24.3.2012

Dobré ráno. Dnes máme barbeque! Má sa zacat o druhej poobede,a kedze ako vzdy tak aj dnes som vstal zavcasu,tak som sa podla vcerajsieho planu vybral na stanicu,ze pojdem do obchodu za mestom,kde predavaju vernu parodiu na chleba ktora je najblizsia tomu nasmu. Malo to byt tak,ze kazdy nieco prinesie,aj ked som v podstate nemal sajnu co mam kupit... No,a ani som nic nekupil,kedze na polceste mi ta cesta prisla fakt dlha,a otocil som to naspat Reku radsej im dam peniaze az pojdu do obchodu. A tak som sa usadil naspat do obyvacky.

Pred druhou som sa vybral na plaz,snad tam uz niekto bude. No,okej,presiel som ju celu,nikde nikto. Presiel som ju po druhej,nikde nikto. Lebo v podstate ani neviem kde presne sa to ma konat. Tak som cakal na parkovisku,kym niekto pride,a,uz vidim Juliena,tak idem za nimi. No veru,ono to nie je NA PLAZI,ale PRI PLAZI,cez cestu,ani som nevedel ze tu mame take miesto,na streche parkoviska bazen,gril,sedenie,telocvicna,a tak. A keby necakam na parkovisku a nevidim ich tak by som to nikdy nenasiel a prisiel by som o vela srandy.

Taaakze...zistile sme ze 2hodiny poobede su skoro na zaciatok,cize sme dokopy nic nerobili,cakali sme na ostatnych co budeme mat a tak. O takej tretej nas uz bolo viac,cize sme to zacali organizovat,a ako prve jedlo sme mali este doma varene "nasi lemak" co je ryza s pikantnymi ancovickami,cize som si dal ryzu so zeleninou. Prichadza viac ludi,Julien ide kupit maso a chysta sa gril. V podstate priebeh bbq nemusim opisovat,za cely vecer sa nas zbehlo asi 25-30ludi,niektori prisli neskor iní odisli skor,no samozrejme,nadbytok jedla bol aj tak. A asi 120plechoviek piva na 15ludi. Shan(domaci) vytiahol flasu vodky,a ked ju zveril do ruk mne aby som porozlieval,hned ma napadlo ci mam na cele napisane ze som slovak a chlast musi ist mne do ruky. Nenormalne som bol prezraty,skoro mi brucho roztrhlo. A bolo mega super!

Vacsinnu casu som sa bavil s mladym nemcom,ktory je na ceste okolo sveta,ma tiez 20,je po skole,a pred KK robil 2mesiace dobrovolnika v Keni. A minuly rok presiel severnu USA na bicykli. Neskor sme sa pripojili k skupinke okolo jedneho typka co sa bavili,inak ani neviem kedy prisiel,vola sa Fez. Pri rozhovoroch typu "vies ako je tam ta cesta zo Sydney do Melbourne..." alebo "vies co je ten klub na predmesti Adelaide" alebo "vies co je ten vchod do Central Parku" som sa fakt stracal. Fez je typek,rozprava kopec historiek. Nejak sme sa dostali k tomu ze pozna jednu restauraciu nedaleko kde maju jedlo z hada a ine speciality a zaroven sa pyta ci nechceme ochutnat. Thien,Felix aj ja sme mali okamzite jasno ze toto nemozeme vynechat. Najprv sa dohadujeme na zajtrajsok vecer,no Thien zajtra odlieta a je mu luto ze nemoze ist s nami,a kedze ta restika je otvorena do noci,podme teraz. Tak sa vytvorila skupinka "snake meat tasters",no bolo uz asi jedenast hodin v noci a nebolo nas uz vela,nalakali sme skoro vsetkych co tam boli. Cize popratat cele barbecue,a mozme ist. Par minut po polnoci sa vsetci stretavame v restike.

(ok,tu slovo restika potrebuje vyklad : Vylozte si kuchynske stoly a zariadenie na ulicu,rozlozte par plastovych stolov a stoliciek z Kauflandu totalne spinave,a mate restauraciu. Rozdiel medzi stankovym jedlom a restauraciou je,ze restika ma zariadenie v interieri na prizemi nejakej budovy,teda ma strechu,a vnutri je pult kde su vylozene niektore jedla,funguje tu samoobsluha,kym stankove jedlo ma v ponuke vacsinnou len 1-2druhov jedla,je velkosti trafiky a vzddy ich je viac pokope.)

Tak si teda posadame,cudzinci sme boli iba ja,Thien a Felix. Asi 10 domacich(vsetci CS). V ponuke je aj netopier,no prisli sme sem na hada,vraj sa jedna o zmyju. Mala porcia za 10RM(2,5€). Onedlho k nam uz nesu taniere,v podstate tam su len kusky masa v nejakej stave,na odporucanie sme zvolili vraj najlepsi sposob pripravy - so zazvorom a citronovou travou. Okrem toho máme aj surovu rybu s niecim,ale nic pre mna kedze je tam plno chilli. No pozerame sa na to ako telata,vsetci v ocakavani aka bude nasa reakcia. Zacneme sa v tom sparat, hrube kusky hadej koze aj s hadim vzorom samozrejme,maso a nenormalne vela kosti,plno plno kosti. Cize pofotilo sa,a vsetci to chcu mat aj natocene,tak si vyberame po jednom kusku a tri,dva, jednaaaa....jednaaaaa,okej. Chvilka napatia.... om nom nom nom nom nom,a uz si z ust taham hadiu kozu a vyberam hadie kosti.

Ak prekonat prvotne napnutie potom je to ok,pri prvom suste som mal furt pred ocami ako sa to plazilo niekde v leze. Chutí to ako nieco medzi kuracim a bravcovym,trocha gumene,proste keby mate v gulasi len maso nezistite co to je. Koza je hruba a v podstate ako bravcova,tazko rozkusatelna. Neje sa to moc dobre kedze ma snad viac kosti ako ryba,a je na nom dost malo masa. Citronova trava vyvazila chut zazvoru cize to bolo fajn. Tak,hada mame v zaludku. Par minut po jednej sa poberame,ide sa aj zajtra(dneska) na veceru no nie som si isty ci pojdem,tak vravim Fione ze sa poobede ozvem. Fez ma hodí domov,a s plnym bruchom si liham do postele.

S plnym bruchom. Velmi plnym. Fuj tykokot je mi zle. Chce sa mi vracat,nezaspim. Nemyslim si ze je to z hada,kedze som dnes pozral vselico,a hlavne sa prezral,beztak ma bolel zaludok z blbych chipsov ktore som uz storokov nejedol a zas som ich do seba tlacil ani neviem preco. Maso v zaludku az do prasknutia,pivo,nejake salaty.... no citim ze mi nieco v zaludku nesadlo. A tak som o tretej v noci poobjimal zachodovu misu,a fuj,no hned mi bolo lepsie ze som zaspal jak babo. Nabuduce si dam toho netopiera.

 Blog
Komentuj
 fotka
mix  25. 3. 2012 11:32
CHalan čo má 20 a cestuje po svete... odkiaľ máte prachy ľudia? aj ja chcem! Btw, krásny klinec na konci
Napíš svoj komentár