11.4.2012

Dobre rano. Zobudil ma motorovy cln ktory isiel okolo nasej izby. Check out,a idem sa presunut do druheho hotela,neviem na ako dlho. Ranajky neboli,tak aspon melon z trznice,a idem do potapacskych centier poskladat si program na nasledujuce dni. Bol som myslim vo vsetkych. Nieco super. Cely den som riesil dilemu potapania sa,no nakoniec som sa toho zriekol. Vybavil som si na zajtra snorchlovanie,na Sibuan Island,a okrem toho som toho moc nespravil,trocha prebehol mesto,a nasiel asi lepsi hostel,tak sa tam zajtra presuniem. A zajtra idem snorchlovat,a bude mi super.


12.4.2012

Budik o siedmej,a o sedem pat som uz bol zbaleny a obleceny a na chodbe,kam som vysiel za ucelom aby som nezobudil celu izbu,no beztak som odtrepal rucku z postele(neznasam spat na dvjposchodovej posteli hore) ktora zhora padla na zem a zobudila asi celu ulicu,cize je to jedno. Idem k dveram a nechce sa mi verit vlastnym ociam. Je par minut po siedmej rano a prsi. Prvykrat prsi rano. Prave v ten den ked idem na ostrov. Mam dost casu do osmej,tak povinna kava rano,a pol osmej som uz v potap. centre o ulicu dalej. Strasne prijemni ludia. Kysnem v pohovke ked tu zrazu kto vojde dovnutra - Svajciarka co som s nou bol na clne na rieke. Prave si robi potapacsky kurz a ja sa silou mocou zapieram a vravim velke TERAZ NIE. Snorchlujem,a basta. O osmej sa cekneme a ideme si po veci,a kusok k clnu do pristavu.

Prisahal by som ze Yasmin ktora nas vedie a sprevadza potapacov je sestra Grace z beachousu v KK,no bolo mi blbe sa na to spytat. Totalne rovnake. Prsatu z prestalo,obloha zamracena,cesta na ostrov trva nieco vyse polhodiny. Okrem mna je tu este starsi par ktory tiez idu len snorchlovat(slaby odvar z potapania). Cestou viac od pevniny sa uz trocha vyjasnuje,no snad bude pekne. Obdivujeme okolite ostrovy a ked sa otocim mam za sebou ten kusok z kusku raja na zemi. Pulau Sibuan. Pomaly prechadzame okolo,a vyssie palmy som este asi nevidel. Ostrov ma dlzku asi 3-400metrov a sirku mozno 50metrov,zalezi ci je odliv-priliv. Je na nej asi desat slamenych chatrci a par domorodcov.(strasne ma sere ze tu su domordcovia ti ktori tam robia neporiadok) Okolo celeho sa da prejst asi za polhodinku.

Sprievodkyna (proste baba ktora ma viedla pri snorchlovani) mi vravi ze budeme snorchlovat z clna a nie plaze,vyhodime potapacov a ideme my. Okolo ostrova su same koraly,cize aj daleko od plaze je plytcina,ale su to koraly cize sa neda stupat. Spravil som kravinu a dal si plutvy na nohy,a kym ostatnym pomahaju,mne zabranuju v plavani a neviem sa s nimi hybat vo vode. Kym sa ostatni vdaka nim udrzia,mna tahaju dole a viem sa udrzat len ak ich nemam. Cize boj s plutvami vo vode a marna snaha nedotknut sa koralov mi nevysla,tak ich hadzem spat do clna a vsetko je v pohode,vznasam sa na hladine. Je asi 10hodin rano,a ideme v intervaloch ako potapaci,teda na hodinu. Nemyslel som si ze vydrzim hodinu vo vode.

Koraly,nemo rybicky,velke modre hviezdice a netusim co vsetko farebne a jedovate je len kusok podomnou a musim sa drzat na hladine ako vodny pavuk aby som sa nahodou niecoho nedotkol. Ukazuje a vysvetluje mi co vidime,veci o ktorych by som si ani nemyslel ze ziju. Je tu toho strasne vela a nedokazem sa vynadivat. Po hodine sa vraciame k clnu,a mame hodinu prestavku,ideme sa prejst okolo ostrova,a tak. Chalan vedla mna a ja s nim len stojime,a len "are you crazy? are you crazy? this is paradise." Tak veru. Proste ked sa ma niekto spyta ako si predstavujem raj tak mu opisem ten ostrov. Domorodci kaslu na nas,podla nas ani nevedia naco sme tam,uplny ignor. Fotim do nemoty,no darmo,kedze aj ked si pozriete najkrajsie fotky,tak v skutocnosti to vyzera asi 96586krat lepsie. P.S.: Medzitym sa vyjasnilo,mame peknu oblohu a svieti slnko.

Vratime sa spat do clna a ideme na dalsi bod,ide s nami aj ta starsia zena. Tieto koraly sa mi pacia ovela viac. Neuveritelne mohutne,farebne,huste,krasne. Este ku koncu som zazrel korytnacku,akoze pre mna to bola najvacsia aku som kedy videl,ale bolo mi povedane ze je mala. Na ostrove Mabul(idem o par dni) su asi dvojmetrove morske korytnacky,huuuuuge!!!
Tato hodinka ubehla dost rychlo,a ideme na obed. Akoze hned na zaciatku ma napadlo odkial ten obed vykuzlia,no mali sme v clne velky box,a v nom dva nadoby s chicken rice a cestovinami a jeden melon. Vybalit na plazi,kazdy si naberie a postavam na malickom cipe-plazi ostrova ktory sa objavuje lebo je odliv. Proste stojim niekde skoro na konci sveta na najkrajsom mieste ako som kedy bol a plnim si prazdny zaludok a obdivujem vsetko naokolo. A je mi lepsie ako vsetkym tym ktory si priplacaju za servirovane sracky v drahych hoteloch.

Su asi 2hodiny poobede a posledny ponor je z plaze,cize ostavame tu,no snorchlovat sa mi uz nechce. Obloha sa zas zatiahla,voda nie je velmi tepla a som tak unaveny ze driemem na uteraku na plazi. Este som si pokysol na "nose"(spicke?) clna a potapaci su uz tu,tak ochvilu vyrazame smerom naspat. Bye bye Sibuan. Po ceste vidime kusok od clny vynorene dva obrovske korytnacie hlavy. A o asi polhodinku sme spat v meste. Vezmem si ruksak a idem sa presunut do hostela co som tu vcera nasiel,proste 22RM za noc vratane ranajok,daleko najlepsia cena. Je to pri mori,asi 500m od centra(lepsie ako 5km od centra v KK),a mam 8posteli v izbe a aktualne som tu sam. Kuchynu nemame,ale toastovac,mikrovlnku a chladnicku hej(cze vecer idem kupit parky,chleba,a CIBULU). A pitnu vodu zdarma,a free wifi,cize neexistujuci kluc od izby ozeliem. Mam pocit ze tu asi tyzden pobudnem. Asi dvadsiateho sa mam v plane presunut do Tawau,mozno aj skor,a 22. vyrazam smerom spat.

Plan ziadny,uz len ten ostrov Mabul a to co pride po ceste. Ostava mi poslednych 10dni na ktore nemam program,dalej 4dni ktore stravim cestou z mesta do mesta a spat do KL na dva dni. Budem sa flakat po meste a napchavat sa krevetami. O asi hodinu idem von na veceru a potom spat.

 Blog
Komentuj
 fotka
hopelight  12. 4. 2012 14:17
chcem teleport
 fotka
fxx  12. 4. 2012 15:21
A este som zabudol dodat,ze cely ten vylet ma vysiel v prepocte okolo 30eur
 fotka
marttina  12. 4. 2012 16:10
normalne ma nutis zamyslat sa, ci predsa len sa tu nevyjebem na to vsetko a nepojdem aj ja sa takto poprechadzat po ostrovoch
Napíš svoj komentár