chcem sa stat zubarkou no neviem na aku školu mam ist. Stačí mi isť na zdravotnú ? alebo musim ist niekam inam ? na zdravotnej sa môžem vyučiť maximalne za asistentku.... pripadne na aku skolu mam ist keby som sa chcela venovat celustnej ortopedii alebo d
najlepšie spravíš, ak pôjdeš na gymnázium a budeš sa venovať biológii a chémii, aby si nemala problém pri prijatí na VŠ - a tam si už budeš môcť vybrať
@simik404 zdravotka ťa viac pripraví na odborné predmety, no gymnázium viac na chémiu, matiku a biológiu, čiže keď máš dobré známky, jednoznačne gymnázium...
no tak mam fajn znamky ale na gympel velmi nechcem ale keby som vystudovala asistentku na zdravotnickej tak mam sancu ist na visku pre zubarov ? a na aku skolu by som mala ist keby som chcela byt celustnou odtopedickou ?
zdravotná škola alebo gymnázium (zameriavaš sa hlavne na biológiu a chémiu)...záleži tiež aj od fakulty a od ich požiadaviek...niektoré LF ani nezaujímajú tvoje vysvedčenia a na prijímačky si tam kľudne môže prísť aj študent z obchodnej akadémie...
jednoznacne gymnazium...tam ta biologiu a chemiu naucia lepsie...ked si budes vyberat gymnazium,skus si aj pozistovat,na ktorom gymnaziu mas tieto predmety na najlepsej urovni...napr gymazium v mojom meste je lepsie v matike a informatike a zas gymnazium v meste cca 5km dalej je vyborne v chemii...
Na gympeľ a potom zubarina - medina..tu u náš, čo máme zdravotku tak holky vravia,že z chémie skoro nič nevedia..sice majú prax, ale ak by chceli ísť na zubarinu / medinu tak sa musia poriadne doučovať...neviem ako to je na iných zdravotkách..každopádne na zubarinu berú dosť málo ľudí..menej ako na všeobecnú..na SK sa robia testy chémia, biola a v česku aj fyzika
hej, už to funguje pár rokov (nie som si istá, či to náhodou nebolo aj dávnejšie takto .. ale ozaj neviem)
odkedy je oddelené štúdium zubariny a všeobecného lekárstva (len ide o to, že "starí" zubári sú mudr. lebo ten titul sa nemení - "neodoberú" im ho, ale teda noví - mladí sú už mddr)
hlavne je to koli tomu , ze oddelili tie dva odbory , nemaju tak vela spolocnych predmetov ... a pre zaujmavost v Cechach sa studuje zubarina ´´už´´ len 5 rokov - a titul MDDR.
a @simik404 na zdravotnu nechod !!! no na zubara sa dostanes ( tak ako povecsine aj na vseobecaka ) len ked mas znamost a zaroven aj super znamky a vedomosti ... mam znameho ktory robil na UK BA fakulte mediciny a ten mi to sam povedal .
@filip969696 zaujimave,poznam vela ludi ktori nemali znamost,super znamky a primerane vedomosti a dostali sa aj na vseobecaka aj na zubneho. Milujem ludi ktori si myslia ze kazda skola na SVK je tak skorumpovana ze z 200 ludi vezmu 199 cez znamosti .-D
najlepšie bude ak pôjdeš na gymnázium, ked sa dobre učíš, aj keby si si to náhodou rozmyslela tak predsa môžeš ísť na hociaku výšku, stredná škola zubného lekárstva nie je iba ak by si si chcela vyskúšať zubnú asistentku na strednej v Bratislave, ale to sa ti neoplatí, lepšie ísť na gympel a z gympla na výšku bud do Bratislavy, Košíc alebo do Ceska.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
medicína
ten titul je už MDDr.
a na gympel choď, na zdravotnú určite nie, tá škola je v dnešnej dobe úplne na nič
nerozumiem, čo ozaj ?
hej, už to funguje pár rokov (nie som si istá, či to náhodou nebolo aj dávnejšie takto .. ale ozaj neviem)
odkedy je oddelené štúdium zubariny a všeobecného lekárstva (len ide o to, že "starí" zubári sú mudr. lebo ten titul sa nemení - "neodoberú" im ho, ale teda noví - mladí sú už mddr)
hlavne je to koli tomu , ze oddelili tie dva odbory , nemaju tak vela spolocnych predmetov ... a pre zaujmavost v Cechach sa studuje zubarina ´´už´´ len 5 rokov - a titul MDDR.