19.4.2012

Vstavam asi o siestej na ruch okolo mna,tak to vsetko rychlo zbalim. Vsetko som mal zbalene vodotesne,kedze plachtu uz nemam a len som dufal ze nebude v noci prsat. Podla mapky sa snazim dostat von z mesta na hlavny tah,co sa mi aj podarilo a zistil som ze som na tej istej ceste ako vcera. Fakt nemam paru kade to chodim. No je tu fajn miesto na stop,tak po chvili mi zastavuju dvaja chlapici. A mozu ma vyhodit pri odbocke na Sandakan! Fasa,ideme. Bavime sa a vravia ze idu az do KK. O_o MOHOL SOM? Stopnut auto ktore ide po najdlhsej trase v state ? Podla mna idu tak dve auta za den po tejto ceste(600km,asi 10hodin). A aj sa ma pyta,ci nejdem s nimi rovno do KK.

Rozmyslam. Plan bol Sandakan,no sedim v aute ktore ide rovno do KK. Hmhmhm,co tam ale budem este 5dni robit? Po chvili som vyriesil co tu budem robit,a ideme teda do KK! Plan sa pocas poslednych dni niekolkokrat zmenil,a ja smerujem spat do svojho milovaneho mesta. Namiesto planovanej jednej noci tu stravim este 5noci. S chalanmi sa bavime az mi v hube suší,a jeden z nich je dokonca kuchar. Obaja su strasne v pohode,v podstate dnesok stravime cely spolu,v aute. Striedame driemanie s kecanim. V KK sme az o siedmej vecer. Po jedenastich v hodinach. Presiel som 600km,mal som 3x jedlo s kavou,a neminul som ani cent.

Idu sem na dva dni,este nevedia kde budu spat,zasvecujem ich do hosteloveho prespavania v spolocnych izbach,no idu si este nieco pozriet. Mam im zajtra zavolat a niekam vybehneme poobede. Tak sa nateraz lucime a ja smerujem na posledne CS stretko ktore prave stiham,a je to jeden z dovodov preco som sa rozhodol dnes vratit. Ubytovany som v meste,nechce sa mi slapat do beachouse-u kde som predtym byval. Na stretku nas nie je vela,a o asi desiatej ich opustam. Sakra,ze sa uz asi viackrat neuvidime.

Idem teda spat,a pozrime sa,stretavam tu toho dedka ktory si ku mne pred par tyzdnami prisadol dole v kaviarni. WTF. Preco byva malajzijsky dedko v hosteli pre backpackerov? To,ze v noci vosiel do izby kde spim,lebo spime spolu v izbe ma dostalo uz uplne a rozhodol som sa ze zajtra menim hostel lebo mi pride nedoveryhodny. Dobru noc.


20.4.2012

Asi o siedmej budik,ranajky,a idem sa prejst okolo popytat sa na ceny hostelov. Schvalne som bol vo vsetkych naokolo a pozrel som si aj izby,aby som vedel porovnat, a aj ked som chcel ist do lacnejsieho,tak lacnejsie mi boli nesympaticke a nejak sa mi nepozdavali,tak mam izbu za rovnaku cenu. Az na to ze tu mam smiesne ranajky 2platky toastu cize som si musel kupit,ale haha,v dorme tu maju len tri postele Co ani nie je dorm ale skor triple izba. A dvere do izby su oproti 24/7 recepcie,a vchod a miestnosti su tu tak ze sa proste urcite nikto do izby nedostane,cize pohoda.(V niektorych hosteloch som sa dostal do izby bez toho aby o tom hocikto vedel.) Vela vela spolocnych miestnosti,byvanie v centre mesta,nestazujem sa. Na tri dni fajn.

Na dnes plan neexistuje,akurat tak po meste sa prejst,no nechcelo sa mi tu uz sediet tak som isiel do nak. centra kedze slnko prazilo,a ked boli tri hodiny ze by uz nemuselo prazit,tak bol fajnovy lejak,cize som pol dna behal po obchodoch. Kupil som si veci ktore som si chcel kupit v UK,kedze ma to tu vyslo o nieco lacnejsie. A v obchode som nasiel pivo za doslova NEUVERITELNYCH(2x prekontrolovane predavackami) 2,7RM , co je akoby nezdanena cena,co je v Malajzii mimo "duty free" ostrovov nerealne,a keby to niekomu porozpravam tak by mi asi neveril. Lenze urcite sa kvalita rovna cene,cize vecer uvidime(chladia s v chladnicke )


21.4.2012

Vstavam o siedmej,ranajky,a mierim k promenade splasit nejaky cln na ostrov. Hned prva ponuka bola dobra,cize ostrov Sulug za 30Rm + 10 za snorchel. Este hodinu pockat kym splasi aspon 5ludi do clna a mozme ist. Predvcerom mi odporucali tento ostrov,vraj tam chodi najmenej ludi.
V clne sa este bavim s jednym Filipincom ktory ide tiez tam,a prichadzame k ostrovu. No cumim,na tomto ostrove NIC nie je. NEOBYVANY. Je tam jedna "plaz" a les na ostrove,okrem toho VOBEC NIC A NIKTO. Vyskakujem z clna a brutalne sa tesim ze som na celom ostrove sam(kedze konzumny filipinec sa rozhodol radsej ist na iny ostrov.) Bezne je na ostrove aspon molo,a nejaka ta strieska,no tu nie je vobec nic,okrem tej tony odpadu co sa vyplavuje z mora.

Radost z toho ze budem cely den sam mi zrusil cln smerujuci k ostrovu,a vystupila snad cela skolka. Dva rodiny s deckami. Tak nic no.
Pomaly som zufaly z toho ze sa vsetci okolo mna postavia do radu a cumia akoby som bol neviemco,akoby ma isli zjest. Proste stoji predomnou a s otvorenou hubou cumi. Fuh jak to dokaze liezt na nervy. Tesil som sa ze bude klud a toto ma tu caka. Este ked sa zdvihnem tak sa ma opyta ze kam idem,no dopice tam veru bolo vela moznosti kam mozem ist,na koniec plaze alebo na koniec plaze. Odisiel som im z dohladu a hodil sa do skorohorucej morskej vody.

Instrukcie:
Nechajte sa odviezt na opusteny ostrov kde nikto nie je.
Hodte sa do mora a odplavajte daleko od brehu.
Vplavajte do roja malych meduz.
Spanikarte a snazte sa dostat co najrychlejsie prec tak ze sa malom utopite.

Ono je to strasne blbe ked ste v plytkej vode,nemozte sa postavit lebo je pod vami vsetko pichlave prhlave jedovate,a tie male meduzy vas prhlia jak slak. Esteze su v podsate neskodne,len je to neprijemny pocit. Mala prestavka na brehu a idem na druhu stranu. Stretol som sa s asi 20cm meduzou. Nadobro som sa rozhodol ze tu uz do vody nejdem.

Mam 7hodin k bytiu na ostrove,ostava mi este asi 5,vysedavam na dakom strome a uzivam si zivota. Nahanam krabov,chytam musle,sledujem jasterice,ked zrazu po tu cigansku skupinu pride cln a idu prec. Jo! Som sam na ostrove! Pre istotu to obehnem okolo a nikde nikto,len bordel po nich. A tak to ostalo do poobedia,kde tu prisiel daky cln na chvilu inak nic.

Sledujem tie mracna nad horami. Snad sa to nechysta sem. Rozmyslam co by som mohol robit v pripade burky,no zeby som mal na vyber...stat v dazdi,alebo sediet v dazdi. Stopro ze o tretej sa rozprsi,ako vzdy. A tak o tretej zacalo kvapkat,po silnom hrmeni. No NASTASTIE ostalo len pri obcasnom kvapkani,fakt nastastie ze ta burka len chodila okolo,cierne mracna kvalitne,aj hromy poriadne,a ja sam niekde na ostrove.
O stvrtej ma prist po mna cln. Je 15:55. 16:00. 16:05.

Preco tu sakra nie je. Ak do 16:30 nepride mozem zacat mavat na clny aby ma odtialto dostali. Mal som v hlave uz vsetky situacie,aj to ze to zajtra typek schyta ze ma osral. No nastastie o 16:15 uz vidim cln. Cakanie na inych ostrovoch a o piatej som v meste. Maly neskory obed a idem na izbu, skusim tie piva co som vcera kupil. Samozrejme kvalita sa rovna cene,cize nic. A tak sa uz dnes odtialto asi ani nepohnem,z neznamych dovodov som sa musel presunut na izbu kde je 10posteli,no nevadi kedze mame skrinky so zamykanim na izbe,tak pohoda. Dufam.

 Blog
Komentuj
 fotka
fxx  21. 4. 2012 13:35
inak tie instrukcie inspirated by @najivna
 fotka
najivna  21. 4. 2012 14:34
inspired ty inspirated
 fotka
flyleaf  21. 4. 2012 19:40
škoda že si to tam nevážia a v mori je odpad :/
Napíš svoj komentár