Ahojte chodím tu pod iným nickom, len mi to je blbé pýtať sa. Mám priateľa 4 roky sme spolu od mojich 15, teraz mám 19. Samozrejme menšie hádky boli, ale nikdy nič extra, dalo by sa povedať, že máme ideálny vzťah. Len obidvaja sme boli pre seba tí prví. S
Podľa mňa to nieje nič zlé mať jedného sexuálneho partnera, ak ti vyhovuje. Áno môže sa stať, že sa mu omrzíš a takisto sa môže stať, že sa omrzí on tebe.
Ale môže sa stať že sa mu omrzí aj hrachová polievka keď ju bude mať každý deň. Netreba to brať nejak tragicky a stresovať sa kvôli tomu. Zbytočne budeš vytvárať napätie vo vzťahu.
Jasné, že to človeka trápi hlavne ak vidí ako sa pozerá po iných ženách a pri otázke mám novú kolegyňu prvé čo sa spýta či je pekná ... ale dôvera je neskutočne dôležitá vec a ťažko sa znovunabúda po nejakých sklamaniach.
A na svadbu síce môžete pomýšľať ale skutočne máte ešte čas. Si vo veku kedy sa človek ešte vyvíja formujú sa názory a pohľad na životné priority sa ti môže meniť zo dňa na deň, bola by škoda keby ste sa museli trápiť v nejakom vzťahu len kvôli papieru a zasa opačne podpísaný papier k štastiu až tak nechýba.
ja na jeho mieste by som skakal meter dvadsat kebyze som v podobnej situacii, podla mna taky to vztah moze vydrzat, vsak sa netoci vsetko len okolo sexu, ale na svadbu je naozaj este priskoro, skuste najrv spolu byvat a az potom sa rozhodnite ci naozaj chcete svadbu
Neviem coho sa bojis ked ste spolu styri roky a vsetko je v pohode coho sa treba bat? nevyrabaj problemy, nad takymi vecami ani rozmyslat netreba!
Ked sa milujete a myslite to vazne tak do toho, keby sa vsetci bali tak by na tomto svete nebol ziadny manzelsky par Ale to ze mas 19 vobec nemusi vadit, ved ked sa vezmete skoro tak sa mozno dozijete zlatej svadby(50 rokov manzelstva) chapes ber to z tej pozitivnej stranky.Tak drzim palce uz ako sa rozhodnes
mala som jendeho a nechcem ho uz ani videt takze tak bud rada ze toho svojho este chces co ma prist pride, a ak spolu mate vydrzat tak vydrzite aj keby sa neviem co dialo vela statsia mojka
Ja ti poviem tak že na svadbu nie je nikdy ani priskoro ani neskoro zaleží to od okolnostiach či už obaja pracujete alebo študujete aký mate vzťah si myslím že 4 roky je aj dosť dobrý že by ste sa mali poznať už ako súrodenci nie ako partneri ale zase určite ste ešte nebývali spolu tak to by som radil nejaký ešte ten rok bývať spolu v jednom byte či dome pred svadbou lebo až tam si niekedy idú partneri na nervy. Ale to by ste mali mať obaja pocit že je ten správny čas a že už chcete byť len spolu. Ja ti poviem len tak, pocit že ťa raz v budúcností opusti priateľ alebo naopak má asi každý z nás takže je to normálne nič nie je v živote na 100% že to tak bude aj o 30, 40 ba 50 rokov. Riziko je všade ale to je len na vás a na vašej láske si myslím lebo všetko sa dá zvládnuť a prekonať ak sa dvaja ľudia naozaj ľúbia.
Presne tak, dá sa to, len nikdy neopodstatnene nehľadaj v sebe pochybnosti, ak tam nemajú prečo byť. Ak sa dvaja milujú, samozrejme, že sa boja, dokedy to môže takto dokonalé vydržať, ale táto obava môže byť prospešná, lebo v nich vytvára snahu nikdy ten vzťah so svojej strany neskaziť. Ak sa budú o to snažiť obe strany, potom taký vzťah dokáže prežiť až do smrti.
Pozn.:
Samozrejme na začiatku takého vzťahu tam musí byť u oboch aktérov istá dispozícia vzájomnej kompatibility. Myslím, že po 4 rokoch už viete povedať, či si navzájom dokonale sedíte, i keď obdobie tej pravej skúšky pevnosti Vašej lásky ešte len prídu. Držím palce.
ked teraz netuzis po nicom inom ako po svadbe s nim a nechces ineho chlapa tak co riesis? je to blbe. nemozes vediet co bude zajtra tak to neries. a vela ludi sa rozvedie. inak uz som o tom pocula ze mozes mat jedneho chlapa cely zivot ale este som to nevidela
19 rokov je veľmi málo na manželstvo, tak ako tu bolo už spomenuté , človek sa formuje a nič mu neujde . Ja som sa vydávala v 29 r a môžem povedať , že nebanujem za ničím , užili sme si , dovolenky boli , výlety a všetko čo k tomu patrí. Obaja vieme čo chceme od života , vieme , že keď chceme mať dobré manželstvo musíme preto aj niečo obetovať obaja. . všetko riešiť s rozumom a chladnou hlavou...... Keď človek toto pochopí , je ten správny čas.
Dakedy v minulosti to bolo možné, v stredoveku a tak, tak prečo by to nebolo možné aj teraz. Tvoje telo bude fungovať, aj keď budeš mať iba jedného partnera za celý život... Takže pohoda.
fuha 4 roky spolu?! toje paráda...aj ja stem moji rodičia sa spoznali a o 4 mesiace mali svadbu ale dnes je taká doba že sa netreba nikam ponáhľať čiže si počkaj a kolko ma on rokou keď uvažuje o svadbe?...
Jeee to je aké pekné, že si ho našla hneď na prvý krát, závidím To by som aj ja chcela , radšej mať jedného partnera na celý život, toho vyvoleného, než potom ľutovať že pred ním bol už nikto iný a že som radšej nepočkala na neho možno sa to niekomu bude zdať divneea alebo staromooodne ale podla man to je pekné a nepanikaaaar
Pokiaľ ste spokojní a šťastní, tak niet čo riešiť... podľa mňa je to dosť o tlaku z médií, všade sa len píše o tom, koľko sexuálnych partnerov treba mať a čo všetko treba vyskúšať... ale v 19tich by som to ešte ako definitívnu vec nebrala... z vlastných skúseností viem, že čím menej sa na také veci ako svadba a spoločný život myslí, tým lepšie, lebo to len zbytočne vyvoláva takú vnútornú nervozitu a strach, že sa to nepodarí a podobne. Nemysli na to a bude dobre
treba asi robit nieco pre to aby ten vztah neovsednel.... niekedy malickostou potesit, vo volnom case si spolu vyrazit, pripadne aj do postele prinasat nieco zaujimave, nove... len niekedy je teoria ina ako prax... zivot pise sam
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
Nikde neni napísané, že prvá láska nemôže vyjsť a dokým to klape, nevidím dôvod na paniku
Ale na tú svadbu je z môjho pohľadu skoro, 3 roky je na taký dôležitý krok príliš málo.
kazdopadne, to, ci zacne premyslat aj o inych "ulovkoch" zalezi od jeho charakteru..a ten by si mala poznat predovsetkym ty
Ale môže sa stať že sa mu omrzí aj hrachová polievka keď ju bude mať každý deň. Netreba to brať nejak tragicky a stresovať sa kvôli tomu. Zbytočne budeš vytvárať napätie vo vzťahu.
Jasné, že to človeka trápi hlavne ak vidí ako sa pozerá po iných ženách a pri otázke mám novú kolegyňu prvé čo sa spýta či je pekná ... ale dôvera je neskutočne dôležitá vec a ťažko sa znovunabúda po nejakých sklamaniach.
A na svadbu síce môžete pomýšľať ale skutočne máte ešte čas. Si vo veku kedy sa človek ešte vyvíja formujú sa názory a pohľad na životné priority sa ti môže meniť zo dňa na deň, bola by škoda keby ste sa museli trápiť v nejakom vzťahu len kvôli papieru a zasa opačne podpísaný papier k štastiu až tak nechýba.
Ked sa milujete a myslite to vazne tak do toho, keby sa vsetci bali tak by na tomto svete nebol ziadny manzelsky par Ale to ze mas 19 vobec nemusi vadit, ved ked sa vezmete skoro tak sa mozno dozijete zlatej svadby(50 rokov manzelstva) chapes ber to z tej pozitivnej stranky.Tak drzim palce uz ako sa rozhodnes
Pozn.:
Samozrejme na začiatku takého vzťahu tam musí byť u oboch aktérov istá dispozícia vzájomnej kompatibility. Myslím, že po 4 rokoch už viete povedať, či si navzájom dokonale sedíte, i keď obdobie tej pravej skúšky pevnosti Vašej lásky ešte len prídu. Držím palce.
Stredovek mi skôr príde promiskuitný špinavý a plný syfilisu ...