Prednedávnom som dostal otázku a mal som sa rozhodnúť medzi dvomi možnosťami. Ide o to, že: Máte skupinku 100 ľudí, ktorí sú vo vážnom ohrození (podrobnosti neriešme, nie sú podstatné) a vaším cieľom je podniknúť nejakú vec na ich záchranu. Podarí sa vám dospieť k dvom zrealizovateľným riešeniam. Plán A: máte 100%-tnú šancu, že zachránite polovicu, šanca na záchranu druhej polovice je však nulová. Plán B: tretinová šanca, že sa podarí zachrániť všetkých, ale dvojtretinová šanca, že sa nepodarí zachrániť nikoho. Ja som si vybral Ačko, keďže by som mal istotu, že zachránim aspoň tú polovicu. Zaujíma ma však, ako by ste sa rozhodli vy.
Ked je to takto postavene, tak A, ale zavisi od sposobu zachrany, ci napriklad musim ja rozhodnut, kto neprezije, ako velmi hroznym sposobom zomru ti ostatni atd
A realisticky, prvu pomoc by som myslim vedela poskytnut, ale beyond that som ten typ, ktory by v zombie apokalypse zomrel prvy, aj to na nasledky padu zo schodov.
riskol by som, clovek nikdy nevie ... a radsej neumyselne zabijem vsetkych s pocitom ze som mohol zachranit vsetkych, ako rozhodnut sa priamo usmrtit polovicu z nich
nedokazala by som si predstavit ze polovicu z nich priamo odsudim na smrt. pri moznosti B mam aspon sancu ze zachranim vsetkych (aj ked skor nezachranim,ale aspon som sa snazila)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
*"Lets´go on landing right NOW ! (at first try.. )"
inak celkom dobrý matemat.príklad na pravdepodobnosti, náhody, štatistiku a risk management
sak ocakavana hodnota poctu zachranenych ludi v 2. pripade je len 1/3 vsetkych, to sa neoplati