatsko,Ciernu Horu,Bosnu,Albansko,Grecko do Turecka,Iranu,Pakistanu az do New Delhi do Indie odkial by sme leteli do Bangkoku. Sranda ze? Ale len na otocku do Iranu sa mi nechce,kedze mienim aj tento rok navstivit svoj milovany kus zeme,Malajziu.

Vahame este,ci pojdeme len na leto do Vychodnej Europy,ale vravim ze tu mam na skok zo Slovenska,tam to mozem otocit ktorekolvek leto. A Europa aj tak mojim cielom nie je,a viem ze po skonceni tejto cesty zas budeme smerovat na Slovensko na isty cas. A aj tak miniem vsetky peniaze. A vracat sa mi na Slovensko preto ze som bol par mesiacov vo Vychodnej Europe neoplati,teda mne nie. Lebo ak chcem tak to este tento rok zbehnem do Ciernej hory. Ale to je teraz jedno.

Dlho som nevedel najst letenku za dobru cenu do Bangkoku,to bol ten problem. Ten problem sa vyriesil,ked som nasiel letenky do Kuala Lumpur za velmi peknu cenu. Spiatocky,ze este lepsiu cenu ako minuly rok. A tak som vystavil svoj ucet.


A tak vam chcem oznamit,mili kamarati,ze sa tento rok zas vydavam,aj s mojou najmilovanejsou priatelkou Ivankou do Malajzie. A do Thajska,Singapuru a Bruneja tiez. Hlavne na miesto kde mi ostal kus srdca,na moje najkrajsie Borneo a Kota Kinabalu. Moj milovany Sabah.


Teraz nam ostava len prekonat 1100km,z mesta Agadir az na uplny sever Maroka,do mesta Nador,odkial 30.4. letime do Madridu,a z Madridu 4.5. do Istanbulu,a odtial do Kuala Lumpur,opat na dva mesiace,s tym ze ak sa nieco najde tak necham prepadnut spiatocky a ostaneme tam ak sa bude dat. Ostava nam este ale 10 dni v Maroku

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár