5.3.2012

Ráno vstavam o osmej aby som rychlo utekal do cestovky o ulicu dalej a ujasnil si veci s vizami. Po ujasneni si veci sa dozvedam ze NIE JE pravda ze potrebujem viza do malajziskeho štatu Sabah na ostrove Borneo,a aby som to mal na 100% tak pani zavola aj na imigracne aby sme sa uistili. SUPER! Doslova som utekal(aj kvoli dazdu) spat na izbu a okamzite si rezervovat letenku,povodne som chcel na stredu. No kedze sa cena zvysila cim je rovnaka ako ostatne dni,a ja tam chcem byt co najskor,kupil som ju na ZAJTRA. Malom som vyskocil z koze od radosti. Zajtra letim z Johor Bahru do Kota Kinabalu. A dufam ze vsetko pojde hladko.

Cize mi ostava este jedna noc,zvazujem ci ju stravim uz ako tretiu noc v meste Melaka kde som prave bol,alebo pojdem hned do JB(Johor Bahru) a prespim tam. Podla info na nete ale autobus nejazdi tak casto,a aj ked mam len az o 21:10,z letiska asi 30km od JB, tak som si povedal ze nebudem to riskovat a idem uz dnes. CO SOM ALE ASI ROBIT NEMAL.

Tak som sa vybral na stanicu,v podstate si uz nezistujem ziadne info o nicom dopredu,vzdy sa na vsetko pytam az po ceste,takze listok do JB a ides.(btw. na stanici som stretol chlapika zo vcera ktoremu som zabudol dat tie 4RM a on tiez asi zabudol kedze nic nevravel Cesta 4hodiny,po ceste som dokonca menil autobus v podstate ani neviem preco,ale,pri vystupovani som si zabudul knihu Lonely planet v autobuse...sakra. Po dlhom motani sa na stanici ze co a kam som si zas naivne myslel ze stanica by mohla byt relativne blizko centra,tak som sa vybral peso len tak na nejaky smer a po ceste sa spytal. 2x som bol poslany spat na stanicu,tak som vzal bus do centra,a veru bola to polhodinova cesta. Nenormalna dezorientacia ze ani neviem kde je sever,a mocem sa okolo/vo velkom komplexe kde je stanica,parkovisko,mrte obchodov a vsetko zaroven,az ma v nadchode zastavi policajt ze nemozem prejst lebo to je uz Singapur. Aha,fajn. Po dlhej chvile sa odtial dostanem konecne von na ulicu,takze,najdime nieco na prespanie.

Toto sa mi este nikde nestalo. Vyse 2hodin som bludil v celom centre,chinatown,indiatown,male ulicky,okolo trznice,a NIKDE ziadny hostel/gustehouse. Oh,vidim napis hotel,mala nadej,a mreze na dverach,zatvorene. Este prejdem do menej rusnej casti,kde nachadzam dalsi napis Hotel a rovnako zatvorene. Nuz,zacinam seriozne rozmyslat,co teraz. Ulica/lavicka sa mi moc nezda ako bezpecne miesto v meste. Skusim ist naspat na stanicu a ist busom na letisko,letisko sa mi zda ako bezpecne miesto kde sa daj ako tak prespat. Prave stoji bus na nastupisti,no ide len do mestecka Senai,kde je v podstate letisko,ale nie az na letisko,takze volim toto.

Poviem vam jednu vec,co neznasam na Malajzii. Toto nie je ako doma,ze ked idete z mesta do dediny a pod. tak konci mesto,nasleduje cesta a vchadzate do dediny,opat konci,zase cesta a dalsia dedina. Tu je to cele ako jedno velke mesto. Cize v podstate ani netusite kde prave ste ak nie ste domaci. Predstavte si cestu z BA na Zlate piesky,parprudova cesta a okolo budovy(predajne,etc.),a predstavte si taku cestu az napr. do Senca a dalej. Proste ziadne oddelenie ze tuto konci jedno a zacina druhe. A tak som samozrejme Senai presiel. Nastastie nie daleko,a sofer mi otvoril dvere na krizovatke. Tak sa vydavame na cestu smerom naspat,nemoze to byt viac ako 5km. Podmienky: je asi 21:00 cize tma,cesta je 6prudovka,cesta nema ziadnu krajnicu,snad kazdy ide viac ako 100,na trave pri ceste su jamy. Challenge accepted.

Idem po trave kym sa ako tak da,dalej obcas po vyslapanej cesticke pred autobazarmi,a kde tu mame zvodidla...tak sa tlacim pri nich aby ma nieco nezrazilo,a ked mozem ist zas po trave tak vdaka svetlam z aut tesne pred sebou vidim hlboku jamu. Kokos,asi 20cm a tento blog by som nepisal. Okej,skladam batoh a idem vyhrabat baterku(vedel som ze sa zide),okrem toho sa mi uz trhaju plecia,a nemam vodu kedze som si povedal ze kupim na letisku. Ides! Uz slapem asi polhodinu ked aspon na tabuli vidim smer letisko,a po chvile aj ulicku s obchodikmi a dokonca 3x hotel. Uf,tak vaham,odslapem to este na letisko kde prespim alebo vezmem drahy hotel? Nakoniec sa v hoteli dozvedam ze letisko o polnoci zatvara,cize...

Najlacnejsie 35RM,nic ine mi proste neostava. Mimochodom tento Senai nie je ziadne mestecko,ale 2x rad obchodov pri ceste. A tak teraz lezim na fajnovej velkej posteli,po 20minutovej teplej sprche v cistej kupelni,a mam aj net. Zajtra rano to idem odslapat na letisko kedze odtialto ani bus nejazdi. Tento vecer mi proste nevysiel.

 Blog
Komentuj
 fotka
kokosovyorech  5. 3. 2012 19:10
mohlo to byť aj horšie ...
 fotka
ragdoll  5. 3. 2012 20:29
ale prežil si to, tak to je fajn.
Napíš svoj komentár