chcela som rozbehnut diskusiu na temu tzv. maturitnych ciest....
ako som uz postrehla je u niektorych uz trend namiesto stuzkovej si zorganizovat dovolenku a na tyzden ist oslavovat napr. do chorvatska. zatial to robia iba ojedinele t
Podla mna samotna stukova je slavnsotna udalost a podla mojho nazoru si rodicia zasluzia sucastnit sa jej.
Po maturite je chata skvela vec ale podla mna je to taka rozlucka za stredoskolskym kolektívom,takze ja ososbne som radsej za alternativu, hory,chata,partia,dobra hudba... litre pitiva
stužkova stoji mrte ..dj,technika,hala,večera,šaty..
stužkova je však niečo ako podakovanie učitelom a rodičom,,každy rodič je na svoje dieta hrdy pri stužkovej,je to akysi milnik života..
čo sa tyka dovolenky podla mna vide rovnako ako stužkova a viac si tam užiješ .,..ide o to či to chceš mat čisto pre seba alebo chceš do toho angažovat aj okolie ako su rodičia a učitelia..
btw cez prazdniny som bol na rodose na tyžden all inclusive za 22tisic..to znamena že ked pojdete 30 do chorvatska tak to budete mat lacnejšie a myslim že aj daka hromadna zlava by mohla byt..tiež ak pojdete busom tak to bude lacnejšie ako lietadlo a ako bolo spomenute tak aj hotel može byt menej nobl..
čiže cenovo to vychadza podla mna narovnako ako stužkova..
Stuzkova, mal som ju. Vlastne som nechel mat stuzkovu, chcel som akesi posedenie v restike. Moja sestra mala ist do chorvacka, bolo vsetko aj prachy na to, jedna povedala, ze chce mat stuzkovu a msueli mat vseci, chorvacko padlo teda za halvu.
ja by som trebars nebral ani to chorvacko. stacilo by mi iba to .... posedenie v restike, a potom kto chce ist nech ide na diskoteku. ovela lacnejsie a aj lepsie by to bolo. bez partnerov bez rodicov iba trieda a triedny ucitel/ka.
ale ak by som bol daky dobrodruh tak by som bral aj to chorvacko a maximalne co by som do toho dal by bolo mozno 5000Sk a robilo by sa to mo maturite, nie v case stuzkovania. Stuzkovanie by bolo v triede a po mature olee zasluzena dovolenka a oslava.
aby ste si to vedeli predstavit: u nas to bolo tak, ze po mature bolo posedenie pre rodicov v aule skoly, kde sa podavalo sampano, kde dostali vsetci slavnostne maturitne vysvecenie, riaditel mal prihovor, podakovalo sa ucitelom, vsetci si urobili svoje fotky a bolo. o dva tyzdne sme leteli do turecka kde sme boli v hotely 2000 maturantov (cize hotel patril cisto nam) a byvali kazdy vecer disco, cez den rozne akcie a tak... islo asi 70 % triedy... zas je jasne, ze to netrafi kazdeho vkus, ale bolo to paradne
no to my mame uz datum stuzkovej...rok 2010 ale inaa vec...ked sme sa dohadovalli asi tri slecny chceli presadit tento napad..ale cela trieda ich zrusila a este aj rodicia na rodicku... no podla mna je stuzkova (navzdy sa zachova v pamati stuzkova) proste stuzkova a nou zostane-stara dobra klasika...a na taky spolocny vylet su dozvuky a predsa je jedno ci chlastate v super hotely na plazi alebo na chate ..moj nazor
no ja som velmi chcel aby sme sli niekam na vylet, ale prt, mali sme klasicku stuzkovu, zaplatili sme majlant za taku blbost... co uz, niektorym tym snobskym typom sa pacilo pretrcat sa pred vsetkymi ako najdolezitejsie hovno v zumpe XD
no nasa prva elitna trieda sa to snazi presadit u riaditelky, no jej sa to nejako nelubi , tak sme zvedavi ako sa to presadi ale predstava je to supeeeeeeeeeeeeeeeeer jooojojojoj
My sme mali klasicku stuzkovu, ale ja by som tiez bral vypadnut na tyzden prec niekam do hotela, chlastat atd. Pretoze stuzkova v "kulturaku" je podla mna dost o nicom. Vsetci sa snazia aby to vyzeralo strasne noblesne, ale je to trapne divadielko :/ I ked clovek po par flaskach vina a ineho alkoholu ma iny pohlad na svet
na našej škole stužková noblesu má..možno pre to, že sme malé konzervatórium, a predsa len, cítenie iné ako inde..aj štýl,vzťahy, atď.Ja som za stužkovú..dovolenka so skvelou partiou môže byť, prečo nie,ale často krát, je stužková jediný večer v živote, keď budem mať nádherné drahé šaty, účes..keď sa budem cítiť ako princezná..keď sa môžem zblížiť, poďakovať, zabaviť profákov..keď si moja mama pomyslí, že je na mňa hrdá..a dozvuky, budú..a myslím, že je jedno či sa chľastá v horách na chate, alebo pri mori a v lete- čo väčšina( aspoň z nás) má povybavované brigády a kšefty...
nasa triedna chcela ist na francuzsku rivieru a najprv to vyzeralo ze ideme ale potom sa to nejako zvrtlo a budeme mat klasicku stuzkovu. ja si myslim ze klasicka stuzkova je hodne zastarana(hlupe programy, tombola...), my by sme chceli nejaky pomaturitny ples ako to byva na zapade a nie preto ze sa chceme opicit po amikoch ale jednoducho zda sa mi to praktickejsie po mature ked sme seci uz za vodou.
nie je... maturitny ples je MATURITNY cize nie je v novembri alebo kedy... xP cize to ma nejaky vyznam, proste je to oslava, ze sme uz zmaturovali (ak sme zmaturovali XD).
keby nám to vedenie dovolilo tak sme tiež chceli ísť do chorvátska, ale kedže na vedení sú divní ľudia tak ... Najreprezentatívnejšiu triedu niekam nepustiť, to ej trochu odveci, a zaujímavé že nižšie ročníky mohli ísť na dovolenku ale len cez cestovnú kanceláriu so známosťou na naše vedenie. takto to dnes chodí.
ja by som svoju stuzkovu nevymenila za ziadny vylet, nech by to bolo kamkolvek a na akokolvek dlho...na ten vecer budem ja spominat este dlho, podla mna je to pekna tradicia, akasi oslava toho, ze je to posledny rok, co sme spolu...ked vsetci poplakavaju a tesia sa a vsetko je take ine, nejako si vsetci na chvilu uvedmime, ze sa vlastne mame radi...asi to znie ako dost velky gyc, ale pre mna to bol vynimocny gyc
Stuzkova je stuzkova a to by mal prezit kazdy .ziadny vyznam nema ked sa cela trieda vyberie na dovolenku. rodicia si zasluzia aby boli pisni na svoje deti , no a aj to ze na utracanie ich penazi sa zucastnia aj oni
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Podla mna samotna stukova je slavnsotna udalost a podla mojho nazoru si rodicia zasluzia sucastnit sa jej.
Po maturite je chata skvela vec ale podla mna je to taka rozlucka za stredoskolskym kolektívom,takze ja ososbne som radsej za alternativu, hory,chata,partia,dobra hudba... litre pitiva
stužkova je však niečo ako podakovanie učitelom a rodičom,,každy rodič je na svoje dieta hrdy pri stužkovej,je to akysi milnik života..
čo sa tyka dovolenky podla mna vide rovnako ako stužkova a viac si tam užiješ .,..ide o to či to chceš mat čisto pre seba alebo chceš do toho angažovat aj okolie ako su rodičia a učitelia..
čiže cenovo to vychadza podla mna narovnako ako stužkova..
ja by som trebars nebral ani to chorvacko. stacilo by mi iba to .... posedenie v restike, a potom kto chce ist nech ide na diskoteku. ovela lacnejsie a aj lepsie by to bolo. bez partnerov bez rodicov iba trieda a triedny ucitel/ka.
ale ak by som bol daky dobrodruh tak by som bral aj to chorvacko a maximalne co by som do toho dal by bolo mozno 5000Sk a robilo by sa to mo maturite, nie v case stuzkovania. Stuzkovanie by bolo v triede a po mature olee zasluzena dovolenka a oslava.
aby ste si to vedeli predstavit: u nas to bolo tak, ze po mature bolo posedenie pre rodicov v aule skoly, kde sa podavalo sampano, kde dostali vsetci slavnostne maturitne vysvecenie, riaditel mal prihovor, podakovalo sa ucitelom, vsetci si urobili svoje fotky a bolo. o dva tyzdne sme leteli do turecka kde sme boli v hotely 2000 maturantov (cize hotel patril cisto nam) a byvali kazdy vecer disco, cez den rozne akcie a tak... islo asi 70 % triedy... zas je jasne, ze to netrafi kazdeho vkus, ale bolo to paradne
Ja by som sla kludne aj na dovolenku mohlo by to byt super , my sme boli na skolskom vylete v ITA a bolo skvele.
Ale aj stuzkkkova ma cosi do seba
hmm urobim si asi BIRDZ Vylety
A cez leto sa vyber na dovolenku s ľudmi, ktorých máš radšej ako spolužiakov. Vždy sa nájdu nejakí zmrdi, čo to kazia
málokedy že sa kolektív zhodne....
Nakoniec to padlo po dlhých hádkach na Stužkovú, ale napriek mojím obavám z brutálnej nudy bola celkom sranda. Pilo sa a veselilo.
Nakoniec som bol radšej, že sme mali maturitu
Na dozvukoch sme si užili dosť