15.3.2012

Tak,dnes som si nenastavil budik kedze som bol nevyspaty,tak som si kludne vstal o deviatej,a zacal nicnerobit. Uvaril som si obed,a pokracoval na nete,a tak si googlim,a tak som zistil ze par km za mestom by mala byt fajnova plaz. 12:45 , celkom jasno,vravim si preco nie,to stiham otocit. A tak som sa vydal na polhodinovu cestu na stanicu,o jednej poobede,slnko spolahlivo prazilo,a ja som na sebe nemal ani stipku kremu. Naivita.

Nasadol som do dodavky ktora predstavovala mestsky autobus,a behom par minut som na mieste odkial som mal v plane dorazit do ciela peso. Naivita2. Som pri nakupnom centre 1Borneo za mestom,vedie tu len dlha 4prudovka ako hlavny tah z mesta,na mapke to nevyzera daleko,po par krokoch vidim na tabuli ze 5km je to k miestu ktore je na mape v polovice cesty,a tak si vravim ze nie,neverim ze ta cesta je taka dlha. Naivita3. Ale slapalo sa v pohode,stopovat som sa ani nepokusal kedze auta isli nad 100km/h. Reku to dnes dam. Pri ceste prichadzam k stankom,vidim vylozene Rambutan-y(vygoogli si),prvy ponuka 6RM za kilo co pokladam za vela,vedla dostavam polovicnu cenu tak si beriem pol kila na cestu.

Dostavam sa ku krizovatke kde chvilu vaham,ale idem rovno,a nebolo tam ani hovno. Par obytnych domov na europsky styl,a zrazu koniec cesty,stavenisko. A v tom zahrmelo,spustil sa dazd,a moj vylet definitivne na dnes skoncil,idem hladat zastavku smerom domov,a zajtra rano si privstanem a na cestu sa vydam skor,lebo kazdopoobedny dazd.

Dost sa vonku ochladilo,a vytrvalo prsi,solidne som zmokol,a z obyvacky som sa prestahoval do izby kedze mi az bola zima na nohy. Uz druhu noc spim v izbe sam.


16.3.2012

Rano vstavam s jasnym cielom - zopakovat si vcerajsi nevydareny vylet. Cize smer stanica,a nieco po deviatej som uz vystupoval na poslednej zastavke. Paci sa mi miestny cennik - jedna jazda za 1RM(mestskym autobusom),je jedno ci o zastavku dalej alebo o 15km dalej. A tak som si spokojne peskoval,nasledoval tabule,ked pri odbocke ku plazi bola na billboarde fotka plaze a napis "Some say it´s heaven..." ,no uvidime. Tak poviem vam,zas podla tej blbej mapky,necakal som ze tam vedie asi 8km cesta ktoru som musel absolvovat peso. Vlastne,nie celu,kedze mi asi kilometer pred cielom zastavil chlapik na motorke a ze "naskoc si"

A tak ma vysadil pri Nexus Resort co je hotelovy rezort na plazi. Samozrejme volny pohyb v celom areali kedze kto by sa uz len mna pytal co tam robim ked mi na cele svieti "turista". Akoze rezort a areal je popici velky a fakt luxus,aj ked na obed som nemal gule kedze to vyzeralo dost nobl,a vtrhnut tam v spinavych kratasoch z plaze a pieskovych slapkach s taskou na ramene a este sa tvarit ze som host z hotela by bolo asi trocha cudne.

Ta plaz je zatial naj co som tu videl. Niekolko kilometrov dlhej pieskovej plaze s palmami a MEGA vlnami. Kazdy kto mal aspon trocha rozumu bol na plazi a nie vo vode,samozrejme len mlady beloch bojoval s vlnami v mori. A tak som sa okupal,a isiel som sa prejst po plazi,kde tu odpocinul v tieni palm,a v podstate celu plaz som mal len pre seba kedze sotva tam bol niekto. Ked som sa odtial vymotal,zistil som ze je asi jedna hodina,slnko spolahlivo prazi aj dnes,a na ceste ani kusok tiena. Hmhmhmhm,kam teraz. Blby blby napad vydat sa na druhy smer,kde som sa dostal k nejakemu este nedostavanemu rezortu s chranenym vstupom...samozrejme za zakrutou pri krikoch uz ten vstup chraneny nebol cize mi nic nebranilo ist si v klude,tichu,osamote vylihovat v trave v tieni stromov a pocuvat vlny,a podriemkavat si s pocitom ze ma jedia mravce.

A ako naschval,ked si do tasky hodim aj prsiplast a vravim si ze nevadi ak sprchne a zamraci sa,aspon nebude piect,tak az do vecera ani oblacik nikde. Odkedy som tu,tak si pamatam dva dni ked vecer neprsalo,dnes je treti. No neva,slnko poobeede ako tak oslablo a mohol som sa vydat na dlhu cestu domov. Dlhu. Dlhu. Nastastie po asi hodine co som sa dostal na hlavnu cestu prave isiel autobus,a ked som vystupil tak prave isiel dalsi do mesta,cize to bolo vcelku rychlo.

Zabudol som dodat,ze moje jedine jedlo a pitie boli este ranajky doma o siedmej,a par glgov vody,kedze siroko daleko nikde sa nedala ani len voda kupit,nie to jedlo,o takej stvrtej som uz takmer odpadaval od smadu aj hladu,a ako som po ceste videl porozhdazovane krabice od ovocneho mlieka,ako odmenu za odslapanie tej cesty som si stanovil liter jahodoveho mlieka. A veru sa mi hned lepsie slapalo. Ked som sa v meste dostal k obchodu,tak som vypil tu magentovu tekutinu chutovo daleko od jahod aj od mlieka,no za to s hrdym napisom "strawberry milk" a s tlakom v zaludku som sa konecne dostal domov. A kedze dnes je datum vyplaty za februar z prace v UK,a dnes mi ma nabehnut na ucet posledna vyplata,tak som po sprche rychlo bral notas do ruky,netrpezlivo sa prebojoval cez trojnasobne zabezpecenie Lloyds banky a......a.....malom som dostal euforicky zachvat. Mam takmer dvojnasobnu vyplatu nez s akou som pocital. Parada! Cize SNAD aj vyjdem s peniazmi.

A tak som si uvaril zemiakovu kasu,posedel pri nete,nakrmil komare,a tretiu noc spim v izbe sam. Zajtra nebudem robit nic,a pozajtra este menej.

 Blog
Komentuj
 fotka
meredithgrey  16. 3. 2012 16:50
tak som si kludne vstal o deviatej,a zacal nicnerobit.
 fotka
4lex  16. 3. 2012 18:23
inak prečo mi ukazuje trocha inú farbu webky na mojom ntb a inú v pc na praxi?
Napíš svoj komentár