Ahojte. S priateľom sme po deviatich mesiacoch začali spolu bývať (už 2 roky) ale po pár komplikáciach to vyzerá tak že na pol roka budeme musieť byť od seba, teda vídať sa budeme a podobne len nebudeme spolu bývať. Neublíži to vzťahu? Zažil to už niekto?
@kevin nie nemá byť vzorec, a ja si myslím že by z toho nemal byť až nejaký problém ale tak pochybnosti či sa dá vo vzťahu vrátiť o pár krokov späť bez následkov tam sú. Predstav si že ak s niekym chodíš a vídaš sa s ním na pár hodín týždenne potom po deviatich mesiacoch začnete spolu bývať, bývate spolu dva roky a potom sa zase vrátite do stavu kedy ste spolu len na pár hodín týždenne. Počas toho bývania si človek zvykne na to že je s tým druhým ráno keď sa zobudí, celý večer a aj večer keď zaspáva a zrazu ti z toho celého vďaka povinnostiam počas týždňa ostane pár hodín cez pracovný týždeň a pár hodín cez víkendy. Tak by som rada vedela či niekto niečo také prežil a že či to nezanechalo nejaké následky a dá sa to ustáť v pohode.
Tak ako keby nas taka vec ma rozdelit asi by to o niecom svedcalo zrovna stastna by som nebola, ale deju sa aj horsie veci vo vztahu nez docasne odlucenie..
Čítal som takú štúdiu, dnes už v sociológii fakt, že ak začne pár bývať spolu pred manželstvom (je jedno či cirkevným alebo úradným asi.) tak majú vyššiu rozvodovosť tieto páry - ktoré bývajú spolu pred manželstvom.
@kierkegaard a nehrá v tom rolu aj fakt, že tí, čo čakajú do svadby sú viac nábožensky založení a následne sa boja rozviesť (lebo veď čo povedia tetky, susedia a tak), prehliadajú nedostatky a trpia v tom vzťahu aj napriek nezhodám?
Ono sa to nedá zovšeobecňovať, niekto sa berie preto, aby mu mal kto prať a variť a ak to náhodou nie je podľa jeho predstáv, zvaľuje to na manželstvo a iný sa chce s rodinou v jeden výnimočný deň zabaviť a nečaká, že sa zrazu zo dňa na deň niečo zmení. Všetko je to o ľuďoch a ich prístupe a snahe ten vzťah budovať.
@hellium Ja som uviedol výsledok výskumu, či prevládajú nábožensky založený alebo nie je vec v rovine "keby" A tetky, susedia atď. to znie moc slovensky výskum robili Američania sa mi zdá.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
Ono sa to nedá zovšeobecňovať, niekto sa berie preto, aby mu mal kto prať a variť a ak to náhodou nie je podľa jeho predstáv, zvaľuje to na manželstvo a iný sa chce s rodinou v jeden výnimočný deň zabaviť a nečaká, že sa zrazu zo dňa na deň niečo zmení. Všetko je to o ľuďoch a ich prístupe a snahe ten vzťah budovať.