Zdravím Aké otázky sa vás pýtali na pracovnom pohovore ? Pýtali sa vás aj také tie neprimerané ? -aby vás vyviedli z miery ? Ako ste odpovedali ?
...Prípadne nejaké rady ? Idem na pohovor pre poisťovňu
Ja som bola na pohovore pre poistovnu a prijali ma, zaoberali sa hlavne tym, ci viem hladat kontakty, kde by som ich hladala, aj co na to moja rodina hlavne na flexibilnu pradovnu dobu, aku literaturu citam a pod.,noo a dali mi vyplnit elektronicky psychotest na obchodne zrucnosti a poslali mi na mail vysledok....a inak nic ma az tak nezaskocilo
@etelnair
Neviem, ci dreamjob, skor dobra prax na rozbeh, lebo aj ti, ktori si myslia, ze im to pojde, to nemusi ist ale napriklad sa to da robit aj popri doktornadskom, ak by som sa prihlasila...ja osobne by som najradsej bola ucitelka na VS alebo podnikatelka, alebo aj aj
@cindy_20
Psychotest trval 45 min, otazky stale opakujuce sa podobne ako pri mbti a zistovali tam vela o povahe, cj mam dostatokmkontaktov, kde by skm ich hladala, tak rodina, priatelia, spoluziaci..take jednoduche...a potom take klasicke, co sa absolventov pytaju, ci bola brigada, prax, skolske veci nad ramec ck som robila,konferencie, ako som sa ucila, ako diplomovka, ....ale ziadne take veci typu Kolko krav zije v Kanade
Záleží kam ideš. Či dokážeš dochádzať na ráno, či môžeš ťahať do noci, či zvládneš zastupovať kolegu, keď ťa požiadajú, ako by si riešila keby sa nasral zákazník, ako ho ukľudníš, či ti nerobí problém chodiť do práce 15 minút vpred v čistom oblečení, či sa dokážeš priateľsky spávať a usmievať, aj keď máš zlú náladu, či máš deti a treba sa o ne starať, aké máš záľuby, skúsenosti s peniazmi, nejaké úspechy zo školy, či kurzy, výnimočne kritické situácie z bývalej práce. Plány do budúcnosti, či študuješ, na akej pozícii v poisťovni sa vidíš o 5 rokov, aké výhody dáš ich firme.
Teraz nedávno som bol na strašne veľa pohovoroch...
Nepekné otázky, ktoré sa ma pýtali :
- preco som ukoncil VŠ
- preco som dal vypoved v praci
- preco mam zaujem prave o tuto poziciu / spolocnost
- ake su moje slabe stranky
- na aky moj uspech som najviac hrdy a preco
- ako by ma definoval moj sucasny boss (silne + slabe stranky)
- aky je priemerny hodinovy vynos taxikara v BA (taka klasicka analyticka otazka, ktore davaju na consultingovych pohovoroch)
- nakreslit procesnu mapu cinnosti vyberania si, co si rano obleciem
- rozdiel medzi Lean Six Sigma a SCRUM, vyhody, nevyhody
- ako by som sa zachoval, ak by moj kolega robil menej, ako ja
- velmi komplikovany test MS Excel
- pripravit si prezentaciu (mal som ju mat na 20 minut, no nakoniec len 5)
- co je EBIT, EBITDA, NES, EPS, ...
- financne ukazovatele spolocnosti, ake su
- co presne som dokazal na mojej pozicii, preco som to robil tak, ako som to robil, ake technologie som pouzival
Ja som nikdy nepochopil napríklad zmysel otázky "Máte súrodencov?" Ale primeraná odpoveď je "A čo ťa je do piče do toho?"
Ešte neznášam otázku: "Kde sa vidíte o 2, 5, 10, 20, 74 rokov?"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
A čo tam také bolo v tom psychoteste ?
Neviem, ci dreamjob, skor dobra prax na rozbeh, lebo aj ti, ktori si myslia, ze im to pojde, to nemusi ist ale napriklad sa to da robit aj popri doktornadskom, ak by som sa prihlasila...ja osobne by som najradsej bola ucitelka na VS alebo podnikatelka, alebo aj aj
Psychotest trval 45 min, otazky stale opakujuce sa podobne ako pri mbti a zistovali tam vela o povahe, cj mam dostatokmkontaktov, kde by skm ich hladala, tak rodina, priatelia, spoluziaci..take jednoduche...a potom take klasicke, co sa absolventov pytaju, ci bola brigada, prax, skolske veci nad ramec ck som robila,konferencie, ako som sa ucila, ako diplomovka, ....ale ziadne take veci typu Kolko krav zije v Kanade
Nepekné otázky, ktoré sa ma pýtali :
- preco som ukoncil VŠ
- preco som dal vypoved v praci
- preco mam zaujem prave o tuto poziciu / spolocnost
- ake su moje slabe stranky
- na aky moj uspech som najviac hrdy a preco
- ako by ma definoval moj sucasny boss (silne + slabe stranky)
- aky je priemerny hodinovy vynos taxikara v BA (taka klasicka analyticka otazka, ktore davaju na consultingovych pohovoroch)
- nakreslit procesnu mapu cinnosti vyberania si, co si rano obleciem
- rozdiel medzi Lean Six Sigma a SCRUM, vyhody, nevyhody
- ako by som sa zachoval, ak by moj kolega robil menej, ako ja
- velmi komplikovany test MS Excel
- pripravit si prezentaciu (mal som ju mat na 20 minut, no nakoniec len 5)
- co je EBIT, EBITDA, NES, EPS, ...
- financne ukazovatele spolocnosti, ake su
- co presne som dokazal na mojej pozicii, preco som to robil tak, ako som to robil, ake technologie som pouzival
Ešte neznášam otázku: "Kde sa vidíte o 2, 5, 10, 20, 74 rokov?"
Ale tie najnenávidenejšie otázky sú pre personalistu najlepšie