9.3.2012

Tak som ráno vstal,nerozhodny ci zvladnem dlhu cestu peso a nepo.... sa po ceste. Ale zvladol som.

Aktualne: Vzal som to. V prepocte asi za 135eur na mesiac mám izbu kde je 6postelí,ale nie vzdy je to plne(teraz tam mam len 1nemca nariklad).

PREČO som to vzal,a výhody:

-od "domu" je krasna velka plaz asi 200m,pri plazi je plno stankov s jedlami(a kukuricou za 1,50rm!),supermarket mam asi 500m,este pred tym mam fajn nonstopku

-uz po tretikrat byvam pri letisku( )asi 500m

-centrum mesta mám sice asi hodinu peso,no v podstate tam nepotrebujem chodit kedze jedlo mam tu,a keby potrebujem tak mozem ist busom za 1RM(zastavka pri supermarkete,asi 500m)

-mám free wifi,1x tyzdenne zdarma pranie(co mi staci),mame kuchynu,obyvacku s tv,a cistu vykachlickovanu kupelnu

-hned ma zaujal mily personal(dve sexy mlade zenske ktore to tu vlastnia aj tu byvaju),a proste je to tu cele zamerane na backpackerov,nebudu sa tu vyskytovat ziadny pochybní domaci,a je to take ake som to chcel,proste ako maly domov,nie len izby a recepcia,a je fajn ked tu byvaju majitelia lebo sa za prve zachovava cistota a za druhe tu je vacsia bezpecnost,dalej ti ma kto poradit s hocicim hocikedy.

V porovnani s tym kde som stravil predosle dva noci,to bola len 3poschodova budova s izbami,na prvom poschodi pochrapkavajuci dedko na "recepcii",nic co by pripominalo domace prostredie,a najhorsie podla mna-domaci ludia ubytovani v izbach. Strasne nechapem preco byvaju tunajsi ludia v takych priestoroch ked to ma byt akoze hostel,a vsetci su strasne divny a podozrivy a na izbu vchadzam s pocitom ci tam este budem mat veci alebo nie,proste dake malajske socky,absolutne odpudzujuce,dalej som v izbe nemal ani zastrcku nieto este net,kupelna bola taka ze mal som aj horsie ale aj daleko lepsie. Tuto mame domace prostredie a spolocne miestnosti,cize ak sem niekto pride tak ho hned spozna kazdy.

Dalej vsade inde kde som sa pytal,tak za nizsie ceny je to bud bez wifiny,nema to nikde kuchynu,maju spinave spolocne kupelne,a pod. veci. Ta prva izba za 350rm bola v jednom z najhorsich miest kde som kedy bol so 100% vyskytom sociek a keby tu nemaju zakazane drogy tak by to bolo plne fetakov,na 6poschodi v polootvornej budove a ziadna ochrana na dverach,len na jeden blby klucik co otvori hocikto aj drotikom,bez netu,kuchyne,ale v centre mesta,co ale nechcem,kedze nechcem byvat v centre mesta. Inak boli ceny vacsinnou 800rm+ . A ak by som vzal len jednu izbu v byte,povedzme ze by to bolo do 300RM,tak ci tak by som to musel zdielat s viac ludmi ktory by tam byvali v byte,plus by som musel hladat nieco kde je net,a take "bytovky" su len v dost nahovno lokalitach,a medzitymi dnami by som zas nemal kde byt kedze hladam nieco surne.

Tu mozem vstavam o desiatej,na ranajky si dat chleba s maslom a kakaom pri telke alebo na terase,na veceru si mozem dat parky(normalne tu maju frankfurtske za lacne ceny) a neskor varenu kukuricu na plazi,osprchujem sa teplou vodou a vyserem sa do cisteho wecka,a na net zalahnem do hojdacej siete na terase pri hudbe. Ak dostanem chut na vifonku tak obchod mam do 500m,tak isto ak by som hocico potreboval. Najviac ma tesia tie stanky pri plazi.

Teoreticky(!) mi ostava asi 20-30rm na den,ktore ak usetrim tak kazdy tyzden si mozem dat vylet niekam,a aj tak si budem musiet pozicat lebo mi to nestaci,a tym ze budem byvat mesiac na jednom mieste len usetrim,kedze nemusim kazdy den cestovat,a malokde najdem izbu za 18rm na noc. Uvidim ako mi bude sediet to ze budeme viaceri v izbe,no ono v podstate tam aj tak budem len spat,a okrem toho nebudem sam a nebudem viest monology v hlave ale budem trapit vsetkych naokolo mojou anglictinou. A budem dufat ze nikto nebude mat chut na moje fotaky alebo notas. Teda ze tu zavitaju len normalny backpackeri. A ze nebudu chrapat.

A prve dni ma nikam ani nehne,jedine poobede vyleziem na plaz,inak nebudem robit VOBEC NIC. A so stopovanim to nevzdavam,budem to skusat dalej,a bude fajn pocit ze nemam 15kil na chrbte a ze mam noclah na kazdy den a mam sa kam v noci vratit.

A napadlo ma,ze niekedy to z blogov znie UPLNE inak ako to naozaj je,kedze pisem bez diakritiky a v podstate aj smajlikov,a pisem do dlhych viet. Ked som cital markoff.biz tak mi to tiez prislo akoby ho otravovalo ze musi cestovat,no ono to len tak vyznieva z citania ako som zistil,ono je to fajn

Je 13:11 , boli ma brucho,dnes sa asi ani nepohnem lebo mi je uplne zle,prave si prisadol nemec s ktorym som na izbe.

___________________
update 18:56

Bol som na obede v stankoch, 2kuracie kridla + spiz a ryza za 4RM(asi 1e),a isiel som do supernarketu a dalsieho obchodu porovnat ceny a zistit ako na tom budem s jedlom cenovo. 1€ je asi 4RM a 1RM je priblizne 25centov,dam si tu male cenove okienko a zoznam co som kupil(kupoval som v supermarkete).
600g chleba za 3,20RM
1liter mlieka za 3,70RM
150g cucoriedkoveho dzemu za 1,50RM
na vyskusanie frankfurtske parky so syrom v akcii 340g za 3,20RM
2x1,5L vody spolu za 2RM, presiel som celu pevninsku malajziu a NIKDE som nenasiel lacnejsiu vodu ako za 1,40RM a tu je za 1RM
a balik kavy 30x minipack 3v1 co mi dava na kazdy den jednu kavu k ranajkam,za 8RM ak si to rozhodim tak za 0,26RM mam jednu kavu

Prisiel som na to ze sa mi VOBEC neoplati hocico varit doma kedze napr. pol kila cestovin mam za 5RM,a pri uplne zakladnom jedle cestoviny s omackou/zeleninou a trocha masa,alebo varene zemiaky s niecim, ma suroviny vyjdu nie menej ako 25-30RM a z toho mam tak na dva porcie, a v stankoch mam jedlo 3x denne do 15eur,cize varit sa urcite nic nebude. Kupovat si budem jedine ranajky,cize toast maslo dzem,a kavu uz mam. Este to vsetko detailne prepocitam ako to bude vychadzat...

Na chvilku ma napadlo ze by som tu skusil pracovne viza,no pracovat v Malajzii by bola uplna sprostost,kedze dostanem najviac 1000-1500RM za mesiac co dava okolo 300eur co je smiesna suma,z ktorej tu sice vyzijem,ale neusetrim nic.
Pomer je tu priblizne rovnaky ako doma/inde,vezmime si UK,plat asi 1000libier, a k tomu zodpovedajuce ceny potravin,tak aj v Malajzii plat asi 1000RM a k tomu zodpovedajuce ceny potravin,co je vzhladom k EU mega lacne len ak by ste tu mali plat ako doma.

A mal som to co som chcel,isiel som sa najest na plaz,isiel som do obchodu a siel som "domov" s kludnym vedomim ze ma na chrbte nic netazi a nemusim sa starat kde budem spat. Toto mi proste viac vyhovuje,hocikam ak pojdem nabuduci rok tak si to naplanujem takto,prve dni co to pobeham a pozistujem o zivote v krajine a potom sa niekde usadim a odtial si budem robit vylety. Predstava ze niekde byvam sa mi paci ovela viac ako cestovanie samotne.

Samozrejme to laka nakupovat,kedze v UK som minal ako blazon,lenze tuto nepracujem takze sa budem krotit a nekupovat nic okrem nutnosti.

Je 19:35 a sedim na terase,okolo mna sedia 3nemci a vonku je po dazdi. A co som to este chcel. Najviac co chyba z domu je vzdy jedlo. Nehorazne chybalo v GR aj v UK,a tazko sa hlada nejaka adekvatna nahrada,a tu to plati dvojnasobne,takmer nic co sa priblizuje domacim chutiam. Vajicka nikdy kupovat nebudem a ani jest nic co obsahuje vajicka,NIKDE sa vajicka neskladuju v chladnicke,ani majonezy,vsetko je vonku v teple.
Spali sme tusim styria v izbe,da sa to v pohode,len sa tu musim zabyvat. A na veceru som mal parky(prekvapivo dobre),az sa odhodlam odslapat si cestu do obchodu uvarim frankfurtsku

Spac.

 Blog
Komentuj
 fotka
4lex  10. 3. 2012 08:23
toto sa už číta úplne že najsamsuper.. nech sa ti takto darí aj ďaleej
 fotka
yeya  10. 3. 2012 11:24
bude aj fotodokumentácia?
 fotka
majo  11. 3. 2012 09:28
sweeeet ako sa ma Edward?
 fotka
pstros213  11. 3. 2012 15:42
dve sexy mlade zenske
Napíš svoj komentár