6.3.2012

Vstavam o osmej na hluk z recepcie. Hned ochvilku opustam izbu a vydavam sa smerom na letisko. Peso. Kedze odtialto bus nejazdi,a taxik nevezmem ani keby mi maju nohy odpadnut. Vraj su to len 2kilometre,cize ziadny problem. Nuz,VRAJ. Chvilu idem zlym smerom kedze cez dialnicu nemam sancu prejst tak idem naspat k nadchodu. Po asi 2km peskovania kde nikde nic,no nastastie este ani horuco kedze bolo rano sa snazim nenasierat nad doslova prijebanym systemom v Malajzii,kde za prve plati ze peso sa skoro nikam nedostanete,za druhe staci dat jednu smerovu tabulu na kazdy kilometer,aj ked je medzitym 5krizovatiek a odbociek,a spravny smer si musite domyslat. 2ludia mi uz povedali ze si mam vziat taxik lebo je to daleko,tvrdohlavo odmietam. Tych 2km som uz davno presiel tak si davam prestavku na zastavke.

Po chvilke zastavuje auto a mava mi,pribieham a pyta sa ma ci idem na letisko,reku hej,super,tak nasadam a ideme. Prekvapilo ma ze mi niekto len tak zastavil a vzal ma. A este viac ma prekvapilo ked mi na letisku povedal ze mu mam dat 10ringitov. Pozeram,no reku nie,nedam,sory. Ale ze on ma vzal tak mu mam dat. Vravim ze nic nevravel ze mam platit. Tak nech aspon 5ringitov. Vravim isiel som peso preto aby som nemusel platit. Dobre dobre tak uz chod. Kokos,sila fakt.

Tak,je pol jedenastej rano a uz som na letisku. Do odletu mam vyse 10hodin. Autobusova zastavka v Melake bola asi rovnako velka ako letisko v Johor Bahru. Vidim tabulku Free Wifi a pri sedadlach zastrcku,no po nejakej hodinke zrazu nesiel prud zo zastrcky... Posedim pred letiskom,aspon nemrznem vnutri a po dvanastej idem do Mc na obed,kedze na letisko je vsetko aj 5x predrazene,a v Mc ma Value Lunch - chickenburger,hranolky,cola vyjde nie viac ako v prepocte 1,50eur. Tak,dokonca som si zas sadol k zastrcke,a maju tu aj wifinu,cize toto bude miesto kde budem do vecera sediet.

Aj som si posedel v Mc asi 7hodín. Presunul som sa na letisko. Akoze,nikdy som este nevidel tak prazdne a mrtve letisko. Az mi smutno prislo. Proste bolo tam pat a pol cloveka,nejake akoze obchodiky trapne,ani jedno lietadlo tam nebolo,celkovo tam nie je snad viac ako 20 odletov denne,totalne mrtvo,take divne to bolo. Mali sme letiet o 21:10,o deviatej lietadlo nikde.... Leteli sme nieco po pol desiatej,nudny let. Asi o 23:30 sme uz isli pristavat. Naladu som mal uz o dost lepsiu,proste Borneo,Sabah... To o com som si snival z izby v UK.

A sme tu. Kontrola pasu a peciatka,a otazka kolko dni mozem ostat,odpoved ze plati tych 90dni v malajzii,a uz sa nesiem s usmevom od ucha k uchu. JO!!! Nemusim sa vracat o 30dní,staci ak sa vratim 2dni pred odletom! Cize mame asi 50dni na Borneu Krasa. Hned v priletovej ma cakalo nieco priam neuveritelne v tejto krajine. Stojan plny informacnych letakov o Borneu a mapy Sabahu. Mám asi 10máp a vselijake letaky s info. Na pevninskej casti som celkovo z 8miest zohnal len mapu tras autobusov na ostrove Penang,a to som hladal v turist.info,hoteloch a vsade kde by mohli byt. Super. Pockam si na batozinu a idem to pred letisko vsetko prebalit. No nechcelo sa mi verit,ale pred letiskom stali taxiky a ANI JEDEN taxikar ma neotravoval ci nechcem zviezt... Dokonca hned pri vychode smerova tabula k centru mesta,mapa vo vrecku,a asi o polnoci vyrazam.

Tak viete co,prvy dojem ani nemohol byt lepsi. Krasny NORMALNY chodnik z dlazieb popri stvorprudovke,cela cesta vysvietena,dalej popri dlhej 6prudovke opat normalny chodnik po oboch stranach,a az celu cestu do centra som isiel po normalnom chodniku popri velaprudovkach. Stretol som asi troch ludi v noci,vsetci sa usmiali a pozdravili,ako sa tak prechadzam zrazu idem po palmami pri mori... Vsetko vysvietene ako keby boli Vianoce. Este spomeniem,ta mapa ma cely zoznam vsetkych budget hotelov/hostelov/guesthouseov v meste aj s vyznacenim. Takze to mierim k ulickam kde sa maju nachadzat. Z druhej strany mi zdravi nejaka mlada slecna,zaostrujem zrak,pribieha ku mne...a kurva. No veru,stetka,najprv mi normalne radila ktory hotel a tak,ono to zacalo az ked som chcel ist dalej ze idem nieco pozriet teda,tak mi boli ponuknute vsetky sluzby,zrychlil som krok lebo neustale cupitala za mnou a kecala,reku daj pokoj. A ked som si myslel ze som jej usiel,tak ma skoro vystrelo,ako som zabocil do ulicky tak 5kuriev na chodniku a to uz bol trocha tazsi unik,nastastie som uvidel napis Hotel tak som rychlo vbehol a povedal recepcnemu nech hentie nepusta..

Bolo asi pol tretej v noci. Mal som za sebou prijemnu nocnu prechadzku bez kadejakych prekazok. Ani sa mi nechcelo spat,bol som nadseny z mesta a vsetkeho. Ale zaspal som.

 Blog
Komentuj
 fotka
fxx  9. 3. 2012 12:04
Inak tento blog sa mal volat "tesil som sa ze budem pisat tento blog" lebo pocas tej prechadzky po meste sa mi uz v hlave pisal a tesil som sa az to uverejnim,a nakoniec som to napisal o dost inak kedze som sa na net dostal az tusim na druhy den ked som mal uz uplne napicu naladu z toho ze byvanie hladam a nenachadzam
 fotka
marttina  9. 3. 2012 13:28
pekne, a pohladnicu mam kde do pici?!
 fotka
ragdoll  9. 3. 2012 23:27
Napíš svoj komentár