Zdravim, chystam sa na VS, ale vobec nerozumiem akym systemom vysoke skoly funguju... Viem jedine, ze sa to deli na zimny a letny semester, a ze je potrebne ziskat urcity pocet kreditov, a az potom ma pripustia ku skuske ?
citat sa mi to nechce (ten link), ale ano, najprv je zimny a potom letny. ak pohoris na 6 kreditovej matike, isto si neskoncil. kredity za predmet ziskavas po jeho uspesnom ukonceni, uspesne znamena aj E - je jedno, ci mas z predmetu A alebo E, pokial nemas Fx (najhorsia znamka a jedina vyjadrujuca neuspech), mas rovnaky (plny) pocet kreditov za predmet. Ku skuske ta pustaju aj bez kreditov (prve skusky absolvujes obvykle, ked este nemas vobec ziadne kredity).
no, mas zimny a letny semester, daco ako prvy a druhy polrok.
kredity potrebujes na to aby si bol pripusteny k statniciam. tusim 180 na bakalarky a 300 na mgr/ing.
mas povinne predmety ktore si musis zapisat. povinne volitelne predmety z ktorych si musis zapisat len niektore, podla volby a volitelne predmety ktore si zapisovat nemusis, tie su na nahananie kreditov.
na to, aby si presiel rocnik, musis spravit vsetky zapisane predmety, kolko kreditov maju, na tom nezalezi. o tie ide az pri statniciach.
aspon u nas to tak bolo, niekedy si to skoly menia ale vacsinou je to to iste. na zapise ti to velmi prijemne tety zo studijneho oddelenia vysvetlia velmi prijemne.. a ochotne
nezatazuj sa nad tym... kredity ziskas za uspesne vykonanu skusku (znamky A,B,C,D,E; neuspesna skuska - F . Aby si postupil do dalsieho rocnika, musis mat urcity pocet kreditov. To je vsetko. Vlastne tu ide o to, ze kredity mozes ziskat aj z nepovinnych predmetov.
Ale to ti aj tak nepomoze, kedze nase vysoke skoly su postavene tak, ze na to, aby si ziskal titul, musis absolvovat vsetky povinne predmety, bez ohladu na vysku kreditov.
@zyxelius kazda skola to ma inac ..napr mi na upjs .... potrebujes aspon tych 60 kr na rok v bc studiu ....kedze jak dakto pisal za cele bc studium potrebujes 180 ..jed. matika 180/3 je 60 ----ale napr u nas to je take ze na postup do dalsieho rocnika musis mat aspon 40 kr ..... no najlepsie je aj tak chytit vsetkych 60 ....lebo keby si chytil len 40 ..zvysnych 20 musis nahanat v dalsom rocniku ....ze napr v 2. 60 normalne + 20 za 1. rocnik este ....a to neviem ....no da sa to ale jaka je tam pravdebodobnost ked dakto mal v 1. roc len 40 ze v druhom dal 80 kr ...to moze dobrovolne skoncit radsej sam ...... napr ja som akurat nedal 1 predmet za 3 kr ..cize som skoncil 1. roc s 58 kr ......predmet prenesiem ..snad urobim v 2. a ideme dalej ....... no a tak ..... , prenasat predmety sa oplati tak max. 1 alebo 2 ..ked budes prenasat viacej to uz neni velmi realne ...skor len teoreticka rovina ze ta nevyhodia ......pokial preneseny predmet neurobis ani v dalsom rocniku koncis ....... a co este .....no tiez davaj si pozor na tzv prerekvizitne predmety ..... to znamena ze su take predmety na ktore nieco nadvazuje ..... napr v 1. roc mas predmet matematika 1 .... a v druhom matematika 2 ..... ak nezrobis matematiku 1 tak si nemozes na dalsi rok zapisat matematiku 2 .....zapisat si ju mozes az vtedy jak budes mat mat1 ...je to dost nahovno ...... vysoka su dost stresy ....... aspon taka normalna (na urovni)
Síce pekná psychická podpora ale netreba to preháňať, lebo ak to neskôr podcení tak sa Fx zmení na realitu. A celkovo Fx nieje nemožné získať, skôr by som povedal že je to veľmi jednoduché a dá sa to dosiahnuť veľa cestami.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
kredity potrebujes na to aby si bol pripusteny k statniciam. tusim 180 na bakalarky a 300 na mgr/ing.
mas povinne predmety ktore si musis zapisat. povinne volitelne predmety z ktorych si musis zapisat len niektore, podla volby a volitelne predmety ktore si zapisovat nemusis, tie su na nahananie kreditov.
na to, aby si presiel rocnik, musis spravit vsetky zapisane predmety, kolko kreditov maju, na tom nezalezi. o tie ide az pri statniciach.
aspon u nas to tak bolo, niekedy si to skoly menia ale vacsinou je to to iste. na zapise ti to velmi prijemne tety zo studijneho oddelenia vysvetlia velmi prijemne.. a ochotne
Ale to ti aj tak nepomoze, kedze nase vysoke skoly su postavene tak, ze na to, aby si ziskal titul, musis absolvovat vsetky povinne predmety, bez ohladu na vysku kreditov.
Síce pekná psychická podpora ale netreba to preháňať, lebo ak to neskôr podcení tak sa Fx zmení na realitu. A celkovo Fx nieje nemožné získať, skôr by som povedal že je to veľmi jednoduché a dá sa to dosiahnuť veľa cestami.
neviete kedy je druhý zápis na EUKE odbor ekonomika a manažment podniku?
kedy dostaneme indexy a upravíme predmety?