3.3.2012

Vstavam rano o siedmej na to ze typek sa balí. Dal som si krasne ranajky na terase pri rieke,a reku o jednej ide bus tak pojdem s nim. No zbalil som sa skor,takze som stihal ten o desiatej,o pol desiatej som bol v dedinke a prave tam stal minibus ktory mal este jedno volne miesto,tak o pol jedenastej som uz bol v mestecku Jerantut. Mal som namierene do mesta Melaka na zapadnej strane ostrova,asi 180km pod KL. Kedze vlak je lacnejsi,a predpokladal som ze by do velkeho mesta mal ist vlak,tak som isiel na vlakovku,kde mi ale pani povedala ze by som mal 3x prestupovat a to by som este vzdy nebol priamo v meste,cize naspat na bus,len s jednym prestupom. Opat asi 3hodinove cakanie,v meste Temerloh,a o piatej vyraza autobus.

A zas predpokladanie ze by cesta mala trvat tak 2-3hodiny,a trvala 5hodin. Pocas cesty sa blizili nenormalne cierne mraky ktore boli dost nizko,a za chvilku sa zatiahla cela obloha,blesky na celu oblohu,chvilka ticha..... a uz tecie voda prudom z neba,viditelnost takmer ziadna,o par minut uz voda stoji na ceste. Len som dufal ze este nie sme pri ciele,lebo do takeho pocasia mi prisiplast nic nepomoze. Veru sme boli este daleko od ciela,a ked asi o desiatej vecer prichadzame na mega autobusovu stanicu ktora pripominala letisko,tak je nastastie vsade sucho. Vdaka LP(Lonely Planet) ale viem,ze stanica je daleko od centra,no som dost dezorientovany a pytam sa na cestu,po chvilke prichadza chlapik a pyta sa ci hladam ubytovanie,reku najprv cestu do mesta potom aj ubytko,podal mi nejake papiere,pozeram ze Single room za 25RM a free wifi,a este ma tam aj zoberie,tak idem.

Chlapik mal podozrivo dobru anglictinu,celu cestu keca tak som sa dozvedel ze niekolko rokov byval v UK,je lekar zo Singapuru ktory podporuje tradicnu indicku medicinu,a kedze potreboval investovat tak kupil budovu ktoru trocha zrenovoval a prevadzkuje hostel. Fajn ze priamo majitel si hlada hosti na stanici,asi prvy chlapik pri ktorom som nemal pocit ze ma chce okaslat s niecim,nemohol byt priatelskejsi,a este som ho nechcene ja obral o 4RM,kedze som dal vyprat a vyvesil a isiel spat,a rano som zabudol zaplatit,takze sorry meeen. Izba fajn,tepla sprcha,net,dole kuchynka a miestnost s tv,plno knih,dalo by sa tam byvat aj dlhsie.

Jednoznacny plan na zajtrajsok je ist na imigracne aj napriek tomu ze je nedela,maju mat do jednej otvorene,a rychlo vybavit viza na Borneo.

Je 4.3.2012 a o osmej vstavam na zbijacku zo stavby vedla. Poberam sa do mesta najst zastavku,a bus na stanicu,a zo stanice na imigracne. Najdi neoznacenu zastavku v neznamom meste. Okej,po dobrej chvilke to mam,aj s oznacenim,a stojim na okraji cesty a cakam,mestske autobusy tu jazdia asi kazdych 20-30min. Asi po 15min. vidim bus,mavam mu a smerujem na stanicu. Zo stanice hned na bus smer imigracne. Po takmer hodine trkotania sa v meste v historickom vozidle mi chalan vravi ze tu mam vystupit,je dvanast hodin tak to stiham. Po chvilke bludenia v budove kde nie je ani pismenko anglicky som to nasiel vdaka slovam na tabulke "imigressen/pasport",hala PLNA PLNA ludi,par okienok otvorenych,a kazdy caka s papiermi. Vybavuju sa tu v podstate pasy,okienka s cizami zatvorene,nie je mozne sa nikoho nic opytat kedze je vsetko zatvorene,a to co je otvorene k tomu sa dostanu len ludia s cislami a papiermi. FAJN. Po takmer hodine to vzdavam,a rozhodol som sa ze najdem v meste pobocku AirAsia alebo policiu pre turistov.

Vysiel som z budovy,a som na stvorprudovke. Neostava mi nic ine ako peskovat,na praziacom poludnajsom slnku. Po asi 500m dochadzam ku krizovatke,super,mame tu 2x 4prudovku a 2x 8prudovku. Tak zas peskovanie,niekde to musi mat koniec. Po nejakej hodine nachadzam autobusovu zastavku,dozvedam sa ze som asi 10km od centra,cize jedine bus,ktory nastastie prave prichadza.

Viete,v LP sa pise ze Melaka je take stredne velke mesto. Ono Melaka je asi ako 2-3x Bratislava. Skratim to,po kadejakych behackach po meste sem a tam som dospel k tomu,ze aj ked som nechcel tak tu musim stravit dalsiu noc,kedze v nedelu nic nezmozem,v pondelok snad vybavim. Takze bus do Chinatown,co je snad v kazdom meste centrum,o ulicu dalej sa pytam na cenu v hosteli,25RM a beriem,free wifi,zlava na par veci,a zatial najvacsia izba aku som mal,s fajn vyhladom na ulicu. Skladam veci a utekam von,je asi pol stvrtej,nedaleko ma byt more,prechadzam sa pri rieke,a zistujem ze je to zatial asi naj mesto v akom som tu bol. Je to fajn,aj ked tu morska strana nijak nie je vyuzita(v GR ma kazde primorske mesto aspon maly pristav a promenadu),po dlheeej prechadzke prichadzam k mostu ktory vedie na blizky ostrov,na ktorom v podstate vobec nic nie je,len sa tam stavia. Cestou naspat prekvapivo zistujem,ze cely Chinatown je o dve ulice dalej kde som rano bludil a hladal aspon centrum ci zastavku

Po ceste rozkladaju nocne trhy a vidim tu nieco nevidane,ako sa pripravuje krasnucky kebab,a bude len za 2,50RM! Tak som zatial presiel k rieke,posedel,presiel sa,a po chvile sa vratil k stankom,a dokonca vedla aj griilovana kukurica za 2RM! Krasa krasa,najedol som sa pri zapade slnka pri rieke s doprosujucou sa mackou ktora v zufalosti jedla kukuricu co som jej daval. Este nikdy som nepocul tak vytrvalo mnaukat macku.

Poberam sa naspat,aby som mal cas na nete ceknut par veci,a vecer este vybehnem a pozriem si nocne mesto a na neskoru veceru si dam vifonku za 1,20RM z nonstopky,glutaman a modifikovane sracky potesia zaludok. Plan na zajtra je vstat a utekat do cestovky,popytat sa ako je to s vizami,na stredu je lacnejsia letenka,straaasne dufam ze budem v moct v stredu poletiet,no ked sa pozeram na to realne tak sa urcite nieco dokafre. Cau.

 Blog
Komentuj
 fotka
pupinkavec  4. 3. 2012 18:09
Máš môj obdiv !!! Držím palce, nech ťa tam nezje nejaký tiger
 fotka
pstros213  6. 3. 2012 22:36
krasnucky kebab dal by som si
Napíš svoj komentár