Ak budeš kŕmiť celý deň jednu za druhou disappointed:muchy malé červy dostaneš v chovprodukte) dáš ju pod vyhrievacie svetlo(nepsomeniem si na názov) tak by prežiť mohla.
my sme tiež tak našli lastovičku pred panelákom... a to bola zima a všade kopa snehu... sme ju zobrali do bytu... najprv bola taká preľaknutá... a sme ju dali do takej krabice, kde mala hore také otvory, že nemohla vyletieť, ale boli dosť veľké... no a sme jej dali do vrchnáka od fľaše vodu a jesť sme jej dávali zeleninu, rožky, hmyz a tak... a ešte mala aj zlomené krídlo... ale ptm sa vyzdravela a sme ju pustili von...
...dobre ze tu lastovicku uz nepochovavate..to nieje pravda ze zomrie ..my sme tiez nasli malicku lastovicku, krabicu sme vystlali senom a davali sme jej papat muchy a dazdovky a vyzdravela... a ako spominala @19 zahojilo sa jej kridelko a odletela od nas prec ...
zijem v Irsku... kazdy rok najdem nejaku lastovicku. Tohto roku z jedneho domu sa zrutilo hniezdo. 3 male lastovicky boli bez domova. Bolo nemozne ich vratit, na zemi by neprezili. Vychoval som bez problemov aj 3 lastovicky. Ako? dobra rada. Najlepsie je pouzit krabicu, ma hladke steny, vystlat ju senom. Tak ak budu male rast, nedostanu sa von. keby neboli hladke steny lahko by sa dostali von a popripade si mohly dolamat, pera na kridlach a chvoste, ktore su zakladom pri ich prvom lete. Po priprave obydlia, nechame z jedneho dna na druhy lastovicky v pokoji. Ako ich krmime? zozenieme si striekacku alebo pipetu. Vtaky potrebuju na svoj rast vela proteinov, cize bielkoviny. V hmyz obsahu velmi vela bielkoviny da sa povedat ze aj 90%, pri vychovany 3 lastoviciek naraz asi by ste zomreli keby ste mali nachytat tolko hmyzu za jeden den , preto je velmi dobre pouzit na ich krmenie, tekute zltko z vajicka, tym krmime prve tri dni. Naberieme po dve tri kvapky do striekacky. a dame im to. Zo zaciatku sa boja niesu zvyknute na cloveka, nechtom im zaklonime zobak a pootvorime, niekedy dost na silu, vlozime hlboko do hrdla striekacku a krmime, same sa zacnu prisposobovat. Niekedy to trva 2-3 dni, potom uz len zbadaju striekacku a otvaraju same usta bez pomoci prsta. Potom si nakrajame kuracie prso na milimetrove kusky a postupne krmime tym, verte neverte porastu ako z vody. A same budu pytat jest. Krmenie prevadzame raz priblizne za 2-3 hodiny, nic sa nestane ak ste zaneprazdneny a pracujete, a ste dlhdobo v praci cca 9 hodin. nakrmte ich rano a potom po praci. vydrzia, a v den volna castejsie. Pri takej davke proteinu ako obsahuje kuracie prso alebo zltko vydrzia velmi dlho. menej budu vylucovat vykali ako z hmyzu. lebo hmyz obsahuje aj vela odpadu ako pancier. kridla atd... Matka nakrmi svoje mladata priblizne 6 tyzdnov. nakrmi ich na svoju dvoj nasobnu velkost. Ak sa vam zda ze uz su zdatne, s krmenim prestante na jeden tyzden. matka tak nakrmi mlade na dvojnasobnu velkost a opusti ich, mlade donuty hlad sam vyliest z hniezda a prvy krat vzlietnut a najst si potraavu. Vy to urobte tak, ze ked uz budu velke a silne na vzlet, prestante s krmenim na tyzden a pustite ho z vysky, ak vzlietne na prvy krat. uz sa nevrati ak nie, pokracujte s krmenim este tyzden. Mladata nedokazu nikdy zlietnu zo zeme, je to nemozne. preto ich hniezda su stavane vo vysokych budovach. Mlade na vzlet potrebuju aspon 5 metrov. .. Este nikdy mi nezdochla lastovicka, vzdy stastne odletela k ostatnym, nemam s toho nic iba dobry pocit, ze niekomu takemu malemu bezbrannemu mozem pomoct. . . vela stastia ostatnym.... VLADO
ja mám doma lastovičie hniezdo,... bývam v dosť starom byte, a moja mačka naháňa lastovičky v noci keď ja spím, v kuchyni. Len nedávno som na to prišla. Majú hniezdo v jednej hornej skrinke v kuchyni, je to neuveriteľné.. Aaaaaa
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Aj ja som sa pár krát starala..
Šetky pošli .. :/