Ahojte, vedel by mi niekto poradiť niečo čo by som mohla študovať tak, aby to malo uplatnenie a samozrejme aj dobrý plat? Som iba prváčka, čiže ešte mám čas, ale chcela by som už približne vedieť kam sa oplatí ísť .... a viem naisto že nechcem ostať na Sl
Keď chceš ísť na VŠ, tak si vyber to, čo ťa aspoň trochu baví, lebo, ten kto ide na VŠ väčšinou potom získa prácu, kde sa vyžaduje celoživotné vzdelávanie, tak, aby si sa mohla rozvíjať, nevyberaj si len presne podľa uplatnenia. Jednoducho, keď ťa to nebude baviť, nikdy sa s takým odborom neuplatníš, aj keby si vyštudovala jadrovú fyziku alebu umelú inteligenciu.
Čo sa týka informatiky tak určite nie a nad medicínou som tiež už rozmýšľala, lenže viem, že by ma nebavila tá práca. Skôr si predstavujem nejakú prácu v kancelárii ale neviem presne čo, psychológiu alebo farmáciu. Z toho by ma najviac bavila tá psychológia, ale už som na ňu čítala veľa negatívnych ohlasov.
A načo chceš vysokú ked nechceš ostať na slovensku žit. Okrem medicíny a IT asi nič neuznávú v zahraničí (ak vás niečo napadne opravte ma), tieto naše vysoké sú im ukradnuté.
a psychologia, hmm, musis byt pri tolkych "psychologoch" dobry psycholog, aby si mala uplatnenie a to vobec nie je take lahke ako to znie a VS ti k tomu pomoze len spolovice
a takisto aj medicina neznamena len doktor. Ale da sa robit vo vyskume, alebo v labaku atd.
Chod to k comu ta taha. A hlavne chod na nejaku slusnejsiu skolu, kde sa aj neco naucis. @jurito oproti ich dobrym IT je nase IT na smiech tam skor ide o to, kto sa co sam nauci. A medicina to hej no, doktorov treba takmer vsade : )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
a psychologia, hmm, musis byt pri tolkych "psychologoch" dobry psycholog, aby si mala uplatnenie a to vobec nie je take lahke ako to znie a VS ti k tomu pomoze len spolovice
Chod to k comu ta taha. A hlavne chod na nejaku slusnejsiu skolu, kde sa aj neco naucis.
@jurito oproti ich dobrym IT je nase IT na smiech tam skor ide o to, kto sa co sam nauci. A medicina to hej no, doktorov treba takmer vsade : )