Ahojte Birdzáci.Potrebujem poradiť najme od tích,ktorý sa rozhodli študovať prípadne študujú,ale aj skúsených vzdelaných ludí humanitné smery ako napr.sociológia,psychológia,soc.práca atd..
no, vyzerá to tak, že chceš ísť za každú cenu na psychológiu do BA. ak chceš naozaj na psycho ísť a tieto veci ti robia problém, tak si pozri podmienky na iných školách.
odporúčam ti napr. v Brne na Masarykovej a nie preto, že tu študujem, ale preto, že tu na prijímačkach tieto veci neriešia.
Ak tymi dvoma v BA myslis aj pracovnu psychologiu na FSES UK tak tam sa nedostanes.Je tam obrovsky naval plus beru iba na zaklade vysledkov z maturity, ziadne prijimacky tam nie su...
Na Fphil UK mas ovela vacsie sance takze tou prvou by som vobec ani nestracala cas na tvojom mieste. A to ze sa na gym. objavuju ine predmety u nich nema absolutne vahu. Prihliadaju len na priemer a na znamky zo SJ a z jazyka.
No, a ake mas predstavy do buducna? Myslim, s vyskou psychologie. Podla toho, co ja viem, je psychologia dost narocna a adekvatne k tomu praca s nou spojena je platena absolutne.. nechcem povedat na prd, ale je to tak - NA PRD. Takze ak ide iba o velku zalubu, nechaj si to len ako konicek. Hoci neviem, ako je to s platmy za elektrotechnicke zamestnania, ale si si isty, ze mas s psychologiou schopnu samostatnu perspektivu existencie?
Lopatka:Ano ta druha Uk je ta prac.psych..no hej všimol som si,že je tam nával.Ale,tam by som skúsil,len externé...
Gretusha:Hm študium v Brne..viem,hovorí sa,že tam su "dobré " školy..Koľký rok tam chodiš?.
No na Sk v Ba.mám takéto možnosti:1.UK.Filozofická.2.UK.soc a ek.vied.3.Sv.Alžbeta..tam je psychológia aj sociológia..Minulý rok som sa pozabudol a stihol som skúsiť,len tú alžbetku,ale to som sa skoro,len mesiac učil ..takže tak
ja chcem ist rovnako ako ty na psychologiu a mam obchodnu skolu (cize ekonomika, manazment atd), na PO univerzite nemaju prijimacky a beru podla maturity a vysvedceni... v Ke su prijimacky z jazyka, biologie a zakladov psychologie, co sa da naucit... v ba a dalsich mestach neviem ako to ide, viac nepomozem
@stevewra ja som tu tretí semester. okrem toho "dobré" školy? Masarykova je v 100ke najlepších univerzít v Európe. (čím sa žiadna škola na SVK hrdiť nemôže)
osobne som si povedala "načo ísť do BA, keď môžem ísť do Brna?"
chápem, že každý má iné možnosti a iné preferencie. ale pokiaľ vidím, že ťa trápia tieto veci ohľadom prijímačiek, tak nevidím dôvod, prečo by si to neskúsil niekde, kde ich viac zaujímajú tvoje študentské predpoklady a chcenie.
Dva roky po škole..Mal som tú česť si vyskúšať rôzne práce..Vyskúšal som aj vš.elektro,ale tam som to nezvládol..keďže mna elktro absolútne nebaví...
Rozhodol som sa dať na humanitný smer,lebo chcem pomáhať ludom.Som empatik..Na škole ma bavili skôr humanitne predmety,niež elektro..
Vime,že niesu dobre platený,ale záleži aj na špecializácii..Psychológovia sa vzdelavaju celý život..resp.všetky humanitné odbory...A pokím sa dostaneš k samotnej práci psychológa musiš prejsť niekolkými kurzami a tak.pozeral som to niekde,je toho vela,však viem dalo sa to čakať..
Ak by som si mal vo vyššich ročníkoch vybrať špecializáciu ,tak to bude vývinová psychológia..v rodine mám dvoch ludí z vyvinovou poruchou,žijem snimi,takže viem,čo to je a predsa študium psychologie je o prežívaní..resp.sa tak zameriava ževraj a potom druhá špecializácia.poradenská psychológia.Všetko toto sa píše lahko,ale ja ako z SOU sa musím prekonať a vela učiť,len aby som prešiel prijimačkamy..
sivka kurzy otvára len na jeseň.. ale možno by si mohol skúsiť nejaké súkromné doučovanie, doktoranti z fakúlt také určite robia..
a myslím si, že úroveň komenského klesá a dopredu sa derú ďalšie školy.. akože, fsevka nie je zlá, možno tam pôjdem na magisterské, ale je hrozne nestabilná a keď počujem kamarátov, čo tam chodia, keď mi opisujú podivný systém prebiehania skúšok, mám dosť...
UK vyzerala úplne inak pred dvomi rokmi, keď som tam prišla.
*však ja chcem ísť na psychológiu do Ba alebo do Brna, z gymnázia, mám relatívne dobré známky, zaujímam sa o psychológiu i vo voľnom čase - čítam knihy s danou tématikou, angličtinu mám na fajn úrovni, vďaka jazykovým školám a pod. a nemyslím, že ma tam zoberú
co sa tyka mojho nazoru, na UK sa so zlou maturitou a vysledkami zo skoly nedostanes..na psychologiu.. na nejaku aplikovanu asi tiez nie.. ide o to ze tie prijmacky su tam fakt o hubu na psychologiu a aj najlepsi ich maju problem spravit.. co sa tyka uplatnenia psychologov po skole? mam kamosku co vystudovala psychologiu a hovori ze naklady na rozne akreditacie a atestacie ju pred samotnou investiciou do svojej ambulancie vyjdu okolo miliona korun..ze super..ale tak ide si za svojim aj ked su to strasne palky, chce byt klinickym psychologom..
a co takto nejaka psychologia alebo sociologia v trnave?
ja osobne si ich davam ako zaruku ked ma nikam inam nevezmu
Ono by som aj skúsil Brno.len tú mám záväzky---Teraz som ešte viac na pochybách.
Takže začnem z vylučovaciu metódou.. :1.UK..mam o ničom maturitu a primačky musím dať na viac ako 90% aby som mal aspoň dakú šancu na prijatie,kedže,už teraz viem,že za maturu nebudu žiadne body ,minuly rok som absolvoval prímačky na psyché,takže viem o čom sú .Robil som ich na Alžbetke..nezdali sa ťažke,aj som si veril,ale napokon ma neprijali .
Takže vylučovacou metódou mi tu ostáva..Alžbetka ,čo sa tíka BA..mimo BA,len externé,kedže viem,že možnosť na SVk študovať externe psyché,je,len na Uk,fak.soc.vied..tak tam mám minimalné šance,ako sa spomínalo a je verjené známe kolko sa tam hlási ludí ..
..takže napokon si musím urobyť novú maturu,len za to,že ako 15 ročný seplák som nepočúval rady rodičov?A šiel som na úbohu SOU,pričom na ZŠ som mal dobré výsledky s priemerom 1,6.....za chyby sa platí..v mojom prípade v dospelosti vrrrrrrr
To je jedno ci na denne alebo externe aj tak sa tam so zlymi znamkami z maturity nemas sancu dostat. Nezobrali tam xy ludi co poznam ktori zmaturovali na same 1 maximalne 2.
No podla všetkého ano..hladal som..a žial,len v Ba..ide o to,že vela profesorov a garantov sa zhodlo,že štúdium psychológie rovnako ako medicina bude len denne..lebo si to vyžaduje celu osobnosť človeka účasť na prednáškach,seminároch a cvičeniach,,skratke sa povedalo tak,že su to odbory,ktore máju pomáhať ľudstvu .Vynimkou je tuším právo,ktore sa môže ex....je to menšia diskriminácia,že podla "velkých" mozgov,že odborníci sa robia,len na dennom študium,tím prichádzajú o šancu ludia,ktorí z rôznych okolnosti nemôžu navštevovať denne štúdium.....Podla mna o take desaťročia už bude možnosť..možno
mmm veru je to blbe na psychologii je o dost vacsia plnka, ja som robila prijimacky na sociologiu tam nas slo ovela ovela menej a otazky sa ani nedrzali velmi gymnazialneho uciva ale skor takeho vseobecneho prehladu a tak...
niekedy si hovorim ze keby ta skola mala ozaj dobru uroven tak by som tie prijimacky nespravila
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
odporúčam ti napr. v Brne na Masarykovej a nie preto, že tu študujem, ale preto, že tu na prijímačkach tieto veci neriešia.
Na Fphil UK mas ovela vacsie sance takze tou prvou by som vobec ani nestracala cas na tvojom mieste. A to ze sa na gym. objavuju ine predmety u nich nema absolutne vahu. Prihliadaju len na priemer a na znamky zo SJ a z jazyka.
Radsej sa uc na prijimacky...
Gretusha:Hm študium v Brne..viem,hovorí sa,že tam su "dobré " školy..Koľký rok tam chodiš?.
No na Sk v Ba.mám takéto možnosti:1.UK.Filozofická.2.UK.soc a ek.vied.3.Sv.Alžbeta..tam je psychológia aj sociológia..Minulý rok som sa pozabudol a stihol som skúsiť,len tú alžbetku,ale to som sa skoro,len mesiac učil ..takže tak
osobne som si povedala "načo ísť do BA, keď môžem ísť do Brna?"
chápem, že každý má iné možnosti a iné preferencie. ale pokiaľ vidím, že ťa trápia tieto veci ohľadom prijímačiek, tak nevidím dôvod, prečo by si to neskúsil niekde, kde ich viac zaujímajú tvoje študentské predpoklady a chcenie.
Rozhodol som sa dať na humanitný smer,lebo chcem pomáhať ludom.Som empatik..Na škole ma bavili skôr humanitne predmety,niež elektro..
Vime,že niesu dobre platený,ale záleži aj na špecializácii..Psychológovia sa vzdelavaju celý život..resp.všetky humanitné odbory...A pokím sa dostaneš k samotnej práci psychológa musiš prejsť niekolkými kurzami a tak.pozeral som to niekde,je toho vela,však viem dalo sa to čakať..
Ak by som si mal vo vyššich ročníkoch vybrať špecializáciu ,tak to bude vývinová psychológia..v rodine mám dvoch ludí z vyvinovou poruchou,žijem snimi,takže viem,čo to je a predsa študium psychologie je o prežívaní..resp.sa tak zameriava ževraj a potom druhá špecializácia.poradenská psychológia.Všetko toto sa píše lahko,ale ja ako z SOU sa musím prekonať a vela učiť,len aby som prešiel prijimačkamy..
a myslím si, že úroveň komenského klesá a dopredu sa derú ďalšie školy.. akože, fsevka nie je zlá, možno tam pôjdem na magisterské, ale je hrozne nestabilná a keď počujem kamarátov, čo tam chodia, keď mi opisujú podivný systém prebiehania skúšok, mám dosť...
UK vyzerala úplne inak pred dvomi rokmi, keď som tam prišla.
Takže tam študuješ psyché?
co sa tyka mojho nazoru, na UK sa so zlou maturitou a vysledkami zo skoly nedostanes..na psychologiu.. na nejaku aplikovanu asi tiez nie.. ide o to ze tie prijmacky su tam fakt o hubu na psychologiu a aj najlepsi ich maju problem spravit.. co sa tyka uplatnenia psychologov po skole? mam kamosku co vystudovala psychologiu a hovori ze naklady na rozne akreditacie a atestacie ju pred samotnou investiciou do svojej ambulancie vyjdu okolo miliona korun..ze super..ale tak ide si za svojim aj ked su to strasne palky, chce byt klinickym psychologom..
a co takto nejaka psychologia alebo sociologia v trnave?
ja osobne si ich davam ako zaruku ked ma nikam inam nevezmu
Takže začnem z vylučovaciu metódou.. :1.UK..mam o ničom maturitu a primačky musím dať na viac ako 90% aby som mal aspoň dakú šancu na prijatie,kedže,už teraz viem,že za maturu nebudu žiadne body ,minuly rok som absolvoval prímačky na psyché,takže viem o čom sú .Robil som ich na Alžbetke..nezdali sa ťažke,aj som si veril,ale napokon ma neprijali .
Takže vylučovacou metódou mi tu ostáva..Alžbetka ,čo sa tíka BA..mimo BA,len externé,kedže viem,že možnosť na SVk študovať externe psyché,je,len na Uk,fak.soc.vied..tak tam mám minimalné šance,ako sa spomínalo a je verjené známe kolko sa tam hlási ludí ..
..takže napokon si musím urobyť novú maturu,len za to,že ako 15 ročný seplák som nepočúval rady rodičov?A šiel som na úbohu SOU,pričom na ZŠ som mal dobré výsledky s priemerom 1,6.....za chyby sa platí..v mojom prípade v dospelosti vrrrrrrr
niekedy si hovorim ze keby ta skola mala ozaj dobru uroven tak by som tie prijimacky nespravila
ako sa tam dokážem prihlásiť a kolko stojí externé štúdium psychológie