Nerozmýšľala si nad operáciou? Moja teta na takej operácii bola a dosť výrazne jej to pomohlo, tiež mala veľmi silné dioptrie a teraz síce ešte nosí okuliare na šoférovanie ale už s veľmi slabými šošovkami :happy:
zalezi od zakrivenia sosoviek, dioptrie su aj vacsie ako 6 na sosovky takze tam by nemal byt problem. Tam su ine veci ako dioptrie to hlavne a com zalezi. A aj to ci si na to tvoje oko zvykne, lebo niekomu o trva tyzdne a niekto ani po roku na tom este neni zvyknuty.
Nemôže každý.Ale tak 80% určite (aj viac možno). Chod za očnou,dá ti skúšobné a keď ti to oko prijme (nezačervená sa nezapáli) tak pohoda.Ja nosím len -1 dokonca aj cez no ich môžem mať ,ale na druhý den mám strašne unavené oči potom.Takže na noč vyberám.
@kajooooooooooooooooooooooooooo povedz mi o tom otáčaš ním ako normálnym okom? má to akrylové oko rovnakú farbu ako tvoje alebo si si dal inú aby si mal heterochromatické oči?
takze takto... urcite to konzultuj najskor so svojim ocnym lekarom..
a priamo k tvojej otazke.. sosovky moze NOSIT mozno 95% ludi, zvysnych 5% ma bohuzial "zlu" fyziologiu oka a nie je ich mozne nosit v tychto pripadoch... ZNASANLIVOST sosoviek je uz ina vec..
Znášanlivosť šošoviek si musíš skúsiť u doktorky, teda takú "aktuálnu", či to vôbec vydržíš. Pre mňa to bolo prvé dva roky super, ale potom mi začali vadiť a teraz som už prešiel na okuliare, lebo sa to už nedalo vydržať. Radšej choď na operáciu (cca. 600-1000 €), alebo si nechaj vyrobiť okuliare so stenčenými sklami.
nemôže ich mať každý záleží od toho akú máš chybu v oku. tj. ak máš niečo so šošovkou tak na 90% môžeš ale ak máš niečo so svalmi alebo niečím takým tak asi veľmi nie (z vlastnej skúsenosti ) +ak máš veľmi veľké oči (tiež z vlastnej skúsenosti ) tak ti môže povedať že by ti na oku veľmi nesedeli
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
diskutuj so svojou ocnou
zalezi od zakrivenia sosoviek, dioptrie su aj vacsie ako 6 na sosovky takze tam by nemal byt problem. Tam su ine veci ako dioptrie to hlavne a com zalezi. A aj to ci si na to tvoje oko zvykne, lebo niekomu o trva tyzdne a niekto ani po roku na tom este neni zvyknuty.
a priamo k tvojej otazke.. sosovky moze NOSIT mozno 95% ludi, zvysnych 5% ma bohuzial "zlu" fyziologiu oka a nie je ich mozne nosit v tychto pripadoch... ZNASANLIVOST sosoviek je uz ina vec..