potrebujem sa s niekým poradiť, už neviem ako ďalej..poznáte to keď máte pocit že je všetko super a potom sa to rozsype a vy neviete čo ďalej..? nejak tak sa rozvíja môj život..viem že to nemusí nikoho zaujímať ale by mi niekto napísal svoj názor veľmi by
Chápem ako sa cítiš. No nikdy nič nevzdávaj. Zmeň svoj pohľad na život. A tie baby v škole si nevšimaj,sú to baby tie nepochopíš. Mysli pozitívne i keď to je ťažké. Všetko zlé je stále na niečo dobré.
Nevies si predstavit sa rozpravat s cudzim clovekom o svojich problemoch, ale nemas problem pisat o svojich problemoch na internete pred celym svetom?
Kazdopadne problemy neexistuju, to len ludia zbytocne nafukuju veci, ktorymi sa nema zmysel zaoberat. Ako ti pomoze, ze sa budes lutovat, ze ta zradila "kamoska"? Na svete je skoro 7 miliard ludi a teda potencialnych 7 miliard kamosov, tak chod medzi ludi a hladaj ich. Zomrel ti dedko, co je smutne, ale vrati ti ho, ked sa tym budes trapit? Nie. Namiesto toho si skus vybudovat lepsi vztah s niekym inym s rodiny.
Zaklad je uvedomit si, ze "na kazdu dieru existuje zaplata".
@tommyhot tak je to iné na nete..anonymne..ako keby som o tom mala niekomu hovoriť zoči voči proste mi to nie je príjemné..a možno sa len bojím reakcií, áno ty to vieš odľahčiť ak neprežívaš to čo ja..možno nemá zmysel sa tým zaoberať ale v období keď som to mala ťažké aj doma sa to nedalo ignorovať...nedá sa nad všetkým mávnuť rukou..
@annie881 chapem to ... no v prvom rade sa musis prestat lutovat a uvedomit si za co vsetko mozes dakovat aj ked mozno toho nie je vela na prvy pohlad ale urcite na druhy je to ho strasne vela prestan sa rezat pozbieraj sa daj sa dokopy daj si styri 5 faciek a zacni sa pozerat do buducnosti a zi pre pritomnost ..je to tazke ale ked to prekonas tento jeden prvy krok potom to pojde lahsie
good luck .. ale ked sa budes stale lutovat ako to mas zle a tak tak sa nevyhrabes ..musis sa zatat a ist hore sama ..vzdy budes na vsetko sama ..druhi ludia ti mozu pomoct a mozu sa tvarit ze ta chapu ale nepomozu ti ..ked to zvladnes budes taka silna ze poto msa ti zivot otoci a vsetko bude fajn drzim palce
Podľa mňa by ti pomohlo nájsť si nejaký spriaznenú dušu a teraz nemyslím tým nejakého priateľa ale napr. nejakú kamošku. Niekoho s kým by si sa cítila fajn a podnikala všeliaké výletiky mala veľa zážitkov. Alebo si nájsť nejakú zálubu. Problémy sú a vždy budú v našom zivote ale netreba sa skladať a vždy ked na teba príde smútok depresia, pusti si nejakú veselú muziku a trebárs aj zatancuj, vyblázni sa. Chod robiť činnosť čo ta baví, kresli, chod do prirody fot, zachvilu je tu leto , teplo, kúpanie, alebo športuj rob nieco pre seba rob si radosť proste zijeme len raz tak to treba vyuzit na plno
Ver, ze sa da Nepoznam svojho otca, par mesiacov na strednej som sa ocitol aj s mamou a sestrou na ulici, zomrel mi ujo, ktoreho som mal asi najradsej z celej rodiny atd. Nikto nema idealny zivot, ide len o to ako sa k problemom postavis a co si z nich odnesies.
ale poviem ti klasické balasty: bezpodmienečná zmena prostredia, či už násilné vytrhnutie do inej komunity ľudí, alebo prečkávanie v toku dúfajúc, že sa to zmení samo (teda výška, osamostatnenie sa) nájdi si popri tom množstvo záľub, a ľudí so spoločnými záľubami, aby si zabránila ďalšiemu emočnému spádu, popr. aby si sa ľahšie vyrovnala a adaptovala na zmeny. Každý deň si dopraj veci, ktoré ťa napĺňajú, bavia ťa, športuj, čo najviac sa odkloň od negatívnych myšlienok či už novou skupinou ľudí, alebo zamestnaním
nepoznám tvoju situáciu dovnútra, neviem ako sa bude ďalej modelovať a neviem tomu ani predchádzať, ale na depresiu iný univerzálny liek ani nepoznám
psychiater jedine pomoze, alebo hypnoza a podobne. Treba sa odvazit to riesit s odbornikmi.Nie je to ziadna hanba, je to normalne a POMOZE JEDINE TO ked uz je to s tebou take vazne, lebo sebaposkodzovanie je vazne. Ved oni to nikomu nepovedia a hlavne vypocuju a nebudu kritizovat. V tomto je problem ze to nikomu nepovies a dusis v sebe to je velmi velmi zle!! to je najvacsia chyba. Takto to bude len horsie. Ved skus raz odbornika a uvidis ze je to dobe. Ved k nim chodi vela ludi , polka co poznam a su to normalni ludia co sa len nemaju s kym rozpravat. Osobne by som mala tiez zajst....tiez mavam vselijake psychicke stavy a preto viem ze najhorsie je sa nevyrozpravat niekomu.
nevieš, predpokladáš. ale zas chápem prečo, rozprávanie asi príliš nepomôže, lebo problém nie je v tebe, ale okolo teba. dobre vravíš že potrebuješ zmeniť život.
"Kazdopadne problemy neexistuju"
fascinuje ma ako môže mať niekto tento postoj... doteraz neviem či je z totálnej emocionálnej vypálenosti, že už si človek tak zvykne že má v paži a nič sa ho nedotkne, alebo z nekonečného optimizmu a vnútornej sily.
to druhé si predstaviť neviem, takže mám sklony predpokladať že je to to prvé.
(nie je to myslené v zlom, len uvažujem nahlas)
a... ak je to to druhé, tak je to asi ťažko predstaviteľné, ale nie všetci ľudia sú takí odolní, a nie, nie je to podľa mňa vec rozhodnutia, či sa človek niečím nechá alebo nenechá zasiahnuť.
"keby sa tak dalo vrátiť všetko do starých koľají viem že by to bolo ok"
ee, práveže potrebuješ nové a dobré koľaje.
a keďže sme na zemi, tak má každý v piči a bohužiaľ si ich musíš zubaminechtami vybojovať sama. ale zas to má tú výhodu, že ak sa ti to podarí, tak potom budeš už taká obrnená už len z toho procesu, že v pohode zvládneš čokoľvek.
ale ako sa to robí, a ako sa na to zbiera energia a vôľa, to netuším...
chapem to kedze z casti mam pocit akoby som citala pribeh z mojho zivota hlavne to ze si tvoja mamka nasla priatela to uplne poznam a dokonca u mna to este aj potrvava ale bud silna v profile mas 19 rokov neviem co je natom pravdy ale ak ano tak to uz mas plno moznosti odist znovu, niekam do zahranicia, zacat svoj zivot a kaslat na tych co ti ublizuju
@midnight to, ze mam hentaky nazor, neznamena, ze sa ma veci nedotknu. Len im zbytocne dlho nevenujem pozornost, lebo aj tak viem, ze to nikam nepovedie, len ma to oberie o energiu. A navyse s odstupom casu som si vzdy uvedomil, ze 99% veci, ktore sa mi stali ma posunuli dalej.
Napriklad nebyt toho, ze by mamu nezmlatil jej ex-manzel a my by sme neskoncili na ulici, doteraz by som mozno sedel na dedine a ozieral sa s rovesnikmi a nebol by som tam kde som teraz. To by mi potom zabranilo napriklad cestovat, lebo by som nemal peniaze atd.
Je pravda, ze niektorym negativnym veciam neviem (zatial) pripisat nic pozitivne, ale to je mozno len zly uhol pohladu, ktorym sa na to pozeram. Kazdopadne utapanie sa v depresiach sa u mna ukazalo byt vzdy kontraproduktivne.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Kazdopadne problemy neexistuju, to len ludia zbytocne nafukuju veci, ktorymi sa nema zmysel zaoberat. Ako ti pomoze, ze sa budes lutovat, ze ta zradila "kamoska"? Na svete je skoro 7 miliard ludi a teda potencialnych 7 miliard kamosov, tak chod medzi ludi a hladaj ich. Zomrel ti dedko, co je smutne, ale vrati ti ho, ked sa tym budes trapit? Nie. Namiesto toho si skus vybudovat lepsi vztah s niekym inym s rodiny.
Zaklad je uvedomit si, ze "na kazdu dieru existuje zaplata".
Ale nedá sa, je zbytočné utápať sa v minulosti, ktorú nemôžeš vrátiť. Prídu noví ľudia, nové zážitky a na minulosť tak trochu zabudneš...
good luck .. ale ked sa budes stale lutovat ako to mas zle a tak tak sa nevyhrabes ..musis sa zatat a ist hore sama ..vzdy budes na vsetko sama ..druhi ludia ti mozu pomoct a mozu sa tvarit ze ta chapu ale nepomozu ti ..ked to zvladnes budes taka silna ze poto msa ti zivot otoci a vsetko bude fajn drzim palce
Ver, ze sa da Nepoznam svojho otca, par mesiacov na strednej som sa ocitol aj s mamou a sestrou na ulici, zomrel mi ujo, ktoreho som mal asi najradsej z celej rodiny atd. Nikto nema idealny zivot, ide len o to ako sa k problemom postavis a co si z nich odnesies.
ale poviem ti klasické balasty: bezpodmienečná zmena prostredia, či už násilné vytrhnutie do inej komunity ľudí, alebo prečkávanie v toku dúfajúc, že sa to zmení samo (teda výška, osamostatnenie sa) nájdi si popri tom množstvo záľub, a ľudí so spoločnými záľubami, aby si zabránila ďalšiemu emočnému spádu, popr. aby si sa ľahšie vyrovnala a adaptovala na zmeny. Každý deň si dopraj veci, ktoré ťa napĺňajú, bavia ťa, športuj, čo najviac sa odkloň od negatívnych myšlienok či už novou skupinou ľudí, alebo zamestnaním
nepoznám tvoju situáciu dovnútra, neviem ako sa bude ďalej modelovať a neviem tomu ani predchádzať, ale na depresiu iný univerzálny liek ani nepoznám
@annie881
"navyše viem že by mi nepomohol"
nevieš, predpokladáš. ale zas chápem prečo, rozprávanie asi príliš nepomôže, lebo problém nie je v tebe, ale okolo teba. dobre vravíš že potrebuješ zmeniť život.
"Kazdopadne problemy neexistuju"
fascinuje ma ako môže mať niekto tento postoj... doteraz neviem či je z totálnej emocionálnej vypálenosti, že už si človek tak zvykne že má v paži a nič sa ho nedotkne, alebo z nekonečného optimizmu a vnútornej sily.
to druhé si predstaviť neviem, takže mám sklony predpokladať že je to to prvé.
(nie je to myslené v zlom, len uvažujem nahlas)
a... ak je to to druhé, tak je to asi ťažko predstaviteľné, ale nie všetci ľudia sú takí odolní, a nie, nie je to podľa mňa vec rozhodnutia, či sa človek niečím nechá alebo nenechá zasiahnuť.
"keby sa tak dalo vrátiť všetko do starých koľají viem že by to bolo ok"
ee, práveže potrebuješ nové a dobré koľaje.
a keďže sme na zemi, tak má každý v piči a bohužiaľ si ich musíš zubaminechtami vybojovať sama. ale zas to má tú výhodu, že ak sa ti to podarí, tak potom budeš už taká obrnená už len z toho procesu, že v pohode zvládneš čokoľvek.
ale ako sa to robí, a ako sa na to zbiera energia a vôľa, to netuším...
nezaručujem, že ti to pomôže, ale za skúšku nič nedáš
totálny súhlas toto
Napriklad nebyt toho, ze by mamu nezmlatil jej ex-manzel a my by sme neskoncili na ulici, doteraz by som mozno sedel na dedine a ozieral sa s rovesnikmi a nebol by som tam kde som teraz. To by mi potom zabranilo napriklad cestovat, lebo by som nemal peniaze atd.
Je pravda, ze niektorym negativnym veciam neviem (zatial) pripisat nic pozitivne, ale to je mozno len zly uhol pohladu, ktorym sa na to pozeram. Kazdopadne utapanie sa v depresiach sa u mna ukazalo byt vzdy kontraproduktivne.