Mám 14 rokov a čoskoro už 15. Čas beží a ja stále neviem čo by som chcela v živote robiť a o výbere školy už ani nehovorím . Preto sa obraciam na Vás .Nechcem toho veľa iba dobrú radu pri výbere povolania
Baví ma športovanie, čítanie kníh , a mojou najväčšou vášňou je cestovanie . Mojou prioritou bolo mať dobré známky aby som v živote mohla robiť to čo ma baví a napĺňa. Skončila som stále s 1 . Medzi moje obľúbené predmety patria - matematika,angličtina,ruština,telesná. Nechcem celý život presedieť v kancelárii s min. platom.Tiež by som chcela pomáhať ľuďom. Moja mama mala onkologické ochorenie a odvtedy som chcela prispieť k tomu aby sa vynašiel liek na takéto ochorenia . Chcem toho veľa a som si vedomá že sa mi z toho splní minimum........... Čo mi poradíte ?
povedala by som, že niečo s cestovným ruchom, napríklad letuška, máš rada jazyky a cestovanie, to povolanie je ideálne, aj plat je celkom v poho
doktor je fajn, ale myslím, že je to skôr poslanie ako povolanie, musíš obetovať nesmierne veľa, kým získas titul a potom dalšie roky, kým vôbec budeš robiť (typujem, že hned po škole nebudeš mať love založiť si vlastnú ordináciu)
inak tá veta že "mojou prioritou bolo mať dobré známky, aby som v živote mohla robiť, čo ma baví" ma pobavila, ja som na výške a sú tu ľudia, čo na strednej mali 4/3, niektorí aj prepadli, z maturity mali 4 a tu na vš sú super študentmi, známky dnes už toho veľa neznamenajú, možno na tej základke ešte..
Ďakujem za rady Ohľadom tých známok tak mám celkom dobrú pamäť tak získavať také známky bola hračka Viem že sa to točí všetko kolo peňazí a pod. ale vždy je lepšie patriť medzi 1 ako medzi 3 . Máš viac príležitostí . No aspoň na tej základke
mi to pride take vtipne ked ma 15 rocne decko vedet co chce robit v zivote ved to je uplny nonsens. to velakrat ludia nevedia ani v 25 co robit. ah.... radsej sa tam dobre uc, opovaz sa mat dvojku inak skoncis ako stoka. oh boze... deti moje. ja som na strednej prepadol a zarabam trojnasobok toho co moji vrstevnici a som toho dosiahol trojnasobne viac nez oni
Choď na gymnázium, snaž sa získať čo viac všeobecných vedomostí. Cez leto choď na rôzne brigády, spoznávaj ľudí, nechaj sa inšpirovať. Rozprávaj sa s ľudmi s rôznymi povolaniami. Časom sa ti vykryštalizuje, čo budeš chcieť v živote robiť.
@bonnie1 good luck, to keby som vedela ako na to tak ti poviem...ale neviem a to uz mam 22!!!!
a PS: dobre znamky su ti nahovno!!! mala som same jednotky a kde som?? kdee? v riti som. boli mi nanic!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
doktor je fajn, ale myslím, že je to skôr poslanie ako povolanie, musíš obetovať nesmierne veľa, kým získas titul a potom dalšie roky, kým vôbec budeš robiť (typujem, že hned po škole nebudeš mať love založiť si vlastnú ordináciu)
inak tá veta že "mojou prioritou bolo mať dobré známky, aby som v živote mohla robiť, čo ma baví" ma pobavila, ja som na výške a sú tu ľudia, čo na strednej mali 4/3, niektorí aj prepadli, z maturity mali 4 a tu na vš sú super študentmi, známky dnes už toho veľa neznamenajú, možno na tej základke ešte..
Ale moj najoblubenejsi predmet je Mechanika tekutin
mne to na strednej doslo
a PS: dobre znamky su ti nahovno!!! mala som same jednotky a kde som?? kdee? v riti som. boli mi nanic!
PPS: berte moj komentar s rezervou, mam zachvat