Myslíte si, že sa dá hovoriť o pevnom vzťahu a "skutočnej láske", ak trvá len niekoľko týždňov maximálne mesiac?
Často tu čítam o vzťahoch, ktoré sa skončili po dvoch týždňoch, no a po rozchode sa tu objaví príspevok zväčša ohrdnutej polovičky, v ktorom sa vyjadrí, že nechápe ako sa to mohlo stať, keď sa tak veľmi milovali. Možno som už príliš stará, ale počas prvéh
Ani po pár mesiacoch by som to nenazývala skutočnou láskou...tá prijde až po roku až dvoch..keď človek vidí "triezvo" bez oblbnutia hormónmi čo za človeka pri sebe má...práve mi napadlo, aké je to výhodné pre zachovanie druhu-kým sa človek preberie, deti už sú na svete(i v dnešnej dobe to tak je vo väčšine prípadov dospelých) a bez výčitiek sa vrhá do ďalšieho vzťahu jeden alebo druhý s tým, že teraz to už určite vyjde(opätovné ovplyvnenie hormónmi)...
nie. ja si myslím že na to aby sa dvaja naozaj "milovali až za hrob" musia byť spolu dlhšie ... aspon rok ale aj viac určite.
pri prvých mesiacoch je to len stav zamilovanosti a prvotného očarenia. skutočná láska prichádza až potom. preto nechápem ludí ktorý hovoria už po 2 dňoch chodenia že ako sa milujú.
láska je viac ako tento stav zamilovanosti a mnohý to nevedia.
Dva týždne, mesiac či rok... je to úplne jedno, dnes sú všetci plytkí a príliš yebnutí na to aby zažili skutočnú lásku... všetci ju chcú mať a nikto ju nevie dať. O láske sa už len píše, sníva a vytvárajú sa fóra ale kto je ochotný pre ňu niečo spraviť alebo obetovať? Každý má svoje hranice, to a to som ochotný spraviť ale toto už nie! Pfff, kokotizmus všade navôkol
Nemyslím si,že by sa to dalo nazvať "láskou až za hrob". Vzťahom možno áno. Je to dosť individuálne. Niekto si už aj za ten mesiac vzťahu s tým druhým preskákal viac ako iný za rok vzťahu. Takže,ťažko povedať.
Ale zas nejakej trinástke,ktorá má každé dva týždne nový vzťah by som to neuverila.
šak aj tie najväčšie lásky boli v začiatkoch pártýždňové vzťahy. treba nejak začať. a ísť do vzťahu s tým, že si o ňom už od začiatku myslím, že to neni skutočná láska - to je akože lepšia voľba? príde mi to ako sprostý alibizmus. aby ste sa mali na čo vyhovoriť, keď to nevyjde... že "aj tak to nebola skutočná láska"... ale ja som asi stále veľmi naivná
na to musi hlavne sam clovek dozriet, aby mohol tak milovat. skutocna tragedia je vsak v tom, ze vacsinou takto milujeme tych, ktori si to nezasluzia a ani nie su takej lasky schopni.
a akosi som sa vlastne zabudla vyjadrit k otazke "laska az za hrob" trva roky a rozhodne sa neskonci po mesiaci, ked sa dajme tomu, dotycni spolu vyspia a uvidia sa rano po prebudeni.
lasku az za hrob si predstavujem tak, ze prekona iste prekazky, je nelogicka, mozno scasti okolim nepochopena, aj bolestiva, ale stale krasna. jednoducho, ked citis, ze bez druheho to nejde, ze ti chyba cast teba. ze sa nemusite nutne vidiet, pocut, vodit za ruky, ale ked to pride, tak su to tie najkrajsie chvile na svete. ze si vies predstavit ako si spolu uzivate radosti, ale vies si predstavit, ze by si pri partnerovi stal/a aj v najtazsich chvilach zivota, ak by bol napriklad vazne chory.
no ale opat raz, podme z predstav do reality... a opat sme vo svete nevery, zlatokopiek a mesacnych vztahov typu - nevyslo to, podme dalej.
Až vtedy, keď vyprchá prvotná fyzická príťažlivosť a zamilovanosť, človek si už začne na partnerovi všímať aj jeho chyby a napriek tomu nezmení svoj postoj.
pevny vztah asi par tyzdnov netrva, ekby bol pevny, ci skutocna laska...tak trva ovela dlhsie .....dajme tomu, ze to za vztah pokladat mozme, ale isto niie za pevny .....
celkovo prvy rok (nieze mesiac) sa da hovorit o zamilovanosti, ta potom vyprcha a bud ostane laska alebo velke trt...
dost na ziskanie triezveho pohladu pomaha spolocne zit .. vidite partnera rano .. nenastylizovaneho do ziadnej pozy .. ste spolu denno denne aj ked vas vidi neupravenu, nastvanu , otravenu, choru a detto vy jeho ... suhlasim s @night ked vyprcha prvotne poblaznenie ale clovek si aj tak povie .. ze s tymto frflosom vymyslajucim chce prezit zivot, zalozit si rodinu ... lebo napriek natahovaniu, trucu, nedorozumeniam .. by zivot bez neho skratka po odpocitani nutnej potreby obcas mu zakrutit krkom ... nestal za deravy gros .. pre mna je vztah pevny ... ked jeden pre druheho znamename viac .. a ani nase zabomysie spory nas od seba neodstrcia .. a ked pride na lamanie chleba a riesenia problemov .. dokaze ten zlozity chlap na zabitie presediet 8 hodin na tvrdej lavici v nemocnici , aby ma videl pat minut a povedal mi, ze ma lubi a je tu so mnou nech sa deje cokolvek .. vtedy mu odpustim aj somranie, stratene ponozky a komplikovanu rodinu .. a milion inych veci .. lebo viem, ze bez neho by moj zivot nebol uplny .. that´s all .. prepacte dlhy prispevok ... no z duse
Nie... Podľa mňa sa láska rodí postupne, treba čas, spoznávanie jeden druhého... Jeden o druhom zisťujú, čo majú radi a až po čase môžu vidieť a hlavne cítiť, či chcú byť spolu a nie hneď si sľubovať lásku, rozprávať a písať si ako sa milujú... Tu nejde len o tú fyzickú lásku, ale v prvom rade o tú vnútornú...
po dlhšom čase ako je zopár týždňov, keď tá najväčšia zamilovanosť opadne si človek uvedomí, či toho druhého naozaj ľúbi....ak zbadá aj tie horšie stránky toho druhého a aj napriek tomu ho má stále rovnako rád - to je pravá láska....ak niekoho ľúbiš zo všetkými prednosťami aj ,,zadnosťami´´
@galinka dakujem ... len na ich pisanie dostavam inspiraciu inde a si ozaj jeden z najmilsich ludi, akych poznam .. lebo tolko dobrosrdecnosti sa vidi malokedy dakujem ozaj
No neviem.... Myslím si, že po pár týždňoch sa to asi nedá tak nazvať... No ja som vedela, že on je ten pravý a ani sme spolu ešte nezačali chodiť..A teraz je to zatiaľ rok
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
Nevieš či si máš zmeniť status na FB, čo?
pri prvých mesiacoch je to len stav zamilovanosti a prvotného očarenia. skutočná láska prichádza až potom. preto nechápem ludí ktorý hovoria už po 2 dňoch chodenia že ako sa milujú.
láska je viac ako tento stav zamilovanosti a mnohý to nevedia.
Ale zas nejakej trinástke,ktorá má každé dva týždne nový vzťah by som to neuverila.
šak aj tie najväčšie lásky boli v začiatkoch pártýždňové vzťahy. treba nejak začať. a ísť do vzťahu s tým, že si o ňom už od začiatku myslím, že to neni skutočná láska - to je akože lepšia voľba? príde mi to ako sprostý alibizmus. aby ste sa mali na čo vyhovoriť, keď to nevyjde... že "aj tak to nebola skutočná láska"... ale ja som asi stále veľmi naivná
lasku az za hrob si predstavujem tak, ze prekona iste prekazky, je nelogicka, mozno scasti okolim nepochopena, aj bolestiva, ale stale krasna. jednoducho, ked citis, ze bez druheho to nejde, ze ti chyba cast teba. ze sa nemusite nutne vidiet, pocut, vodit za ruky, ale ked to pride, tak su to tie najkrajsie chvile na svete. ze si vies predstavit ako si spolu uzivate radosti, ale vies si predstavit, ze by si pri partnerovi stal/a aj v najtazsich chvilach zivota, ak by bol napriklad vazne chory.
no ale opat raz, podme z predstav do reality... a opat sme vo svete nevery, zlatokopiek a mesacnych vztahov typu - nevyslo to, podme dalej.
Až vtedy, keď vyprchá prvotná fyzická príťažlivosť a zamilovanosť, človek si už začne na partnerovi všímať aj jeho chyby a napriek tomu nezmení svoj postoj.
myslím si, že treba tomu od začiatku veriť, o čom by to inak bolo?
celkovo prvy rok (nieze mesiac) sa da hovorit o zamilovanosti, ta potom vyprcha a bud ostane laska alebo velke trt...