s mojim ex som bola pol roka. Zo zaciatku sa mi javil ako idealny ale asi po mesiaci to bolo hrozne. Na kazdeho ziarlil a robil sceni, nemohla som chodit pomaly ani von s kamosmi, chcel mi aj kontrolovat sms a rp na pokeci. Snazila som sa mu vysvetlit, z
Tak to nech uz riesi jeho rodina trebars nejakym liecenim. Predsa s nim nemozes byt stale, len preto aby sa nezabil a tym prist o svoj stastny zivot...
juuj a skusila si sa s ním velmi vážne porozpravat? myslim že keby si mu vysvetlila že asik nejsi prenho ta prava mal by to pochopit popripad eto bud pokracovat s telefonatmi a najlepsie je sa mu total vyhýbat a nezdvihat tel...malo by ho to pocase prejst musis mysliet aj na svoj život a nie ho premarnit kvoli chalanovi ktori nedokaže zvladnut rozchod ...abo mu najdi čajku
chudáčik, jak sa snaží na seba upútať pozornosť... no, však keď na to má, nech to skúsi, aj tak sa mu to nepodarí. keby sa chcel skutočne zabiť, tak by to spravil už pred tým, ale takto na seba len a len upozorňuje. to je prípad na psychiatriu na oddelenie emo. takže sa tým vôbec nezaťažuj
moja kamaratka mala byvaleho ktory sa zabil.ver mi ze keby to chcel ten tvoj tak by to uz spravil a nerozpraval by asi vtedy ked skoncil v nemocnicii spravil to tak ze si bol isty ze ho niekto najde a ze nezomrie.
z psychologického hľadiska sú masochistické pudy len sadistickými pudmi otočenými proti svojej osobe. tým, že sa chce zabiť naznačuje, že by chcel zabiť niekoho iného. pravdepodobne teba. to všetko nevedome samozrejme.
analogicky pri melancholických stavoch pramení obviňovanie a ponižovanie vlastnej osoby z výčitiek voči milovanej osobe.
krásne citové vyhrážanie, keď chce rezať nejaké mäso, tak ho pošli za mnou, ja tu mám taký pekný kus stehna, len ho potrebujem pekne narezať a mne to nikdy bohvie ako nešlo...
zaujimave ako vsetci viete co ma robit...som zvedava ako by ste taku situaciu riesili vy .. kazdy vie ako a co ma robit, a ako je to spravne...ale nikdy nevies co urobis a ako zareagujes
Nikdy ta nemohol naozaj lubit ked ti zakazoval to co si mala rada, priatelov, kontroloval ti smsky...drb na neho,. Moze si sam zato ze si ho nechala...a dobre si urobila
smer psychiatria okamžite... poznám z praxe takýto prípad, dohovorenie nepomože, to jedine v prípade žeby mal silácke rečy a robil to nasilu(citové vydieranie) ale neublížil si, ale keď už sa o také niečo v minulosti pokúsil ako hovoríš tak by som to neriskoval..
Je to to najhorsie, co Ti moze clovek urobit. Citove vydieranie je svina... ALe toto, to je uz privela na jedneho cloveka. Ja som to zazil velakrat. Priatelka sa mi vyhrazala nocnymi SMSkami, ze sa zabije, ze uz prehltla lieky a podobne. Vtedy clovek nevie, co ma robit, ci si ten druhy vymysla (hoci by vyzeral hlupo, v konecnom dosledku by to bol ten najlepsi pripad), alebo ci to naozaj mysli vazne. Ja osobne som nevedel, ci mam zavolat jej rodicom, aby ju skontrolovali. Je to od Tvojho priatela velmi sebecke, skus mu v tom nejako pomoct, nejako mu pomoz vyrovnat sa s rozchodom. Mozno aj Tvoji priatelia mu chcu pomoct, ale on prijme iba Tvoju pomoc a budes musiet chvilku byt s nim kamaratka.
Ako tak teraz citam, ze uz sa o nieco poodbne pokusil, tak asi menim nazor. Tu uz treba aj inu pomoc...
kasli na neho..... ved ty mas svoj tiez svoj zivot. nemozes byt pri niekom z donutenia.... viem ze sa mi to lahko pise ale keby som bola tebou tak lutujem ze som sa s nim zoznamila.....
fuuu toto je skutocne neprijemna situacia.....citove vydieranie nie je nic na zavideniahodne...osobne som sas tym este nestretol, ale kamos mal nieco podobne, jeho ex sa mu po rozchode vyhrazala, ze si vezme zivot tak mu to nedalo a isiel za nou, aby si nahodou nieco nespravila, ale po nejakom case to vyriesili takze to bolo ok...
Osobne by som sa k takemu cloveku nikdy nevratil, snazil by som sa mu nejako pomoct preniest sa cez to, aby som nejakym sposobom nemal "poskrvnene" svedomie, ze som nic neurobil, ale nikdy v zivote by som neobnovil vztah s taky clovekom a uz vobec nie s takym ako ty....neustala kontrola, podozrievavost, o to nikto nestoji
V tvojom vlastnou zaujme by som s nim vztah neobnovoval, od cloveka ktory ta citovo vydiera a ma samovrazedne sklony nejde nic dobre....dnes je to samovrazda a nabuduce cooo??? Ttvoj ex je zrejme je citovo nevyrovnany a psychicky nestaly clovek...
Kazdy trocha prehana ked strati lasku, ale tyzden niekoho dookola otravovat a opakovane sa vyhrazat samovrazdou je uz mimo kontroly....
Bud nech mu pomozu kamosi nejako sa cez to preniest, alebo daj jeho rodicom vediet co je vo veci, v jeho vlastnom zaujme....
Tvojim navratom k nemu by si bola ty nestastna a kvoli comu??? kvoli docasnemu rieseniu problemu???
Osobne si myslim, ze takymto stylom to daleko nedotiahne....ja osobne keby som stretol babu co by bola maximalne super, jednoducho mila, prijemna, pekna, zlata baba a dozvedel by som sa ze po rozchode so svojim ex mala sebevrazedne sklony tak by som skutocne vahal ci by som si s nou nieco zacal ak by som ju rovno z fleku neodpisal nahodou...
Jednoducho to medzi Vami neklaplo a hotovo, neberies ziadnu zodpovednost za to, ze sa s tym nedokaze psychicky vyrovnat....v kazdom pripade sa nenechaj vydierat, nikdy nevies co budes moct cakat od takeho cloveka....raz mu natolko mozno svihne, ze zabije seba aj teba aby ste boli "naveky" spolu....
Tvoj pud sebazachovy by ti v tomto mal poradit najlepsie, good luck
Nie je to skutočná láska z jeho strany, ak nemá problém ubližovať ti takými telefonátmi... keby mu na tebe naozaj záležalo, nevyvíjal by na teba taký nátlak...
prepáč že ti to vravím tkato ale je to úboh zbabelec a pokiaľ si myslí že si ho odkáže vziať vezme si ho sám v konečnom dôsledku je to jeho rozodnutie a to že sa správa takto je predsa nenormálne je ot citové vydieranie a on ti tým ubližuje tka prečo by si ty nemohla jemu ???
zmaysli sa nad tým ak sa k otmu dočítaš ale pokiaľ sa chce zabiť spraví to či s ním budeš či nie ...
Hm,je tažké písať radu na niečo čo človek nezažil,ale všeobecne podľa mňa prehnaná žiarlivosť pramení s nedostatku sebavedomia a s neistoty,tvoj ex mal zrejme strach že ak nebude s tebou,môžeš si nájsť niekoho iného,bál sa že spoznáš niekoho lepšieho,alebo ta chcel mať iba pre seba.je zrejme citovo labilný,a je možné že trpí depresiami a snaží sa na seba upútať pozornosť,myslím že jeho prvý pokus o sebevraždu bol volaním o pomoc,je možné že si to naplánoval tak aby ho niekto našiel a včas zachránil.potom neskôr si sa zjavila ty,a on bol zrejme štastný ako blcha,momentálne je zrejme znovu v depresii a snaží sa ťa získať späť citovým vydieraním.bohužiaľ ty by si sa nemala k nemu vracať,ale pokúsiť sa zohnať mu odbornú pomoc,tvoj ex potrebuje liečenie,...bohužial prvým krokom býva priznanie si že má problém,kým si neprizná že má problém nebude mať liečba žiadny efekt.skús sa obrátiť na ľudí ktorí sú tvojmu ex blízky(rodina,kamaráti),vysvetliť im o čo ide,a požiadať ich o pomoc,napr.aby sa mu viac venovali,alebo ho nadchli pre nejaké nové veci (napr.šport,alebo nejaké iné, bezpečné hobby,...)a dostali ho na liečenie,a ešte jedna vec,je možné že sa o to pokúsi znova,ale TY NIE SI ZODPOVEDNÁ za jeho citovú labilitu,ani za žiadny z jeho skutkov,takže si nič nevyčítaj,hoci že to veľmi ťažké vzhľadom k tomu že ti na ňom stále záleží.a tým že sa k nemu vrátiš mu podľa mňa moc nepomôžeš,skôr naopak,aj keď on to bude brať pozitívne,...ale to je len môj názor,....ak by si dačo potrebovala,ak ti môžem ešte nejako pomôcť,alebo sa budeš potrebovať pisomne vyrozprávať stačí napísať ts-ku,....
a nenapísal len niečo typu že radšej by stratil svoj život ako teba? Lebo ja som to raz napísal a nemyslel som tým že sa chcem zabiť a bolo to tak pochopené. Chcel som len nejak jasne napísať že pre mňa veľa znamená...vyvinulo sa to z maličkosti že ma má rada a aj že vie že aj aj ju ale žeby som mohol častejšie dať vedieť čo je zo mnou do niečoho takého že ja som bol psychopat
Ak to ale nieje nedorozumenie ale skutočne ti kontroloval poštu a teraz ti vyhrožuje že si niečo urobí tak to by asi potreboval pomoc...skús kontaktovať niekoho z jeho rodiny alebo jeho kamošov nech mu dohovoria a podržia.
tak toto poznám, až moc dobre...a mám na to iba smutné spomienky, nedaj si zničiť život!!!!! Máš dosť rozumu, aby si utiekla a nerieš nič, čo ten dement zbabelý povie, je to vydierač a nevie, čo je láska. On nevie ľúbiť človeka, on vie ľúbiť iba veci, tak ako máme radi ...napr.naše auto
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
Raz by mi môj (ex) priateľ niečo také čo i len naznačil, skončil by u mňa, maximálne, ak by chcel, tak by som ho odprevadila na psychiatriu
Nevracaj sa k nemu, úplne ho ignoruj...
To sa len on mylne domnieva, že ťa môže takto citovo manipulovať.
Nauč sa v prvom rade myslieť na seba a až potom na druhých, budeš to mať vo všetkom oveľa ľahšie.
ved by mali mat zakazany pristup do spolocnosti
takých na svete netreba
ešte niečo
z psychologického hľadiska sú masochistické pudy len sadistickými pudmi otočenými proti svojej osobe. tým, že sa chce zabiť naznačuje, že by chcel zabiť niekoho iného. pravdepodobne teba. to všetko nevedome samozrejme.
analogicky pri melancholických stavoch pramení obviňovanie a ponižovanie vlastnej osoby z výčitiek voči milovanej osobe.
krásne citové vyhrážanie, keď chce rezať nejaké mäso, tak ho pošli za mnou, ja tu mám taký pekný kus stehna, len ho potrebujem pekne narezať a mne to nikdy bohvie ako nešlo...
(a ešte raz ľutujem rušnovodičov..
Ako tak teraz citam, ze uz sa o nieco poodbne pokusil, tak asi menim nazor. Tu uz treba aj inu pomoc...
to chceš zahodiť svoj život len aby sa nejaky debil, čo ta obmedzoval nezabil? jasne, ze by to bolo blbe..
ale ja osobne by som to napriklad riesila tym, ze by som sa obratila na jeho rodicov.. citove vydieranie nieje nič prijemne...
Osobne by som sa k takemu cloveku nikdy nevratil, snazil by som sa mu nejako pomoct preniest sa cez to, aby som nejakym sposobom nemal "poskrvnene" svedomie, ze som nic neurobil, ale nikdy v zivote by som neobnovil vztah s taky clovekom a uz vobec nie s takym ako ty....neustala kontrola, podozrievavost, o to nikto nestoji
V tvojom vlastnou zaujme by som s nim vztah neobnovoval, od cloveka ktory ta citovo vydiera a ma samovrazedne sklony nejde nic dobre....dnes je to samovrazda a nabuduce cooo??? Ttvoj ex je zrejme je citovo nevyrovnany a psychicky nestaly clovek...
Kazdy trocha prehana ked strati lasku, ale tyzden niekoho dookola otravovat a opakovane sa vyhrazat samovrazdou je uz mimo kontroly....
Bud nech mu pomozu kamosi nejako sa cez to preniest, alebo daj jeho rodicom vediet co je vo veci, v jeho vlastnom zaujme....
Tvojim navratom k nemu by si bola ty nestastna a kvoli comu??? kvoli docasnemu rieseniu problemu???
Osobne si myslim, ze takymto stylom to daleko nedotiahne....ja osobne keby som stretol babu co by bola maximalne super, jednoducho mila, prijemna, pekna, zlata baba a dozvedel by som sa ze po rozchode so svojim ex mala sebevrazedne sklony tak by som skutocne vahal ci by som si s nou nieco zacal ak by som ju rovno z fleku neodpisal nahodou...
Jednoducho to medzi Vami neklaplo a hotovo, neberies ziadnu zodpovednost za to, ze sa s tym nedokaze psychicky vyrovnat....v kazdom pripade sa nenechaj vydierat, nikdy nevies co budes moct cakat od takeho cloveka....raz mu natolko mozno svihne, ze zabije seba aj teba aby ste boli "naveky" spolu....
Tvoj pud sebazachovy by ti v tomto mal poradit najlepsie, good luck
zmaysli sa nad tým ak sa k otmu dočítaš ale pokiaľ sa chce zabiť spraví to či s ním budeš či nie ...
Ak to ale nieje nedorozumenie ale skutočne ti kontroloval poštu a teraz ti vyhrožuje že si niečo urobí tak to by asi potreboval pomoc...skús kontaktovať niekoho z jeho rodiny alebo jeho kamošov nech mu dohovoria a podržia.
V druhom rade, nechaj ho nech sa zajebe, za jeho sprostosť nemôžeš ...
V treťom rade : Preboha to s kým sa dávaš do kopy ? Nabudúce nehľadaj nejakého psychoša labilného ....