načo sme na tomto svete keď ako malý chodíme do školy aby sme potom celý život makali niekde ako predavač v hypermakete a ked by som mal mať dochodok tak zomrem na nejaky virus.. je zmysel v láske? láske v čo? k opačnému pohlaviu? ked ta tvoja polovička p
Podla mna zijeme na to, aby sme zmenili to, s cim mame problemy. Teda ty, abc, zijes, aby si si nasiel skutocnych priatelov a holku, co ta nebude podvadzat a dobru pracu Ja napriklad na to, aby som si tiez nasiel priatelov a dievca...(zvykol som totiz byt samotar, a teraz ked som sa konecne otvoril, mam s tym problemy) myslim ze s hladanim prace problem mat nebudem. Ale musim spomenut jeden mudry vyrok: Ak je tvoj zivot rovnaky, ako si bol pred patnastimi rokmi, premarnil si 15 rokov zivota.
to je blbost andrei kazdy ma na nieco talent a to je jeho zivotny zmysel ako eltona johna ked sa stal spevakom tak splnil svoj zivotny zmysel lebo ho pocuva cely svet a hudba je uzasny stimulant stresu a uvolnovac duse a mysli mozart mal neuveritelny talent na klavir a tiez splnil svoj zivotny zmysel Bill Gates tiez splnil svoj zivotny zmysel,rovnako aj Davinci,Rembrant A DALSI UMELCI SPLNILI SVOJ ZIVOTNY ZMYSEL jednuducho povedane kazdy ma talent a vlohy na nieco ine a to je uz proste dane dopredu a v tom vidim zmysel zivota a kto svoj talent a vlohy premrha proste svoj zivotny zmysel nesplnil ...
Typek, pletieš jedno cez druhe, to že ma niekto na čosi talent, ešte neznamena, že je to jeho životnym zmyslom. Ja mam talent na vela veci, ale nemôžem všetky považovať za svoj životný zmysel. To, čo človek považuje za svoj zmysel života je hlavne vecou svetonazoru a nie talentu, talent je tiež len určitá dispozícia, ktorá vznikla náhodným spojením určitých DNA informácii, ktoré sa neskôr v človeku prejavili.
"Lebo keby sa kazdy len ozieral a kaslal na to cim potencionalne moze byt a premrhal by svoje danosti dnes by sme sa vozili na konoch a nie na autach"
Hey typek!pisal si o vrchnej elite ako o idiotoch...tak preco prave ti idioti sa maju najlepsie,najlepsie statusi,najlepsie platene miesta?podla mna to niesu az taky idioti.A ty by si co dalej chcel?Chces byt idiot a mat sa velmi dobre alebo chces byt mily,dobrosrdecny,pracovity cloviecik ktory pracuje svedomito-8 hodin denne a ledva ze vyzije z mesacneho prijmu?
moja priorita nie je zit lahky zivot ale zit spravny zvot ci uz budem makat v tescu na nocnej alebo sadnem do parlamentu budem sa snazit dosledne robit svoju pracu... a praca politykov je robit vsetko preto aby sa tato krajina mala lepsie ci nie?
politici nerobia vobec nic tie ich debaty v roznych politickych relaciach atd ma uz naozaj dlhsiu dobu nebavia pozerat lebo vidim ze vsetko je dnes inak ako pred rokom tvrdili ale co ma najviac zere je ich antysocialne citenie oni su asi slepi ked nevidia ze v tejto krajine to ide dole vodou ale co na tom hlavne ze drbnuta Benova si pride v utorok v noci do markizi a povie ze statistiky su lepsie ako v predchadzajucich rokoch no hned mam lepsi pocit poviem vam
a btw co sa tyka inych krajin mam kamosa v cesku co nespravil strednu skolu a ma tam plat 30 000 mesacne povedzte mi kto na slovensku len zo zakladnym vzdelanim ma takito plat?
ja do ceska nemam v plane ist dokoncim si skolu a zacnem makat ale keby som bol v situacii ako moj kamos ze nemam ine vychodisko urcite by som tam isiel
adko ja netrepem jedno cez druhe ja tvrdim ze talent a vlohy mozu cloveku tvorit potrencionlany zmysel pre zivot a nevyuzite tichto moznosti je vlastne premhrhanie potencionalneho zmyslu zitvota
Vaurien: to by som netvrdil. Nie pre kazdeho je laska to najdolezitejsie. Taky materialisti sa ti na lasku mozu vysrat, pokym maju prachy maju aj "lasku"..
Vaurien aj Tommyhot, obaja mate pravdu...vsak kazdy nachadza lasku v dacom inom, nie?...niekto v manzelstve, iny je stastny ked sa topi v peniazoch...a tak...
Trash:a kde je zmysel?...zijes aby si zomrel...blbost!!!!!
to je je pravda,ze niekto je uspokojeny peniazmi a bezduchym manozelstvom-laskou...ale aku hodnotu to vsetko ma,ked to je klam...za peniaze si skutocnu lasku nekupis...radsej budem cely zivot bezdomovcom ale ked budem milovat a budem milovany,tak mi to je jedno...hmm..naco ti su peniaze?...naocooo???...len nicia krasu a ludii..
Mm a si myslis ze ti vydrzi manzelstvo ked budes chudak co zije niekde pod mostom? Co si myslis preco sa ludia rozvadzaju? Koli tomu ze im to neklape v posteli a koli prachom..
Joj...a zase mate obidvaja pravdu, ale jedno bez druheho neexistuje...bez prachov nic nevydrzi a s prachmi sa zase aj dost toho rozpada a je to len iluzia...
a ked niekto bude taky ako ja?...ze bude chciet len milovat?..prachy?...a nie je to blbe ked sa ludia preto rozchadzaju,potom to asi nebola laska..a nie je pravda,ze je to vzdy kvoli posteli a prachom..hmm...bez prachov nic nevydrzi?mozno materialne veci ale...alee...
Vaurien: nenavidim ked ma niekto lutuje,vies?...akoze preco by si ma mal lutovat...to ze je pravda,ze v tomto nasom pojebanom svete uz nema laska taky vyznam(pozri na kurvy,ktore si beru starych prachatych dedkov...), tak to neznamena, ze pre mna je laska len otazkou penazi.Mam priatela, lubim ho a neopustila by som ho nikdy pre niekoho, kto by mal viacej cashov...Ale je to tak! Teraz je slovo LASKA v rebricku hodnot uz na nizsich prieckach...ako napisal tommyhot, materialisticky svet a ako som ja napsala...kurwa svet.
Cheekee:a preco as poddavate tomuto svetu..ved vy zijete svet vacsiny a toho co vam ona nadiktuje..hmm,v mojom svete je laska na najvyssej priecke...hmm..a serem na cely svet..
Vaurien: a s kym mam zit svet taky aky chcem? Si myslis ze ludia ktorym nezalezi na materii len tak behaju po svete a je ich jak hub po dazdi?
Pre teba je prvorada laska, pre niekoho mozno nie, za to ho hned nemusis lutovat. Z lasky sa nenajes. Nie vzdy treba myslie srdcom, na to je rozum aby clovek dokazal racionalne uvazovat..
áno, ved aj ja by som radšej žil ešte na stromoch ,ale som dobrý chlapec a budem poslúchať, inak by som skočil bud v base (možno aj raz skončím),v blúznivci (možno aj raz skončím) alebo bezdomovec.A prečo tu žijeme ?Aby sme dokázali maximum z toho čo je v nás ,aj ked je to dnes kurewsky ťažké sa postaviť na vzdor toľkým zidealizovaným prvkom moderného žitia
Vaurien: pre mna je laska tiez velmi dolezita a ziadnemu svetu sa nepoddavam, zijem si ten svoj podla toho ako uznam JA za vhodne...ale kedze vsetci(aj ty) zijeme uz v takom debilnom svete kde sa vsetko toci len okolo cashov, co narobis? ak mas daku moznost, beres ju,sak nejako zit musis nie?...a je fajn ze zijes V LASKE...len aby si sa raz neprebudil a poriadne nepadol na hubu(ako bez urazky, v dobrom myslene)...
ked nebudem milovat,zomriem...to je mi jasne...tak som si to urcil...pretoze takyto svet ja nechcem,v akom nas nutia zit...utekam pred nim ku laske a drogam...viem,ze ja sa zmeny nedozijem...svet sa nezmeni,sny aj nadalej budu umierat...ale ked milujem,viem ujst od tohto svta prec,tam,kde peniaze a predsudky neexistuju a aj tak sa pohybujem na tej istej zemi,kde aj pred tym,ale milujem,to je jediny rozmer mojho zivota...a skutocne mi je jedno,ked budem bezdomovcom,odidem prec...hlavne ze ma dakto bude lubit a ja tiez..hmm..
Vaurien: takze ty drogujes? hmm, uz viem, preco takto pises...mam kamarata, ktory na tom tiez slape a hovori rovnako ako ty...a od realneho sveta utekas nesmies, musis sa v nom aj POBIT, vies?...len tak sa dostanes dalej...ale ty sa asi nechces ani dostat dalej, hlavne ze mas lasku a drogy...ccc...ja uz ani neviem, co ti na to napisat...a je ti jedno, ked budes bezdomovcom?...no, tak tomu sa hovori flegmatizmus abo absolutna stagnacia v zivote!...ty neches v zivote nieco dokazat? nechces sa prebit niekde, kde by si sa ostatnym mohol ukazat a povedat: "Tak toto som ja!"...?...dokazat nieco pozitivne...utek je podla mna nulovy...
Cheekee:hm,podla mna je vsetko nulove..aj ked NIHIL-nic...hmm neverim...mozem na mnoho veci povedat:toto som ja dokazal...hmm...ale ani tie posrate ceny mi nic nedavaju..hmm..len hriechy a slasti...hm..neverim v nic...to joo..vsetko je nihilizmus v tomto svete..hmm...nemam dovod bojovat proti svetu...a to stagnacia nie je!ver tomu,ze prezijem 1000nasobne viac pocitov a zazitkov budem mat neurekom viac...hmm..a nedroguje velmi(niekedy toho bolo dost).v mojom meradle...napr. teraz som asi mesiac nic nemal,len som si dal vcera tramal lebo ma chytala depresia..hmm..tak som ju zastavil..urcite nestagnujem...sa pohybujem dopredu,ale inym smerom a inym zmyslom(telesnym aj fyzickym)..hmm...
Vaurien:no to jo, ze sa pohybujes inym smerom(po tomto prispevku ), ale uplne opacnym!!!
"ale ani tie posrate ceny mi nic nedavaju..hmm..len hriechy a slasti...hm..neverim v nic"...taka otazka...naco vlastne zijes? ked ti tu nic nema nijaku cenu okrem hriechov a slasti...mi to pripada ako dake zviera...
Cheekee:sorry,naozaj ta nechcem urazit,ale ty tomu nechapes..hm,mna zachranila laska,takze kvoli nam dvom...chcem aby bola stastna...hmm...a co je na tom,ze idem inym smerom?..nechcem byt ako vsetci odtial,ty,napr. tommyhot,stary,nasraty na zivot..vsetoc budete taky isty...teraz si to nepriznas,ale uz teraz ste svoj zivot prehrali so sebou samymi...pretoze viete co prinesie buducnost...vy nezijete v realite,v tomto jedinom a krasnom okamziku na ktorom len a len zalezi,ale vo svojich myslienkach a predstavach o budusnosti a sancach a moznostiach,ktore sa niektore splnia,nad niektorymi budete plakat do konca zivota..a potom az budes 2hodiny nastupovat do elektricky a rychlo utekat a nepozerat sa na ludi okolo,len aby si si mohla starnut si spomenies,na to,ze si si mohla raz sandut do travy a len sa rodovat tu chvilu zo zivota...ziadnu inu...vsetko vypustit...ale,mne je to jedno,vy ste si nedobrovolne vybrali...ja proste nechcem takyto zivot,pre myslienky..predstavujem si svet len a len z pocitov a chcenia a hriechy arozkos nie je len o pudoch a slepych zavislostiach...nechapes tomu..nezazila si to z mojho pohladu...asi sa na vsetko pozeram inak..mozno skoncim vo vasich ociach velmi zle..asi to tak bude..ale v tejto chvili,verte mi,je mi to jedno..nechcem zit,pre zajtrajsky..tie slepe a bezduche...hm,zivot je kurva a ja sa ho vzdam ak mi uz nic neda...nikdy nechcem byt stary...dufam ze uz som ti to objasnil,aj ked mam pocit,ze aj tak ti tu daco materialne bude chybat...nieco,co ti da vyznam-tebe...mne to uz davno dava..to je moj svet a odpoved na vsetky konecne otazky RECO???...hm,tak som si vybral a zmieril som sa so smrtou(to bolo najtazsie,mnohy ludia ktory si myslia ze uz tento proces maju za sebou,su len na zaciatku,hm)...a asi sa budem dost opakovat ale:all you need is love...Sny,stante sa realitou(Jung)...Ked ti bude v zvote zle,obrat sa pred slnko a vsetky tiene padnu za teba(hemingway)...najdi vo svojom svete slnko a chod za nim(to uz pisem ja)...inaksi vyznam pre tento zivot ti nedokazem dat..pa...hmm
Vaurien:Ja neviem co prinesie buducnost a nezijem, presnejsie, nelipnem na buducnosti...a je pekne, ked sa niekedy zastavis a len tak sa zasnivas...a potom, neskor, si tie sny aj splnis...podla mna sme tu na to, aby sme nieco dokazali..ci uz pre inych, pre seba, alebo pre osobu,ktoru lubis...a ja som tiez vyrovanan so smrtou (akoze nie ze by som sa tym nejako specialne zatazovala, skoro vobec nad tym nepremyslam, ved ZIJEM a nebudem premyslat nad smrtou.)...a nebojim sa jej, skorej sa bojim toho, co bude potom, ak nejake "potom" vobec bude ...
A nie, zivot som neprehrala, este som ho totizto ani nezacala bojovat poriadne... mam sny, tie si chcem splnit, chcem aby moja laska bola stastna a aj rodina...a CHCEM im to splnit...aj toto je sen, snenie...zatial bohuzial LEN snenie...ale raz...a podla teba je prehra, ked snivam o tom, aby moj priatel bol navzdy stastny? ci uz pri mne abo pri niekom inom...
.....
asi tak vsetko...
a sak nech sa ti splni, po com tuzis(viem, ze tuzis, aj ked podvedome, uz len to co si napisal, ze CHCES aby bola tvoja laska stastna...tak aj to...)...a fajn konverzacia
Cheekee:jo joo fajn konverzacia..hm,naozaj je takze sa smierit so smrtou,pokial ta tu nieco drzi..hmm a teba aj mna tu nieco dost drzi..."nezacala som este bojovat"?..to je co?...hm zivot by podla mna nemal byt boj...a je blbe,ze si to mnohy myslite...hm a ked uz to tak beres,kedy chces zacat zvadzat ten boj a s kym?...(tu sa popiera ta hlaska:zivot je boj)...je take samoznicujuce si mysliet,ze zivot je boj...myslis,ze ked budes starsia bude to tazsie a narocnejsie pre teba?...netusim...ale ja nemam cas to zistovat...ja som podla inych ludi nieco dokazal...a vies co mi to dalo?...NIC...necitim sa lepsim,necitim sa ze uz som nieco dokazal..nic a niiiic mi to dava..hm,nieco take,ze zivot je o tom,nieco dokazat,moze povedat,len niekto kto uz nieco dokazal...a je aj dost relativne povedat:dokazal som nieco...(nerozlisujem ludi,velkych a malych...ktori nieco pre nas svet urobili a ktory nic..je to relativne...podla mna nikto nikdy nic nedokazal ani nedokaze)...a ze je "pekne ked sa niekedy zastavis a zasnivas"?preco vy nechcete takto zit cely zivot,ale vo svojej dogmatickej schranke,kde vas uvlalil sam ZIVOT a SPOLOCNOST ste stratili schopnost tomu uverit...verite hocicomu,co prinesie televizia,len tomu nie,co prinesie vas mozog a pocity...a hlavne v tomto priapade chcenie..hmm...preco sa zastavit len na pol dna?...preco nie na tak dlho jak ja chcem...ZOTROCILI NAS!..a sami sa zotrocujeme svojimi prazdnymi vyrokmi...zabudli sme si robit co chceme a podvedome neverime tomu ked povieme:ja mozem vsetko...ja si to vzdy poviem...a viem,ze je to tak..nie je nieco co by som nemohol...a to nie je frajerina alebo rozmaznanost...hmm...to je fakt...MMOZEM VSETKO,NEMUSIM NIC...hmm...a taak..hmm...cim vyssie vzlietneme,tym mensi sa zdame byt tym,ktori nevedia lietat(f.nietzsche)..hmm..pa
Vaurien: no...uz sme sa aj rozlucili...takze znova ahoj!
To, ze popierma tu hlasku...ee, nepopieram,len tvrdim, ze zivot je boj a to neznamena, ze ked osm ho este zacala bojovat, tak nie je abo co...a ci si myslim, ze ked budem vacsia, tak bude to tazsie?...no vzhladom na to, ze chcem aj daco dosiahnut( v skole, v praci, pre podinu a priatela...)tak ano, bude to pre mna tazsie...ked si bol maly, nic ta netrapilo...ked si chodil do skolky, hral si sa s detmi a hracmkmi, tiez ta nic netrapilo, ked si zacal chodit do skoly, trapila ta skola a potom prisli na rad "hormony" a baby a chalani..sak to pozname ...a cim si starsi, tak si zvedomujes (teraz sa zopakujem) aky je zivot tazky, aka je to kurva, ze sa musis prebijat ak chces daco dosiahnut...a dosiahnut to aj pre svojich, tych co mas rad,vies?...a to co som hovorila na zaciatku...pre mna je toto materialny svet,v ktorom si chcem uzovat, zit naplno( nesledujem skoro vobec TV a v skutocnosti si o reklamach a takych veciach myslim svoje) a mat rodinu...a je tu LASKA...vidis?...ja nie som len taka bezducha schranka...ja to skratka len inak vnimam ako ty...
Vaurien: a ete nemozes vsetko...napr. lietat(bez lietadla)...ani kracat po vode(bez nicoho len tak)...a musis daco...umriet ...ale to som uz detailistka
Nemam rada tuto otazku... jednoducho len zijem a snazim sa nas tym nezamyslat, potom je to jednoduchsie. Hlane je ze zijem, raz nebudem, tak zatial chcem zit a nie o zivote len premyslat.
Verim tomu,ze mozem...skus to...a paci sa mi:rozhodol som sa zit vecne,ked to nevyjde tak zomriem...no joo...obidvaja sa na zivot pozerame inak..hmm..len nepochopil,naco ti je v zivote nieco dokazat?---pre rodinu?nacoo??---
Aby boli na mna hrdi? A aj pre seba, to ti neviem vysvetlit...proste to chcem, ale nie LEN to chcem...aby si si nemyslel... myslim si, ze vela rodicov je hrdych uz aj bez toho, aby ich deti daco dokazovali, ale aj tak sa chcem posunut vyssie...
Pozeras sa na to len jednostranne...sak popritom(mojom vzdelani a hadam aj budovani si nejakej tej kariery) by som chcela rodinu a venovat sa tej..mat SVOJU VLASTNU rodinu...
Ja nie som okolo milion ludi, vies?...ja som ja a mam svoje sny, priority...a chcem mat svoju rodinu, deti a aby mali aj tie deti...ja po tom skratka tuzim...mat svoj vlastny domov...ty hadam nie?...
Nie nemam take predstavy...hm..si myslis ze tie sny a priotity nema nikto iny...ved si presne taka ista ako vsetci okolo teba navokol...neverim ze si to priznas...a je mi to jedno,len keby si si to uvedomila,urcite by si uz dalej takto nechcela zit..hmm nedokazal by som takto zit...keby tie tuzby prisli,tak by som sa im nebranil..hmm...(nechcem mat deti,podla mna by som ich nedokazal milovat ihned a mozno by som ich nemal asi rad.Nicia lasku medzi tymi partnermi,deti ta zvazuju a nikdy neoplatia tu lasku...aspon mna to mrzi,ze nedokazem mat rodinu tak rad,ako asi oni mna)...a stale sa pytam:CO DALEJ?..(budes mat rodinu,pracu..atd)..a potom co???tak isto chces zapadnut ako tvoje "babicky" a matka?..tak isto sa chces srat s nakupmi a sklamaniami od vlastnych deti???...tak isto chces aby na tvoju oslavu 60nikdo nechcel prist??len sa ti kazdy bude pretvarovat..budes vist presne taky isty zivot,ako generacie pred tebou..hmm...tak isto zomries pred manzelom,ktory ta uz 20rokov nebude milovat...hm???..........tak ako?chces toto????.....
neviem preco ale mi to pripomina EMO ty hladaju zmysel zivota, nie? no chlapce tak sa pekne prefarbi a ked nemas zmysel zivota zacni si rezat zily a revat do vakusa.
No podla mna zijeme preto aby sme si uzivali peklo na zemi a Kto bude v tom pekle poslusny a zmieri sa s tym ze musi chodit do skoly a makat ako predavac parkov dostane odmenu a zomrie skor
Vcielkamaja:si uz uuplne vymleta???EMO-hladaju zmysel zivota a kto nehlada???ha,ha,haaa...ty si sa nikdy nezamyslela??(slovenskych EMO-v nemam rad...poznam mnohych EMO-v z talianska a su uplne v pohode...a tu hudbu nepocuvam uz vobec)...takze podla teba bol Skorates,Nietzsche,Shoepenauer,Platon,Aristoteles,Jung,Kant...adt a miliardy dalsich ludi,ktory sa zamysleli nad zmyslom zivota EMOOOOO???TI UZ UUPLNE JEBE NA HLAVU???nemas ponatie o mne a o mojich zmysloch,neser sa do mna!!!nic si nepochopila!...som rad,ze budes mat taky bezduchy zivot,aky mas...a hlavne budes mat!...haaa
Takze...ano, ja si pripustam, ze chcem to, co aj iny...rodinu, atd...ale to, co si pisal potom, to ze budem mat 60 rkov, nikto ma nebude mat rad, na starobu uz ani manzel...s tym vobec nesuhlasim! poznam svadobne pary(stare) ktore sa este lubia a keby si ich videl! naozaj sa maju radi a ty vsetkych hadzes do jedneho vreca. Kazdy ma iny osud, iny zivot, u kazdeho je vsetko ine...tak ako si spravi a ja sa aspon POKUSIM o tom,aby ma deti mali radi, aby ma lubil aj manzel(ak nejaky bude)...a atd...a ved aj ty si taky bol.Dieta,ktore neposluchalo rodicov a pripravovalo im neraz infarktove stavy, nie?A to, ze deti neoplatia lasku...asi sa to stalo TEBE, ze ta rodiacia nemaju tak radi ako by si potreboval, no neviem, nepoznam ta, ale to neznamena, ze teba mat deti radi nebudu! MOZES to zmenit, no ty NECHCES, zmieril si sa tym, ze deti nicia vztah medzi partnermi a ze to inak skratka ani nebude...ale MOZE byt...
Vcielkamaja: iba tolko...citaj celu diskusiu a potom sa mozes pripojit ...akoze EMO?..no fajn...
Cheekee:hm,myslis ze sa ostatny o to nepokusia...myslis ze ked bude robit 8hod. denne 30rokov vkuse,budes mat chut nieco opatovat a niekoho milovat??nebude sa ti chciet nic,po par rokoch si to uvedomis,ako stagnujes a nic nevytvaras,z nicoho noveho sa netesis...to bude blbeee...ale mozno to tak nebude,lenze k tomu smrujete..vsetci..alebo mnohyyy..hmm ja nehovorim ze mna nemaju radi fotrovci,podla mna by moja matka bola ochotna urobit hocico pre mna...ako nemyslim ze ked chcem daco,ta mi to da...zvasca nie..hmm..ale miluje ma,tomu verim..hovorim,ze ja ju tak nemilujem...z mojej strany sa to neda podla mna nazvat laska...nemam ju urcite tak rad,ako by som chcel..alebo ako ma ona mna rada...vztah rodica a decka je vecne zamrznuty v etape:ty mas dakoho veeelmi rada a on teba az tak nie..ja by som sa pri tom zblaznil,keby som mal pocit,ze ja dakoho milujem,som ochotny dat za neho zivot a on ma nema tak raad..hmm...deti nenicia vztahy,ale skryvaju vasne a nicia "prvotne myslienky"...deti nicia tu intimitu a kraasu medzi partnermi..hmm..
Neprecital som vsetko, ale chcem sa vyjadrit: Podla mna, nas zivot zavisi na niecom ako ,,splnenie misie". Niekedy ako tak nad tym rozmyslam, tak si myslim, ze sa musis ocistit od hriechov v minulej dimenzi... Pre mna pozemsky zivot znamena oddanie sa pre dobro spolocnosti. Som druhy chovatel mravcov(toto tu please teraz nebudeme rozoberat) a milujem all prirodu, zvierata a rastliny. Mravce chovam a aj ich pozorujem, lebo je to mrta sranda. Mravce si vytvaraju spolocenstvo, ktore nazyvame kolonie. Malokto mi uveri, ale organizacia v kolonii je prinajmesnom utopicka, mravce vytvaraju utopicke spolocenstvo. Kolonia musi spolupracovat cela sama o sebe, musi mat dobru organizaciu. Tej sa dari automaticky... lebo: Mravce, jednotlive robotnice, pracuju spolu a zamerne. Smer tohto spolocenstva je zamerny- prezitie kolonie a pohodlie pre matku. Pri pozorovani mojich kolonii ako celkov, zistujem, ze ich ,,dokonalost" spociva v neuveritelnej oddanosti. Napr. vojaci, pri silnejsom utoku, nez kolonia dokaze odolavat, spravia zastup pred svojim hniezdom, nieco ako ,,vlnu" a bojuju do posledneho kusadla. Robotnice u mladej kolonii, mozu ostat vzdy nazrate, a to vdaka robotnici, ktora sa vyliahla ako prva, a vzdy len tato robotnica chodi von z hniezda a hlada potravu, hoc su all ants a ich mlade nazrane... Tato robotnica zvycajne skape od hladu, len aby ostatnim bolo dobre. Ked taketo chovanie prenesieme do sveta ludi, mozme vidiet neuveritelnu lojalitu, lasku a oddanost. Preto si osobne myslim, ze nas pozemsky zivot spociva v prežití spoločenstva a jeho zachovaniu. Vo všetkom sa nachádza láska!
Vaurien: pre niekoho je dieta nieco,co nici to prvotne a pre niekoho je zakladnou prioritou mat s niekym koho lubi dieta, dat zivot,vies?a tych 8hod denne...to k tomu neviem, co ti mam povedat...tebe sa to mozno zda ako kracanie z davom, stereotyp zivota, ale je to kolobeh, robis aby si zil(jedol,spal,kupal sa...atd a uzivil tych,koho lubis).A ze sa z nicoho noveho uz potom netesis...opakujem, ten bude stagnovat, kto to pripusti,sak sme ludia, nie? tvorivi a ja som jedna z tych,ktora neznesie v zivote stereotyp,takze myslim, ze ja tak nedopadnem
Cheekee:ty si fakt myslis ze si to nemysleli tie miliardy ludi,co tak ziju...to uz nebudes mat sil,nieco urobit ked budes zabyta stagnaciou svojho zivota..!a co chces tvorit??
Vaurien:ja neviem, davas hrozne otazky...sak co pride pod ruku, co ma napadne..ja neviem, co sa mi bude hlavou krutit o 5 rokov a no mysleli, ale zabudas, ze nie vsetci tak dopadli a kopu ludom vyhovuje ich zivot, ktory TY nazivas stagnacoiu...su stastni...kazdy nachadza stastie v inom...aj v detoch, co sme uz spominali...
a tvorit...myslela som tym, stale si ozivovat chvilky stravene so svojou rodinoua s mojou polovickou hlavne...
Cheekee:ozivovat?co tak vytvorti uplne nove chvilky?...nove stastia...nie len to iste dookola...hm?
Psycho:absolutne s tebou nesuhlasim!ved ty popieras jednotlivca na ukor spolocnosti!aku ma hodnotu stastie spolocnosti,ked v nej ludia stastny nie su???...da sa to vobec nazvat stastie?nepochopil si vyraz Utopia-nejde o dokonale poskladanu spolocnost,ale o stastie ludi v nej..a ty nas ides porovnavat s mravcami?!!ktory necitia a nerozmyslaju?viem,je to lakava myslienka(zit na principe zvrchovanej Dokonalosti),ale aky by to malo zmysel..bohatstvo a rozptyl...a ked uz obidbe budu splnene???hm,tak potom coo?..STAGNACIA ich caka,cize ziadna Buducnost...hmm...ja sa povazujem za pozitkara,tak preoc by som sa ja,mal obmedzovat pre inych?pre stastie,ktore nikdy neuvidim...a co ty do toho pleties lasku...ta by mala byt v anarchii...!a nie v tvojej Dokonalsti!...pche,presvedcil som taa??
Psycho:a este...vo svojom blogu quantovej generacie pises o rovnakosti a poddajnosti dnesnej generacie(zhodujem sa s tebou...ver tomu,ze si to mysli asi 70%densnych deti...fakt..aj ty hip-hoperi)...a potom(teraz) pises o tom,ze checs aby to tak bolo...aby sa kazdy poddal pre spolocnost...a pred asi 2mesiacmi si to kritizoval..teraz na mna vyblafnes,ze to nie je to iste!ale,nie je jedno,voci comu sa poddame?..spolocnosti alebo mode???...nechapes tomu co hovoris...snaad niekedy..hmmm
Vaurien: no dobre...a co chces robit ty?...si napisal, ze keby si aj zobrak, tak by ti to nevadilo...to akoze nie je to iste dokola? sediet pod mostoma zobrat?...hm?
Cheekee:kto hovori ze by som zobral?A ze by som bol pod mostom.Pochodil by som svet...zazil vsetky slasti sveta...vytlacil telo a ducha do najvyssich sfer...hmm...to e len take male zhrnutie..hmm
Vaurien, v tomto mas pravdu, vela veci co napisem si zvykne protirecit... Z podania mravcov som to myslel tak, že jeden jednotlivec niekedy zabezpečuje prežitie, a to som u ľudí až tak silne nehovoril. U ľudí som narážal na to, že keby to bolo ako u mravcov, predstavuje to Lásku. Nenapísal som to tak dobre, aby sa cieľ dal chápať, ale ja som chcel: Žijeme pre lásku, povedať... To som z mravcov prenášal do sveta ludi, metafora apod... Ale nebudem to zahovarat.. nechal som sa trochu uniest mravcami a tak som chcel opisat obetovanie aj takym sposobom...
hm mas pravdu..zivot je vlastne uplne zbytocny..ale vie byt aj krasny...zalezi na tom akym si ho spravis.... nemusis chodit do skoly..to je tvoje rozhodnutie xixi nemusis predavat v supermarkete ci de to ces..mozes sa predavat na ulici a nemusis zomriet na virus, mozes sa zabit sam..xixi je tolko moznosti ved na svete je tolko ludi a kazdy ma iny zivot
Psycho:magooor,o laske tu pisem cely cas...hm malo by to predstavovat lasku...aano to je krasne,chcel by som...a preco si protirecis?...takto zili prvy krestania napr...hmm..sranda...hmm...all you need is loveeee...plati to?...este stale si myslis ze nemam nazor,deckooo..aj po tejto diskusiii???..hmm..si zakur travy a svet bude pre teba hned krajsii..hmm..sranda
Taakze, priznam sa, necital som to tu cele, ale Vaurien... Ach dalsi clovek, ktory si nihilizmus vysvetluje blbo. Neviem ako si sa dostal k nihilizmu, ale cez Nietzscheho asi nie. LEBO Podla neho ma zivot zmysel. Zmysel zivota je vo vzdelavani a poznani. Zmyslom zivota nihilistu je stat sa nadclovekom (ano, toto prebrali nackovia). Z toho vyplyva, ze nihilisti maju, na rozdiel od vela inych ludi, nazory na svet. Zjednodusene povedane, nihilisti neuznavaju hodnoty vytvorene clovekom ako definicie, dogmy - teda pochybuju a maju svoj nazor.
Sent:hm,ja nie som nietzscheista...nietzscheizmus nie je nihilizmus...nietzschce sa za nihilistu len vyhlasoval...to je rozdiel,hovorit o sebe ze som nihilista a nim byt..nietzsche mal svoju nevieru...hmm...
Vaurien: nietzsche ako prvy nacrtol nihilizmus. Dnesny sa od jeho sice podstatne lisi, tie odlisnosti pochadzaju od ruskych autorov, ale podstata je stale taka ista. Nihilizmus popiera absolutne hodnoty, popiera absolutnu pravdu ale neodopiera narok na vlastny nazor. On ho skor vyzaduje. Nihilizmus je zalozeny na pochybovani. A bez nazorov sa pochybovat neda.
môj názor: cele je to len skuška, hoci neviem kto a ani čo nas skuša ( som ateista ) , stale mam pocit že to či ono sa nedeje len tak. Mam po krk reci ktore su o "nahode, neštasí...." každy znas podstupuje akesi testy, každy den zdvihame polena spod svojich noh a neverim, že je to len tak. Myslim, že každy meni svoj život, okolie atd. a samozrejme, že okolie mení aj nás , ale vsale su to skušky. Podla mna uspel len ten, ktory si uvedomi ničotnost sveta a aj jeho nezmyselnosť a upne sqa len na jeho dobre stranky ( uživať si život a byť stastny). zial mam pocit že takychg je len 0,00000000000000000000000000001% ZIAL ani ja taky nie som
Neviem presne povedať načo žijeme, ale ja žijem pre svoju rodinu, priateľov, pre tie krásne chvíľky s nimi. A nielen preto. Keď moji milovaní majú problémy, chcem im byť oporou, chcem aby boli šťastní, a potom som šťastná aj ja. Je krásne cítiť, že som potrebná.
cely život sa za niečim ženieš.. presne ako vravíš...ide o to aby si objavil pravdu a bolo ti jasne... v živote ide o to aby si dosiahol múdrosti ak dosiahneš múdrosť budeš nad vecou a veci typu ja trpím a na čo žijem sa už nikdy neobjavia...
Zijeme na Boziu slavu. Na tomto svete mame Boha oslavovat a vazit si ho. Potom sa snim stretneme v bozom kralovstve. Praca, skola, rodina...to vsetko su len prostriedky v tomto svete. A vdaka tymto prostriedkom sa dostaneme na koniec nasej cesty...dostaneme sa do naseho CIELA...Preto sa nenechajme zviest peniazmi, majetkami...lebo to su len POMINUTELNE prostriedky v nasom zivote. Preti zdvihnime zrak k nebu...pozerajme sa ponad vsetky starosti...ponad tento materialny svet. Lebo nic na tomto svete nieje tak dolezite...Najhorsie je ked si nas Boh povola nepripravenych.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
101 komentov
bracho, tes sa zo zivota, tymto tempom ti coskoro hrabne...
"Lebo keby sa kazdy len ozieral a kaslal na to cim potencionalne moze byt a premrhal by svoje danosti dnes by sme sa vozili na konoch a nie na autach"
Nikomu by tie auta nechybali.
vid. amerika a irak
Budme radi, že sme....a nie sme jediní...chňapeš ? Abc
taka mala hra na pseudointelektuala... hadam dakto pochopi
voľba je vždy:ak žiješ pasívne-teda prežívaš-je to voľba
ak život prežívaš na plné gule-žiješ-je to voľba
voľba vychádza z nášho rozhodnutia...niekto volí život iný smrť
my máme možnosť...možnosť žiť tu na tomto svete ... a každý to rieši svojsky:napr:ja odpisujem teraz tebe... -moja voľba..
Trash:a kde je zmysel?...zijes aby si zomrel...blbost!!!!!
Pre teba je prvorada laska, pre niekoho mozno nie, za to ho hned nemusis lutovat. Z lasky sa nenajes. Nie vzdy treba myslie srdcom, na to je rozum aby clovek dokazal racionalne uvazovat..
"ale ani tie posrate ceny mi nic nedavaju..hmm..len hriechy a slasti...hm..neverim v nic"...taka otazka...naco vlastne zijes? ked ti tu nic nema nijaku cenu okrem hriechov a slasti...mi to pripada ako dake zviera...
A nie, zivot som neprehrala, este som ho totizto ani nezacala bojovat poriadne... mam sny, tie si chcem splnit, chcem aby moja laska bola stastna a aj rodina...a CHCEM im to splnit...aj toto je sen, snenie...zatial bohuzial LEN snenie...ale raz...a podla teba je prehra, ked snivam o tom, aby moj priatel bol navzdy stastny? ci uz pri mne abo pri niekom inom...
.....
asi tak vsetko...
a sak nech sa ti splni, po com tuzis(viem, ze tuzis, aj ked podvedome, uz len to co si napisal, ze CHCES aby bola tvoja laska stastna...tak aj to...)...a fajn konverzacia
To, ze popierma tu hlasku...ee, nepopieram,len tvrdim, ze zivot je boj a to neznamena, ze ked osm ho este zacala bojovat, tak nie je abo co...a ci si myslim, ze ked budem vacsia, tak bude to tazsie?...no vzhladom na to, ze chcem aj daco dosiahnut( v skole, v praci, pre podinu a priatela...)tak ano, bude to pre mna tazsie...ked si bol maly, nic ta netrapilo...ked si chodil do skolky, hral si sa s detmi a hracmkmi, tiez ta nic netrapilo, ked si zacal chodit do skoly, trapila ta skola a potom prisli na rad "hormony" a baby a chalani..sak to pozname ...a cim si starsi, tak si zvedomujes (teraz sa zopakujem) aky je zivot tazky, aka je to kurva, ze sa musis prebijat ak chces daco dosiahnut...a dosiahnut to aj pre svojich, tych co mas rad,vies?...a to co som hovorila na zaciatku...pre mna je toto materialny svet,v ktorom si chcem uzovat, zit naplno( nesledujem skoro vobec TV a v skutocnosti si o reklamach a takych veciach myslim svoje) a mat rodinu...a je tu LASKA...vidis?...ja nie som len taka bezducha schranka...ja to skratka len inak vnimam ako ty...
vsak kazdy sme nejaky...nie?
No podla mna zijeme preto aby sme si uzivali peklo na zemi a Kto bude v tom pekle poslusny a zmieri sa s tym ze musi chodit do skoly a makat ako predavac parkov dostane odmenu a zomrie skor
Takze...ano, ja si pripustam, ze chcem to, co aj iny...rodinu, atd...ale to, co si pisal potom, to ze budem mat 60 rkov, nikto ma nebude mat rad, na starobu uz ani manzel...s tym vobec nesuhlasim! poznam svadobne pary(stare) ktore sa este lubia a keby si ich videl! naozaj sa maju radi a ty vsetkych hadzes do jedneho vreca. Kazdy ma iny osud, iny zivot, u kazdeho je vsetko ine...tak ako si spravi a ja sa aspon POKUSIM o tom,aby ma deti mali radi, aby ma lubil aj manzel(ak nejaky bude)...a atd...a ved aj ty si taky bol.Dieta,ktore neposluchalo rodicov a pripravovalo im neraz infarktove stavy, nie?A to, ze deti neoplatia lasku...asi sa to stalo TEBE, ze ta rodiacia nemaju tak radi ako by si potreboval, no neviem, nepoznam ta, ale to neznamena, ze teba mat deti radi nebudu! MOZES to zmenit, no ty NECHCES, zmieril si sa tym, ze deti nicia vztah medzi partnermi a ze to inak skratka ani nebude...ale MOZE byt...
Vcielkamaja: iba tolko...citaj celu diskusiu a potom sa mozes pripojit ...akoze EMO?..no fajn...
a tvorit...myslela som tym, stale si ozivovat chvilky stravene so svojou rodinoua s mojou polovickou hlavne...
Psycho:absolutne s tebou nesuhlasim!ved ty popieras jednotlivca na ukor spolocnosti!aku ma hodnotu stastie spolocnosti,ked v nej ludia stastny nie su???...da sa to vobec nazvat stastie?nepochopil si vyraz Utopia-nejde o dokonale poskladanu spolocnost,ale o stastie ludi v nej..a ty nas ides porovnavat s mravcami?!!ktory necitia a nerozmyslaju?viem,je to lakava myslienka(zit na principe zvrchovanej Dokonalosti),ale aky by to malo zmysel..bohatstvo a rozptyl...a ked uz obidbe budu splnene???hm,tak potom coo?..STAGNACIA ich caka,cize ziadna Buducnost...hmm...ja sa povazujem za pozitkara,tak preoc by som sa ja,mal obmedzovat pre inych?pre stastie,ktore nikdy neuvidim...a co ty do toho pleties lasku...ta by mala byt v anarchii...!a nie v tvojej Dokonalsti!...pche,presvedcil som taa??
Mnohí preto, aby sa trápili, ale má to zmysel ?
Život má zmysel iba vtedy, ak ho žijeme spokojne a štastne !