čo vy a punk? a teraz nemyslím hlúpe reči typu punk is/is not dead... teraz myslím punk ako štýl života, nie len ako hudbu... okay, viem, že vačšina(drvivá) tejto generácie je štýlovo diametrálne odlišná, no viem, že tu niekde ostali aj verní a pre týc
ako 15 ročná som začínala s punkom, som mu vďačná za svoj život...a ako žívotný štýl? Beriem,brala som...a pogovanie, tiež úžasné dačo...proste punk fakt mám rada ako životný štýl, hudbu, obliekanie atď.
tak nejak sa motkám okolo, ale samotný punk mi veľa nehovorí, až na nejaké výnimky.... a životný štýl už vôbec nie (pričom ako životný štýl neberiem niečo ako "hudbu, obliekanie, atď" alebo pogovanie, ako odznelo vyššie )
Punk ako hudobny styl mam rad ale punk ako styl zivota nie.ja neuznavam anarchiu.co sa tyka toho punk is not dead tak napr. na slovensku punk zanikol zmenou rezimu .
čo ja viem... kedysi som punk počuvala, teraz ma to už nejak nezaujima, a čo sa tyka štylu, väčšina punkačov podľa mňa vyzeraju jak homelesaci a podobne nwm nepači sa mi to
Niektorí Punkáči sú pekní, čo sa týka zjavu, ale to skôr die o individualitu Mne sa punk hudba páči, ale žeby som ju vyhladával? A to obliekanie si na sebe neviem predstavit.
@broken co je pre mna punk ? momentalne uz nie to co byval... uz som sa troch uodklonila k metalu, no punk mam v srdci... dost ludi z mojho okolia a z ludi s ktorymi travim cas maju rovnake nazory... punk je pre mna vela. punk je... to je vyjadrenie svojho nazoru, nebat sa povedat/ukazat co si myslis, no v dnesnej dobe uz sa ani neda hovorit o punku... uz to t upar ludi spomenulo... pokial sa snazis len vzbudit pozornost okolia aby si bol dolezitejsi a pocuvas nejake ht alebo good charlotte alebo co, to si strc za klobuk... vacsina ludi, teda poriadne punkovo zalozenych, chodi tak oblecena, no to je len cast z toho vsetkeho, podstata je to co to pre teba ak ocelok znamena a co mas v srdci... to tazko...
a, tak to zhrniem, vacsina mate pravdu, v tejto doba... mna ide porazit ked si niekto spravi ciro, oblecie sa ako frajer a dke sa da prezentuje ze je punker ako sa patri... a pocuva nieco, co nema absolutne nic docinenia s punkom... v mojom okolí sa pohybuj e vela punkovo zalozenych ludi, pre ktorych je to proste zivot, nie to, kto bude viac punkovo obleceny alebo co, tí ludia ...ich vekovy priemer je tak 19... to niesu len pubertálne vykyvy. mala som obdobie ked som sa tak aj obliekala, prezentovala, no teraz... uz prisiel aj metal, a keby ste ma stretli na ulici, nepomyslite si veru ze som "punkacka" no punk mi dal vela a stale dava, a ta atmosfera s ludmi, ktori... ktori si vedia uzivat zivota a kaslat na kazdodenne problemy a ktori su skvelimi priatelmi.. je fajn.
uz zacinam zniet ako fanatik... ale co uz a smutna vec je ze teraz sa punk pouziva vo vacsien pripadov len na zvrhnutie pozornosti na seba...:"pozrite ako som obleceny, som punkac! som iny! a pijem ako dan a robim si co chcem!..." neznasam to.
jedna piesen : "punk uz nie je davno tym, cim bol, v mojich ociach davno zanikol, je to len blba moda 15-rocnych debilov...!" ten punk , ten, z ktoreho to vzniklo, este tu z casti je... niektore kapely este furt tym ziju... inym ide iba o peniaze... vsetko zalezi od uhla pohladu.
a poznamocka, neviem, preco niekto spaja anarchy a punk... resp, viem, no punk nerovna sa anarchy...
@blacktears okay mas pravdu, nackov som vynechala aj ked su toho unfortunately sucastou...
ale aspno to dopomoze povedat to co som chcela: myslím takých punkáčov, ktorí nezaprú punk ked oproti nemu stojí nácek a chystá sa mu dať na piču....niekto to môže brať ako čistú debilitu, niekto zas ako... ako hrdinstvo a odhodlanosť.
@adka279 obavam sa, ze niektore z nich uz nemozeme nazvat punkom.
neuznávam žiaden životný štýl podľa hudby.. podľa mňa je to zbytočné opičenie sa.. životný štýl to nieje len o oblečení a hudbe.. hip-hop, emo, punk, goth to sú všetko len pretvárky a snahy o zapadnutie do nejakej skupiny.. (ale to je len môj názor samozrejme)
ono je to aj tazke zostat v cisto punkovom hudobnom smere.. malo kapiel to robi len tak pre radost, chce si zarobit, popripade sa tym zivit.. a to sa s punkom v tejto dobe neda..
ako hudbu mam rada, ale tym to hasne... keby som sa na to mala dat ako na styl zivota - co by som monzo aj rada - bola by to asi velka zmena pre mna a aj pre okolie.. .. to uz nie..a kedysi to bolo u mna tak ze som tento styl abolutne nemala rada, lebo mi prisiel prilis teenagerovsky..to bolo vtedy ked u mna este nebola puberta, ked som takych nemala rada..
ja a punk? to je ako seminarna praca niekde na vysoku skolu
nwm, neidem tu pisat romany na tuto temu, lebo na nete je toho po kkt. a podla mna ten punk nezanikol po revolucii, vzdy tu budu problemy, vzdy budeme proti niecomu bojovat, lebo keby svet bol taky bezproblemovy, tak nwm na aku picu by ten punk bol a proti comu by sa staval. mozno tu na slovensku a cesku nie je az tak proti comu bojovat, ale slovensko a cesko nie je cely svet. vo svete je kolko problemov. ci uz tyranie zvierat, ta podrbana "vojna" amikov v iraku, a taky neonacizmus alebo fasizmus nie je problem ze?
nwm ako mam chapat, ze punk ako zivotny styl. ja si na seba obleciem co ja uznam za vhodne, ale moje myslenie sa nezmeni podla toho co mam na sebe.a tak isto nemusim chodit nonstop punkovo obleceny.
a tie "punkove" skupiny green day, good charlotte a ine co si na kravatu daju lebky a su z nich punkaci, takych seriem do ucha. ale je mi to jedno
a tak isto ma zaraza, ze preco tri stvrtiny dnesnych punkovych skupin spieva o pive, zabave, chlaste, a sa necudujme, ze preco kazdy punkac je kazdy tyzden opity alebo nebodaj zfetovany / chybajze by bol sXe, ale tych je velmi malo /...
fajn odznelo tu vela nazorov... predovsetkym by som sa rada pozastavila nad niecim... uznavam ze vacsina dneskych "punkacov" to robi len rpe to aby boli ini, doleziti, vycnievali z davu.... no to neznamena ze vsetci. a serie ma ak niekto hadze vsetkych do jedneho vreca a pri tom picu vie. niekto to berie ako svoj zivot, svoje postavenei k zivotu a niekto to nie je schopny vidiet...
@wewo a v podstate mas jednu velku smutnu pravdu. je pravda, punk bol hlavne o tom... a vsetko... to co je tu teraz ako "punk" uz nie je pomaly nic. zomrel, no nie tak celkom. ak by si v dnesnej dobe chcel vyzit len s punkovou kapelou a robit hudbu ktora ta bavi, rychlo b ta to preslo... no poznam ludi, ktorí maju malu kapelku, nezivia sa tym no robia to pre radost, pre seba , pre ludi. na koncerte im poguje 10-20 ludi a su stastni. spievaju o problemoch, ventiluju sa, na nic sa nehraju, veci pojmu pravym menom, a predovsetkym, nezapru punk ani ked na nich nabehnu nejaki nackovia aj ked vedia ze proti nim nemaju sancu. a to je punk ako sa patri.. no takych pripadov je zialbohu kurva malo.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
a ako zivotny styl sa mi nepozdava, aspon to co predstavuje momentalna punkova mladez vo vacsine mestach.
milujem keď sa niekto označuje za punkera pretože si dá tričko Sex Pistols a číro, je to len viac ako obliekanie sa a pogovania
je to životný štýl a tým veľmi málo ľudí žije
moja "punková éra" skončila v 14
a, tak to zhrniem, vacsina mate pravdu, v tejto doba... mna ide porazit ked si niekto spravi ciro, oblecie sa ako frajer a dke sa da prezentuje ze je punker ako sa patri... a pocuva nieco, co nema absolutne nic docinenia s punkom... v mojom okolí sa pohybuj e vela punkovo zalozenych ludi, pre ktorych je to proste zivot, nie to, kto bude viac punkovo obleceny alebo co, tí ludia ...ich vekovy priemer je tak 19... to niesu len pubertálne vykyvy. mala som obdobie ked som sa tak aj obliekala, prezentovala, no teraz... uz prisiel aj metal, a keby ste ma stretli na ulici, nepomyslite si veru ze som "punkacka" no punk mi dal vela a stale dava, a ta atmosfera s ludmi, ktori... ktori si vedia uzivat zivota a kaslat na kazdodenne problemy a ktori su skvelimi priatelmi.. je fajn.
uz zacinam zniet ako fanatik... ale co uz a smutna vec je ze teraz sa punk pouziva vo vacsien pripadov len na zvrhnutie pozornosti na seba...:"pozrite ako som obleceny, som punkac! som iny! a pijem ako dan a robim si co chcem!..." neznasam to.
jedna piesen : "punk uz nie je davno tym, cim bol, v mojich ociach davno zanikol, je to len blba moda 15-rocnych debilov...!" ten punk , ten, z ktoreho to vzniklo, este tu z casti je... niektore kapely este furt tym ziju... inym ide iba o peniaze... vsetko zalezi od uhla pohladu.
a poznamocka, neviem, preco niekto spaja anarchy a punk... resp, viem, no punk nerovna sa anarchy...
ale aspno to dopomoze povedat to co som chcela: myslím takých punkáčov, ktorí nezaprú punk ked oproti nemu stojí nácek a chystá sa mu dať na piču....niekto to môže brať ako čistú debilitu, niekto zas ako... ako hrdinstvo a odhodlanosť.
@adka279 obavam sa, ze niektore z nich uz nemozeme nazvat punkom.
a vlastne.. radšej sa nevyjadrujem vôbec
suhlas s wewom: punk zomrel po revolúcii
teraz sa buri len Kaprina proti Ficovi =D
nwm, neidem tu pisat romany na tuto temu, lebo na nete je toho po kkt. a podla mna ten punk nezanikol po revolucii, vzdy tu budu problemy, vzdy budeme proti niecomu bojovat, lebo keby svet bol taky bezproblemovy, tak nwm na aku picu by ten punk bol a proti comu by sa staval. mozno tu na slovensku a cesku nie je az tak proti comu bojovat, ale slovensko a cesko nie je cely svet. vo svete je kolko problemov. ci uz tyranie zvierat, ta podrbana "vojna" amikov v iraku, a taky neonacizmus alebo fasizmus nie je problem ze?
nwm ako mam chapat, ze punk ako zivotny styl. ja si na seba obleciem co ja uznam za vhodne, ale moje myslenie sa nezmeni podla toho co mam na sebe.a tak isto nemusim chodit nonstop punkovo obleceny.
a tie "punkove" skupiny green day, good charlotte a ine co si na kravatu daju lebky a su z nich punkaci, takych seriem do ucha. ale je mi to jedno
a tak isto ma zaraza, ze preco tri stvrtiny dnesnych punkovych skupin spieva o pive, zabave, chlaste, a sa necudujme, ze preco kazdy punkac je kazdy tyzden opity alebo nebodaj zfetovany / chybajze by bol sXe, ale tych je velmi malo /...
a nepicujte
@wewo a v podstate mas jednu velku smutnu pravdu. je pravda, punk bol hlavne o tom... a vsetko... to co je tu teraz ako "punk" uz nie je pomaly nic. zomrel, no nie tak celkom. ak by si v dnesnej dobe chcel vyzit len s punkovou kapelou a robit hudbu ktora ta bavi, rychlo b ta to preslo... no poznam ludi, ktorí maju malu kapelku, nezivia sa tym no robia to pre radost, pre seba , pre ludi. na koncerte im poguje 10-20 ludi a su stastni. spievaju o problemoch, ventiluju sa, na nic sa nehraju, veci pojmu pravym menom, a predovsetkym, nezapru punk ani ked na nich nabehnu nejaki nackovia aj ked vedia ze proti nim nemaju sancu. a to je punk ako sa patri.. no takych pripadov je zialbohu kurva malo.
Pop-punk is live!!!
Nenávidím PUNK
Milujem POP-PUNK
Takže: žiadne punkové, zmaľované, čierne, reťazami ovešané hovädá. Ale farebné pop-punkové princezné